Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 612
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Ти сега проверяваш ли след чистачката чисто ли е там? Wink
Rolling Eyes Не, нямам идея дали е чист или мръсен горния ръб Laughing Laughing

# 256
Подозирах Simple Smile

# 257
Ти сега проверяваш ли след чистачката чисто ли е там? Wink
Rolling Eyes Не, нямам идея дали е чист или мръсен горния ръб Laughing Laughing
Ами, отиди да провериш Crazy.

# 258
Но не мие баните/подове/кухня и т.н.

То като кажеш така "мие бани/подове...", и на мен не ми се мие.  Laughing Има парочистачки за под, които почти сами чистят, има и спрейове за баня, които държат варовика и мръсната пяна настрана от плочките поне една седмица. Има и скуизери за прозорци, с които три големи френски прозореца, още три нормални на спалните и два по-малки на баните се чистят за не повече от 20 минути, без излишни движения на ръцете, че и без препарати. Правя го към два пъти месечно, понякога като има силни ветрове и по-често.

Оптимизации трябват. Веднъж обяснявах в подробности как се прави мусака за или по-малко от 15 минути, мога да разкажа сега как се чисти от-до грамадно жилище за един час. Говоря за чистене само. Аз не гладя, нито подреждам дрехи по чужди гардероби. И храна мразя да пазарувам, така че който иска да яде, отдавна се е научил да пазарува храна. Готвя с удоволствие, за съдовете има машини.

Извинете, но с парите за чистачка за една година, ще си купя качествени роботи, които да чистят в къщи. Между другото имам един за сто и няколко евро, който върши нелоша работа, докато сме на работа.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 17:03 от Анонимен

# 259
Тъкмо днес обсъждахме темата със слугинажа с моя колежка, та ми идвате на място.

Аз не съм слугиня. Като живеех сама си готвех и оправях за себе си, колото сготвя и изчистя - толкова. Като живеем двама (или колкото, след като децата поотраснат, за да могат да се включват) - всички се грижим за дома и за храната. Който иска да яде - ще пазарува и готви, който иска да му е чисто- ще чисти. Който иска да е изгладен - ще глади. И претенции от рода на - защо си наготвила това, или тая врата не си я изчистила ( #Crazy wtf?!) бих парирала с тигана директно.  
С мъжът ми още в самото начало някак си се напаснахме ( и да е имал други виждания не ги е споделял, защото съм му обяснила за тигана  Laughing). Работим еднавко много, поддържаме дома еднакво много/малко. И преди съм писала - рядко чистя сама, даже и ежеседмичното чистене. Прозорци мием веднъж годишно, гардероби подреждаме два пъти, при смяна на сезоните, не гладя. Той не е от сещащите се, но обикновено за голямото чистене си правим план, за дребните неща казвам. И най-важното - и двамата имаме еднакви критерии за подреден и изчистен дом. Изобщо няма да ми се събори света, ако тази събота не изчистим, ами се веем някъде. И изобщо не се втелявам как точно е изчистено - ако не се въргалят косми и вълма прах - добре е. Да си пропилявам вечерите, за да пускам прахосмукачки и да гладя, вместо да излезем някъде, да се видя с някой или да си плуя на дивана с книга се надявам никога да не ми се налага. С две думи - мързелива съм. И съм случила на мъж  Mr. Green

# 260
Подкрепям Check Please , с добри роботи и хубажи препарати, чистенето не отнема време.
На този принцип поддържам къща 500 вк.м.....и чистя в петък вечерта. Събота и неделя са ми за почивка ( т.е. за занимания с детето).

# 261
Захир, във вашия случай само платени услуги за чистене и купуване на миялна ще ви спасят от жестоко изпокарване заради битовизми. След като можете да си позволите този разход, гледай на него като на инвестиция в мирните ви отношения, а не като пари на вятъра. Събрали сте се чистница и мърльо, затова имате спор, у нас сме двама мърльовци и си живеем екстра. Без да се обиждаш, но ако на мен някой ми дудне да мия чинии и прозорци, когато не ми се занимава точно с това, ще му нахлупя чиниите на главата и ще избягам през прозореца, това е тормоз и не може дълго да се търпи. Затова домашна помощница и си решавате проблемите.

# 262
Искам да кажа на всички - не спирайте да се борите за мечтите си.  Peace

# 263
  • Sofia
Изпреварихме дъжда и се върнахме от разходка с младежа. Придумах го да слезем пеш до фризъорката.Малко баирът ни се опря, ама със сладоледче оправихме положението  Mr. Green.
Захир, взискателна си  и очакваш и човекът да споделя твоите критерии за чистота и подреденост,а не е честно, според мен  Naughty. Прекалените очаквания  напрягат и сговнясват връзката. Но пък не винаги човек може да си овладее недоволството и разочарованието  Crossing Arms. Вземай чистачка,на която ще плащате и двамата по равно, е моят съвет  Peace
Хич не се втелясвам в шетня, въпреки,че и аз съм взискателна  Whistling. Мъж да ми дири кусур на чистенето- no way  Naughty. Споменавала съм, че според моите двама се убивам от шетня, а няма нужда  Crazy.Ей сега връз стаята съм опънала прахосмукачката, кога ще й дойде редът не знам  newsm78.Хич не бързам. Спрях да имам свръхизисквания и очаквания от домашните и ми е екстра. Peace

