Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 427
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 495
Тонка Joy
Аз затова не си вземам чистачка, ще трябва да чистя преди нея, че ще ме е срам иначе Blush
Яйцата боядисвам в събота, не виждам смисъл да ги боядисам днес и да ги държа в хладилника до неделя.

# 496
Не знам за Мър, аз ги варя по следния начин и има по 1-2пукнати обикновено.
Но аз варя в голяма тенджера по 30яйца.

Отдолу слагам бебешка пелена или обикновена, тънка кърпа. Подреждам яйцата, и ги покривам с кърпата, и това е. За да не се удрят яйцата и в самите стени на тенджерата. Но си мисля, че това всички го знаят.

# 497
  • София
Тонка, кое ти е по-комично? Разчистването преди жената или случката с контейнера?
Да ти призная и двете не ме развеселяват.  Wink
Мари, разграничавай пооправяне и почистване.  Grinning Аз подреждам, а жената ще чисти. Иначе трябва да е в обратен ред, което не ми се струва удачно. Може би след време вече няма да се втелясвам толкова, но засега съм на етап "правя добро впечатление".  Laughing

Яйцата ги варя в чорапогащник. Няма счупване!

# 498
Тони, просто си те представих съвсем цветно:) Видя ли, че нисички те понякога вършим по- хубава работа от дългите, офръчно е било шофьорчето и те е спасило:)))
Янечек, яйцата на стайна Т от вечерта, да не са в хладилник. Кърпа или в моя случай детска тениска на дъното на тенджерата и варя на бавен огън, слагам сол във водата.

Аз ще боядисвам в събота, днес сме на път. В коя от веригите има белия яйца- Лидл, Била, Кауфланд?

Бърдс, и аз съм за дреболия на фурна с масло, лук, гъби, пресен джоджен.

Мари, стискам палци Hug

Моите неща ще станат по всяка вероятност, на 80 процента са ОК, на 9 май ще стане факт, дай Боже и ще е един повече от чудесен подарък за рождения ми ден:) Много отдавана беше ми обещал мъжът ми, малко ги бави нещата, но пък ги прави:)

# 499
Знам, че във водата се слага доволно количество сол. След като заврят котлона се намаля.
А, и Жаки това е написала.

Днес боядисвам само 3 яйца- едно за къщата, което пазя цяла година. Другите две ги носим в черква, когато децата минават под масата. В събота още десетина ще боядисам.

# 500
  • Sofia
Покрай вашите режими ми присядат бисквиДите  Mr. Green.
На яйцата хич не им се кумя, к'вит-так'виз,за домашна употреба са. Свеки ни е поканила на Великденски обяд, екстра работа. Тя е много умятна и готви вкусно  chef
Мъжете уж са се наканили да чукнат тенис 2 часа, обаче младежът още спи и баща му се изнерви вече  Crazy.Аз си пасувам и им гледам сеира  Laughing,че като им предложих вчера да запишат следобедни часове ми се сопнаха  Crossing Arms.
Да ви се случат нещата- Жаки и МарИ и после да се похвалите за какво сме стискали палци  Peace

# 501
  • София
Добро утро Hug

Аз се излюпих. Днес ми е денят за яйцата, защото в събота ще се занимавам с козунаците и няма да имам сили за двете едновременно. Снощи извадих кората от хладилника, сега ще ги варя. И при мен почти никога няма жертви, но сега ще видим, защото за първи път купувам от тези белите, дето ги родават по магазините, досега все свеки ме снабдяваше с домашни. Та те били по-крехки, да видим. Варя ги подредени в голяма тенджера, върху кърпа и на слабо. Мислех малко да боядисам - 15-20 макс, но като отворих кората, размислих - ми все едно са от врабчета тия яйца, толкова са малки Rolling Eyes От Кауфланд са моите, полски. Слагам ги всичките, пък каквото оцелее.

# 502
  • Пловдив
Аз напоследък слагам яйцата едно по едно в детски чорап. Аз имам мнооооооооого детски чорапи умалели и скъсани Simple Smile

# 503
Mър-мяу,
можеш ли да припомниш как ги вариш твоите яйца, защото помня, че си казвала минали години за твоя метод, по който почти няма счупени, с някаква кърпа беше, ама друго не мога да се сетя, само че от теб дойде тази информация.
Варила съм ги с кърпа на дъното и яйцата сложени в мрежичка за пране, на слаб огън. Миналата година ги варих така http://www.mycookingbookblog.com/kak-da-svarim-perfektni-iaica-z … z-da-se-schupiat/, останах доволна, обаче без леда и последващо топване във врялата вода. Сега се чудя, ако сложа кърпа, сложа ги в мрежичката и ги направя по тоя метод, ни едно не трябва да даде фира. Дали? Joy Иначе така щетите са малки.

Уф, не знаех, че може цял ден, иначе щях да ги извадя от хладилник и довечера да ги сваря, сега ме хвана яд, можех да отметна тази задача. Те бая време трябва да стоят извън хладилника нали, ако ги сложа във хладка вода за няколко часа, хипотетично би трябвало да си изравнят температурата. И още по-хипотетично трябва да ме пуснат по-рано от работа, за да свърша тази работа!

# 504
Аз тази година съм решила да сваря няколко в куркума, за да станат жълти. Това обаче само, ако не забравя да си купя куркума.

# 505
  • Варна
Мариат, здрави стиснати палци и от мен имаш.

Аз днес смятам да си съкратя работното време, народа яко е запразнил и няма жива душа по улиците покрай работата ми. Запълвам си "работното" време с форума и игричка на лаптопа Simple Smile

# 506
Уф, пък аз имам много работа, а ми е празнично и не ми се пипва  Mr. Green
За щастие мъжът ми ще почива събота и неделя, чак в понеделник е нощна. Няма да организирам палеж на работното му място  Mr. Green

# 507
Детето каза,че курабиите нямат вкус на нищо  Tired .Защо,защоо,всяка година,все не стават както трябва  Thinking .Мога да точа баница,правя всякакви тутманици,пити,торти,бисквити,мога да разбера какво не им наред на франзелите,на хляба,а пустите му курабии и пици,не стават и не стават  #Cussing out .От останалите белтъци ще направя целувки,дано и те не ме издънат,че ще се гръмна.

# 508
E, какво може да им се обърка на курабиите? Да не би и ти като моя позната от зор да са здравословни, да не слагаш достатъчно захар. Не че аз онзи ден не направих любимите на детето меденки уж по-здравословни, пък той не ги хареса, но поне знам какво им е.

# 509
След първото разточване,мазнината започва да се отделя,избива на повърхността на тестото.Съответно тестото се цепи и става ужасно.Някои со запазват формата,други се свиват,абе ужас,много се изнервих.Май слагам повече брашно,но все някога ще улуча точната консистенция.Ама не обичам да ми лепи по ръцете пък  Crossing Arms .

Общи условия

Активация на акаунт