Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 615
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 240
mariat- аз гифт карти давам два пъти годишно- по Коледа и за Великден. Съседите дават и на пощальона, но аз съм на мнение, че на мен никой не ми дава нищо екстра, защото ходя на работа....та до там
Иначе няма как да не направя подаръци за РД за гостенчетата, тук такава е традицията. До сега съм давала тематични книжки, тематични тениски....а поканите - там има цялата информация за събитието и тел за връзка и потвърждение на присъствието. Лично аз го намирам за много удобно

raja_nikol , с това "носене" трябва да си от Силистра newsm78

Дали ще си остане в къщи или не някой е въпрос на личен избор. Не ми пречи, докато не започне да ми се навира в очите.

# 241
Аз имам такива познати, в далечното обкръжение, тоест - никакви не са ми, обаче за всеки празник - някакъв подарък. Ами, ако те имат излишни пари и желание, както и креативност, аз нямам, разширеното ми семейство е достатъчно голямо, че да купувам подаръци и на още 1000 души, защото те били любезни. Един поздрав е напълно достатъчен.

# 242
Не съм, ама интересно, не знаех за тях, мислех, че само ние говорим толкова грешно- на "ъ", доматитО, т.н. Държа да подчертая, че аз твърдо се разграничавам от неправилно говорящите  Flutter

# 243
в домакинството мъжът ми много ми помага, всъщност той върши каквото и аз. Като се женехме се разбрахме, че аз прозорци не мия, а той не боядисва.
Имаме много пространство и не ми се налага да вадя/сменям дрехи. Всичко от пералнята/ сушилнята го гладя и отива по закачалките. Така не ми се налага да гладя в ранни зори.
Пазаруваме и двамата, който е по-близо или има време.
Сега ми е малко нанагорно, че той си идва веднъж месечно, но да сме здрави, справяме се и с това

# 244
  • София
Цептер са страхотни посуди! Обаче, убий ме, не знам за какво служат на човек, който почти не готви, ако правилно си спомням за Тонка, че не е по тази част Rolling Eyes
Ха- ха, точно това си помислих и аз  Laughing Тонка, знам, че носиш на майтап, затова ще питам- ти беше ли снаха когато е купуван  newsm78
Ей, ще ме уморите, така зверски се изхилих! Joy Joy Joy
Рая, още не съм била на хоризонта пред синчето им, когато свекървата е купила 3 пълни комплекта (за себе си, за щерката и сина). И вече 15 години ни го пазят, защото в предното ни жилище нямаше къде да държим всичката тая посуда. Сега има място, а и ще изхвърля разни стари тенджери и тави. Божа работа дали ще ги използвам новите.  Mr. Green Но пък може и нещо да ми прищрака, знае ли се...  Crazy

# 245
 Heart Eyes Благодаря ви за мненията.

Възможност за чистачка имам, но нарочно няма да взема. Просто няма да стане! За тоя малък апартамент, как ли пък не, а и деца нямаме още.
Прозорци мия веднъж -два пъти годишно. Не гладя всичко, но дрехите, с които ходя на работа, задължително. Пердета, покривки също.  Доскоро гладех и чаршафи, вече понамалих, щом той го намира за глупост. Истината е, че и аз имам вина, защото съм доста разхвърляна. Но не си стоя вкъщи да домакинствам, докато той е с мотора. Понякога се случва, като не ми се излиза уикенда, и сме си в София. Той излиза с мотора, аз оставам вкъщи и все си намирам какво да правя.

Но през седмицата.. вечер ако измия банята, например, но не почистя пода в другите стаи, се разнасят боклуци. Снощи изгладих, но за да прибера дрехите, трябва да пренаредя гардероба, а щеше час и нещо да ми замине. Затова само изгладих и зарязах дрехите така. След работа през седмицата често съм на зъболекар, на козметик, на нещо си с някой и вечер имам време за бърза вечеря и това е. Преди готвех, вече не  Naughty Изхранваме се на салати и някакви бързи неща: беконче, кашкавалчета, някакви такива.
Просто като си дойда, докато подредя, пусна 1 прахосмукачка и мина пода и вечерта я пиши избЕгала.. А за основното почистване, минимум 1 ден слугинаж. Миналата седмица така мих прозорците, а аз нямам много ( 2 велукс и един на балкона прозорец-врата) ама се уморих много.

