Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 436
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 930
  • Телиш/Плевен
Ако искате, по-късно мога да пусна рецепта и за сладкиш с бутер тесто и шоколад.
Не знам за другите, но аз бих искала. Blush

# 931
Аз включих моя да се пече, този път времето е нормално до 12 белким го опека. Миналия път до 3,10 го пекох - къде пекох, къде спах, накрая беше прегорял отгоре...
Мър, колко време ги пече твоите, моят е толкова голям по височина. Засега съм сложила 60 минути на 160 градуса. Дали е достатъчно, кажете  newsm78

# 932
Аз ги пека десет минути на 200, после на 180 градуса, общо 40-45 минути.

# 933
Аз включих моя да се пече, този път времето е нормално до 12 белким го опека. Миналия път до 3,10 го пекох - къде пекох, къде спах, накрая беше прегорял отгоре...
Мър, колко време ги пече твоите, моят е толкова голям по височина. Засега съм сложила 60 минути на 160 градуса. Дали е достатъчно, кажете  newsm78
Пекох около 50-55 мин. на 180 градуса, долен и горен реотан, но без вентилатор, пекох ги по два на един път, завих с хартия за печене като започнаха да покафеняват, за да не изгорят и ги пробвах с дървен шиш накрая.

# 934
  • Mediterraneo
Значи това да не си наред с главата, не си е работа!
Върнах се от работа към 4. Изкъпах малката, приготвих й багажа и я изпратих на гости. Голямата- натирена да излиза с леля си и братовчед си. ММ- гледа филми на компа. Ами легни си, бе жена, вдигни тези крака, разпусни с някоя книга, с филм, с форум! Ама не! За 2 часа направих пролетното почистване, за което всички говорите- изринах една камара боклуци от детската, 2 торби с дрехи за чарити шопа, изчистих прозорците( че резил, всички чистят като невидели, засрамих се), лъснах банята и кухнята. Само за терасата не ми останаха сили, че е огромна, но утре след работа( Боже, че то утре е Великден ooooh!) ще пусна маркуча и ще я овършея и нея. Имам един шезлонг за изхвърляне, да видим кога ще ми дойде музата да го начупя, за да мога да го кача в колата и да го хвърля.
Междувременно хапнах... абе направо си ядох, от козунака, купен от бг магазин. Ми чудна история  Mr. Green

# 935
Мър, Чек, благодаря  bouquet
Моят е един, но много голям - цялото тесто го оплетох в един общ козунак.

# 936
Ох, посмях се с вас  Heart Eyes

Чудни ми станаха яйцата, не знам какви бои ползвате, че не стават  newsm78 Прекрасни, наситени цветове се моите  Crazy
Тази година не месих козунаци, похойкахме  Flutter По- доволни сме всички.
Утре в мамите на гости.

Мър, прекрасни са станали твоите  Heart Eyes
Жаки, тръпна в очакване за твоя  Wink Вече си се зарибила, ще ни отвееш всички, сигурна съм  Peace

# 937
  • Mediterraneo
И аз като Даун- ако Жаки успее от раз с козунака, и най- вече печен в машината, ще се гръмна ритуално!
Като взех машината преди години, надъхана и нахъсана, пробвах какви ли не рецепти- хлябове, козунаци, кексове, сладки хлябове... Колко брашно съм изхабила, мани- мани! Едни тухли единички излизаха, после се усъвършенствах в тухли четворки...

# 938
  • София
Аз последния го направих като за наши 'ора - с уиски, стафиди, орехи и локум Crazy Как миришееее....
Опитах се да направя плетка като за еврейския обреден хляб, но май ми е твърде меко тестото, струва ми се, че няма да се запазят шарките при печенето, язък. Иначе е много интересна плетка, препоръчвам!

На мене ми се ходи на църква. Не че съм особено религиозна, но традициите ми харесват, а и времето е разкошно - топло, пролетно, не ми се седи у нас. Имаме и страхотна квартална църква. Мъжа ми обаче каза, че с тоя корем не ме пуска в тълпата и май няма да ходим Sad

И аз чакам с нетърпение козунака на Жаки, дано има късмета на начинаещия Grinning

# 939
  • Sofia
Честно,девойки,не ви разбирам с тия козунаци  Shocked
Честно, и аз не те разбирам с тоя спорт всеки ден и неходенето на гости, че сакън да не преям, ама всеки луд с номера си Mr. Green Hug
hahaha ,как ме изтипосала  Crazy,аз си преяждам дОма,затуй и спортувам,аджеба  Whistling.У хората като ходя, се свеня и не ям много  WhistlingЕй на и утре не ми се ходи на обяд,агнешко не ям, ама да уважим родата, ще се жертвам  Blush.

# 940
Аз бая съм ви изтървал с тия козунаци. На пазара едно кило - 12.10 днес, лева, не е часа. Брей, къв тоя козунак newsm78, с драгоценни камъни ли е месем, брях, цццц. На фантастико, топъл, чуден 2.20 newsm78, половинка, де, ма пак #Crazy

# 941
  • София
Ама какъв дъжд запраскааааа ooooh!
Моите опосуми седят и чакат 12 часа, че да се чукат с яйца и да нападат козунака hahaha Вечеряха само салата, че да имали място!
Много са духовни, нали Mr. Green

# 942
Ако е наистина хубав козунак, колко до струва?
В съседния вход има една сладкарница, в която правят сладки неща, но с хубави продукти и много добре направени. Една тарелкаа с 15 броя дребни сладки струва 13 евро, торта мини размер 30, 100 грама сладолед 4.50 и т.н. Фабричните са към десет пъти по-евтини, но тези имат премного клиенти.

# 943
  • Sofia
Ама какъв дъжд запраскааааа ooooh!
Тъкмо това надникнах и аз  Thinking.А за другата седмица прогнозата каква е  ooooh!, от 8 на 18 градуса,през ден  Crossing Arms.

# 944
Тадаааам, дами и господами, представям ви топ козунака на вселената, най- ароматния, най- добре изпечен и изобщо не е за приказване:) Със сигурност може и много по- добре и ще бъде по натам, но този е първи и така чакан от фамилията, че едва го извадих съвсем горещ да опитат. Хареса ни страшно много, не е теклав и си мирише на съвсем истински козунак. Изключително съм горда, звънете на Ирина! Аз в името на семейството загубих нам колко си часа да се правя на малката козунакопекарка:)) Само да ми е казал моят, че съм мързелана и не им парвя нищо сладко:)
Таз година така, догодина конци, мей би:) Ма надали Joy

Едната бъркалка се извади с част от козунака, а другата остана вътре, четох че трябва да се намажат с олио, но забравих. Утре втори опит:)

Благоадря на всички за помощта, вие сте добри чичовци Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт