Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 713
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 990
Белинда, честит професионален празник bouquet Ако има други юристи в темата, да се чувстват поздравени!

# 991
Добро утро.

Храната е готова - агнешкото изглежда и мирише така, че ми идва като в сцена от филм за средновековието, да грабна бута и да късам със зъби, омазана до ушите  Mr. Green

Сутринта изядохме по яйце и парче козунак, сега като си изпия кафето ще направя салатите и отиваме с тавата и купите на гости у майка ми.

Настройвам се психически да слушам колко съм дебела (не съм), колко зле ми е косата (не е), как трябва да използвам декоративна козметика (не използвам), как трябва да се обличам цветно (не се), как сина ми ще работи като хамалин (има две петици), а мъжа ми ще го "гръмнат по летищата" (доста пътува), ако не си "седне на задника да си гледа семейството"  Sunglasses След това следват няколко прочувствени разказа за перфектни (според нея) семейства на наши близки и познати, и разбира се, до всичко това се е стигнало, защото тя навремето се е омъжила за онзи простак баща ми, а не за Пища Хуфнагел   Mr. Green
Уникален шемет е, като бях млада ме влудяваше и много се карахме, сега гледам на нещата от забавната страна. А най се забавлявам със сина ми, който се облича и сресва с цялата официалност на света, и се държи като млад джентълмен, за да е на висотата на бабините изисквания  bowuu

Весело изкарване на празничните дни на всички  Heart Eyes

# 992
Бърдс, напълно съм убедена, че майка и майка ти са загубили по някакъв начин сестри:) Така позната ми е тирадата за децата, за мъжа и за мен:))

Сега проблем с машината, нещо става, сложих всичко но не започва да меси изобщо, а свети лампичката и отброява времето назад. Не знам какво се случва:( не въртят грам бъркалките, идеи? Сменях програми не ще. Отгоре на диспеля пише таймер, да не съм включила нещо.

А тръгна, тръгнааааа! Simple Smile)))

# 993
Да не си пуснала отложения старт newsm78 Прати една рецепта, Жаки, да се пробвам и аз #Crazy

# 994
Изключи от тока, изчакай и включи пак. Преговори си вица за Майкро софт  Hug

# 995
Бърдс, напълно съм убедена, че майка и майка ти са загубили по някакъв начин сестри:) Така позната ми е тирадата за децата, за мъжа и за мен:))

Сега проблем с машината, нещо става, сложих всичко но не започва да меси изобщо, а свети лампичката и отброява времето назад. Не знам какво се случва:( не въртят грам бъркалките, идеи? Сменях програми не ще. Отгоре на диспеля пише таймер, да не съм включила нещо.

Да не би да има около 15 минути отложен старт, заложен от производителя?

# 996
Бърдс  hahaha Тъкмо се запитах защо си го причиняваш и те дочетох. Възхищавам се на дзена, който си постигнала, вероятно не е било лесен процес.

Боядисах се, аз. Смесвах две бои, текоха реки от червено и лилаво, мъжът ми пита да не съм клала аз агнето. Ако не съм станала по-шарена от яйцата, значи е добре работата.
Отиваме след малко у мамини. И аз имам фантазия как се тъпча с агнешко от тавата  hahaha
Като дете ходехме за Гергьовден на селото на дядо ми и там печаха  агнето цяло, на пещ. Такава поезия... Даваха ми да си чопля от коричката и да си ям.

# 997
Пиюа Хуфнагел ми е любим! С пръст да не сте го закачили харпии такива. Аз сега ще се омъжа за него и всичко ще е наред  JoyПредполагам, че няма да очаква кафе или ракия.

# 998
Да не си пуснала отложения старт newsm78 Прати една рецепта, Жаки, да се пробвам и аз #Crazy

Сандо, в кулинарния има тема за козунаци, аз парвя по Елексир и вчера и днес.

Абе, да не е развалена, по книжката пише, че трябва да меси 5 минути, а тя завъртя за малко перките и пак спря вече 3 минути не откъсва, не мисля че трябва да е така. Сега ще си купя нова. Тази е стар модел и макар и не ползвана е стояла с години, не е читава ми се струва.

Даунче, ти добре се реши да не се и опитваш. Мен ме хвана крастата, а машинката ме съботира:)

# 999
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Жаки, вади ръцете и почвай, зАрежи машинката.

Бърдс, как ме подсети за Пища Хуфнагел...
Картинката, описана от теб, си е май класика в много семейства. (Щях да пиша "български", но се усетих, че не само). На един приятел майка му много обича да разправя как са я искали именити и успели мъже (имената цитирани) и колко по-хубав живот са щели да й предложат, ама нА, тя е избрала неправилния, а мъжът й изслушва търпеливо и накрая казва: а бе не знам кой те е искал, ама само аз те взех. Joy

Белинда, не си разбрала мойта горест, защото не я споделих нарочно, да не развалям празниците и хубавата тема. Но е кофти и е свързано с болест, за съжаление.
Та затова се радвам на пожеланията ви за здраве и се дразня на майкините "каквото е писано", "имало да става" и разкази за аналогични случаи у друго село, с различно по успешност развитие на нещата.
Моята майка е от партията на тези на Бърдс и Жаки, с малката, но съществена разлика, че мъжът ми и децата са най-най на света, но от мене винаги може да се иска още (най-вече по отношение на външния вид и физическата касота.) Не че не е права жената, но е дразнещо. Ако се вържа косата на опашка ниско на тила, тя ме пита дали ще си чистя къщата, че така съм се вързала. Joy Joy

А бе да са живи и здрави колкото може по-дълго майките, пък каквито ще да са.

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 12:35 от svetal4o27

# 1 000
  • Телиш/Плевен
А за козунака вкусът е най-важен. Всички казват "ядох много вкусен козунак", никой не казва "много красив козунак ядох". Най-красивите ми козунаци (толкоз, че мъжът ми ги снима, за да прати снимката на майка Joy) всъщност имаха нужда от още малко захар, за да се нарекат перфектни.
На същото мнение съм. Heart Eyes Един от най-вкусните козунаци, които съм опитвала (и правила), е по подобна на тази рецепта, по която прави и Жаки, съответно и на вид изглеждаше по същия начин, обаче вкусът... Heart Eyes

Честит празник на Белинда и Чек, ако има и други юристи, нека също се чувстват поздравени! bouquet

Весел Великден на всички! easter
Ние след малко ще ходим при свекърите и там ще празнуваме. Сутринта се отбих при моите родители да им занеса яйца и козунак, а те ме напълниха с козунаци. Grinning Е, няма да се оплаквам, все ще се справим Laughing, просто беше неочаквано за мен.

# 1 001
Светълчо, май така ще стане. Да меся и да удрям по плота ли? Колко време? После колко да втаса?
Ще го захващам види се...

# 1 002
  • София
Карък Sad Излязоха ми нечовешки киселини от козунака Sad Чак коремът ме заболя и не ща ни агнешко, ни нищо, изобщо няма да обядвам Cry Като гледам челядта как спа до обяд и се натъпка с яйца и козунак в 11 часа - и те няма да дават зор. Изобщо...ще ставах да го пека това агнешко Rolling Eyes

Май ще излизаме направо, само да ми мине корема Praynig

Жаки, сигурна ли си, че си избрала правилната програма? Я разгледай хубаво какво си натискала. А може и да се е побъркала машинката, да, моята първата беше дефектна, точно програматорът й правеше проблеми, та я сменях.

# 1 003
Правилната е, четох пак книжката на бърза програма таймер няма, нито на месене, та не е и от това.
Каръшка работа, не върви. Ще го вадя и започвам, каквото стане.

# 1 004
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Светълчо, май така ще стане. Да меся и да удрям по плота ли? Колко време? После колко да втаса?
Ще го захващам види се...

Няма да удряш по плота, ще го разтягаш и обръщаш и ще го месиш с удоволствие, да ти е приятно. Трябва да се получат мехурчета в тестото. Потапяй си ръцете в мазнина, за да не ти лепне.

Общи условия

Активация на акаунт