# 264
  • София
Написах огромен пост по темата за домакинската работа и мъжкото тяло, но нетът ме изхвърли и всичко замина в небитието Mr. Green Донякъде е добре, защото съдържаше признания, които биха могли да се ползват срещу мен при евентуален развод Mr. Green

Страшна разходка направихме с децата ooooh! 15 минути бутах колело до училищния двор /защото още не давам на малкия да кара по улицата/, след което той кара 5 минути и заваля! Айде пак на обратно, аз не мога бързо, а дъждът се засили и ни направи на мокри мишки! Прибрахме се, изсушихме се и дъждът спря Twisted Evil Сега грее слънце!

# 265
По въпроса със Захировата драма мнението ми съвпада на 100% с това на Янечек. Аз също съм мърла и съм над нещата и ако някой ми мрънка постоянно да чистя, вместо вечер като се прибера да релаксирам, щеше да ми е ужасно затормозяващо.

# 266
Чек, може. Аз също доста взискателна и затова ви чистя сама, но и мм не е капризен въобще и няма и да забележи половината от нещата, които мен биха ме подразнили.

Иначе при нас това с роботите няма как да стане. Само парочистачката я мисля за банята.
Няма да стане нито пък чистенето да е веднъж седмично. Нашата къща се експлоатира доста и се чисти веднага.  hahaha

# 267
Приеми, че всъщност много малък процент мъже участват с готовност в домакинството, приеми също, че и голяма част от неработещите жени вършат вкъщи по- малко от нас, дето сме по цял ден на работа.
Аз все пак не работя не за да бъда домашна робиня Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
Абсолютно Naughty. В момента съм в майчинство и съм си вкъщи, но работата ми е да гледам детето, не да слугувам Crossing Arms.
Като чета Захир и си плюя в пазвата какъв джакпот ударих с моя съпруг. Той е по-подреденият, организираният, вечер той раздига масата, пуска прахосмукачката, къпе и облича децата, както и зарежда миалната. През уикенда чистим всички дружно, а за парцала - той изкарва децата, докато аз се вихря. Каза, че докато ни няма е подредил гардеробите и е прибрал зимните дрехи. Такъв търтей и мрънкалник не бих търпяла Crossing Arms.

,
Сега..за протокола да кажа,че мъжа ми не е нито търтей, нито мрънкалник! Даже мрънкалник въобще не е. Никога не е изисквал от мен нищо. Иска да живеем леко и спокойно и не се впряга в глупости. Аз съм тази, която дудне. И ако го оставя, няма да тъне в мизерия, много пази, за разлика от мен, но не се сеща за неща, които една жена ще се сети. Това имах предвид. Или ако изрично го накарам, не го прави с особен кеф. Иначе пазарува, мие чинии ...със закъснение ама все пак, простира. Останалите му задължения са да се грижи за колите, ремонти, каско, гражданска, такива неща.
Преди живеех с голям чистник и живота беше ад. На него всичко му беше чистене, готвене и домакинство и това ме побъркваше.
Просто въпроса ми беше може ли да се намери златна среда. Той не е мърльо в никакъв случай, нито аз голяма чистница...не знам как звуча, но определено в нас не е под конец. Но може би една миална и както Али каза миене на прозорци веднъж годишно, заедно, би ми решила голяма част от проблемите.

# 268
Иначе при нас това с роботите няма как да стане. Само парочистачката я мисля за банята.
Няма да стане нито пък чистенето да е веднъж седмично. Нашата къща се експлоатира доста и се чисти веднага.  hahaha

И нашата се чисти веднага, не си го представям това веднъж седмично да се случва. Затова пък не се налага никога основно чистене.

Парочистачката е чудно нещо и далеч не е само за баня. Тук баните обикновено нямат канали на земята и съотвено не може да се излива вода на земята. Аз ги чистя и тях като останалите помещения, т.е. първо с прахосмукачка или роботът и после парочистачката. За плочките пръскам с това.

Захир, да не искаш да кажеш, че нямаш сестра?  hahaha

# 269
  • Mediterraneo
Аз чистя, бе, все чистя нещо. Ама на когато не работя или работя малко. Виж като съм на работа от 9 до 5 или пък вечер от 20 до 2-3 часа дали ми се чисти  Tired
ММ много ми помага. Винаги сме си разпределяли задълженията по къщата някак много лесно. Ако единият работи през уикенда, много ясно, че другият ще пусне прахосмукачка и ще смени спалното бельо. Чиниите ги редуваме- единият готви вечер нещо набързо, другият мие чинии след вечеря.
Големите и времеемки неща обаче, като смяна на гардеробите, на обувките, подреждане на шкафове, чистене на хладилник и пр. ги правя само аз. Няма смисъл да го карам да подрежда шкафове, като ще мине след него да ги оправя по моя си начин  Blush Blush

Общи условия

Активация на акаунт