Сигурно аз очаквам много. Не знам вече.. още повече се обърках.

# 246
  • Пловдив
Тонке, ако искаш да продаваш наааай-голямата тенджера от комплекта - насреща съм. Аз искам само нея. Представителите искат да ми продадат цял комплект, ама на мен по-малките не ми вършат работа.

# 247
Захир, аз на твое място не бих се замислила за чистачка. Аз също съм в малък апартамент, но съм казвала какъв ми е проблемът - детето цапа най-вече вечер, аз пък съм луда и не мога да си легна, ако не е оправено, така че няма шанс да оставя за следващия ден, когато дойде чистачката. А и веднъж седмично за мен не е достатъчно.

# 248
  • София
Ама как ще пускаш прахосмукачка и ще миеш пода след работа, бе, Захирче!!! Че то ние с две деца не го правим това (най-много да изметем трохите под масата след вечеря, ама вече и дребното се храни чисто и напоследък и от това няма нужда).
Вечер човек се прибира, хапва и почива (освен ако не е Контесата  Laughing - без лошотия го казвам, Контесо, надявам се да го приемеш с чувство за хумор  Heart Eyes).

# 249
Захир, и аз бих се радвала, ако моя ми помагаше повече, но много повече се радвам, че в нищо не ми се бърка и харесва всичко, както го направя. Такива екземпляри знам, че чукам на дърво. Трябва да имат последната дума за всичко- от цвета на плочките, подаръците за децата, подправките в манджата, та ако щеш и каква да е фурната. Благодаря от такива разбирачи Stop   Бърди е права, не е нужно чак такова чистене. Но те разбирам, още нямате деца и си свикнала са ти е чистичко. После ще ни разбереш  Mr. Green

# 250
Ох, преди години една приятелка се скъсала да чисти, нейният мъж се прибрал, прокарал пръст над горния ръб на вратата в хола и ѝ казал, че там не е изчистила. Аз такъв си признавам, че ще го прасна с въпросната мръсна врата  Joy

# 251
Бърди, приемам го с чувство за хумор. Flutter

Захир, моят мъж не чисти в къщи. Оправя градина, гараж, понякога готви сняг, покриви, колата, пазаруване, водене на доктор, на занимания и въобще навсякъде детето и мен и ако прави някакъв ремонт вътре си почиства след него. Но не мие баните/подове/кухня и т.н.

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 06:05 от Анонимен

# 252
Приеми, че всъщност много малък процент мъже участват с готовност в домакинството, приеми също, че и голяма част от неработещите жени вършат вкъщи по- малко от нас, дето сме по цял ден на работа.
Аз все пак не работя не за да бъда домашна робиня Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
Абсолютно Naughty. В момента съм в майчинство и съм си вкъщи, но работата ми е да гледам детето, не да слугувам Crossing Arms.
Като чета Захир и си плюя в пазвата какъв джакпот ударих с моя съпруг. Той е по-подреденият, организираният, вечер той раздига масата, пуска прахосмукачката, къпе и облича децата, както и зарежда миалната. През уикенда чистим всички дружно, а за парцала - той изкарва децата, докато аз се вихря. Каза, че докато ни няма е подредил гардеробите и е прибрал зимните дрехи. Такъв търтей и мрънкалник не бих търпяла Crossing Arms.

# 253
  • Пловдив
Ох, преди години една приятелка се скъсала да чисти, нейният мъж се прибрал, прокарал пръст над горния ръб на вратата в хола и ѝ казал, че там не е изчистила. Аз такъв си признавам, че ще го прасна с въпросната мръсна врата  Joy
Този номер ми го направи баща ми, веднъж навремето.

# 254
Ти сега проверяваш ли след чистачката чисто ли е там? Wink

Общи условия

Активация на акаунт