Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 10

• 134 112
  • 870
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
"Фаянс" на Згура. Поливаш, разнасяш с четка и измиваш след минута. Или обикновен кислол. Внимавай с фуги и сифони ако има наоколо, разяжда ги.

# 346
Както ви казах, мисля, че след смелото ми чистене с Доместос останалите плочи побеляха- стоят като насолени, та затова следвам инструкциите по препаратите и разтварям във вода, само содата и оцета намазах направо. Това на Лидл е аналогично на Пулирапида и се чудя дали би ми свършило работа....А за кислол и други класики от този вид малко ме е страх да не скопосам фаянса, в желанието си да го изчистя- сипвала съм във ВЦ, ама там все пак е бяло и гланцирано. Ама в краен случай и това ще пробвам. Имам чувството, че проблемът идва заради матовата повърхност..все едно задържа гадориите. Досега не съм ползвала абразивен препарат...дали да не пробвам??
Четейки темата виждам, че някои от вас почистват баня и с обезмаслител- защо и дали да не пробвам, че преди малко чистих фурната и ми е на лесно Yum

# 347
На Доместос пише да не се използва неразреден върху подове. Препаратите против котлен камък обаче се ползват неразредени. Пробвай така преди да ползваш кислол.
Жалко, че го няма Дедо да се изкаже по въпроса с обезмаслителя и банята. Той много ги обичаше такива работи. Обезмаслител няма да помогне. Котлен камък се чисти с киселина, а в обезмаслителите има съвсем друга съставка, която разтваря мазнините (етаноламин).

# 348
  • София
................ Обезмаслител няма да помогне. Котлен камък се чисти с киселина, а в обезмаслителите има съвсем друга съставка, която разтваря мазнините (етаноламин).
Също и лимонов сок, това си е вид киселина + сода за хляб.

# 349
Лимонът съдържа 5 – 6% лимонена киселина. Много е слабо, няма да стане с лимонов сок и сода. Жената говори за сериозни наслоявания. Трябва нещо концентрирано. Най-добрият вариант е кислол, който не би трябвало да увреди плочките, но се въздържам да го препоръчам директно, защото не се знае все пак какви са плочките, фугите и как ще се ползва кислолът.

# 350
Няма да повярвате!! Снощи, отчаяна от бездействието на иначе любимите ми препарати, които си имам винаги, наръсих небрежно с пакетче лимонтозу и за всеки случай напръсках с оцет- същото упражнение правих със сода, така че изобщо не подходих с доверие, просто ми беше в списъка с опитите. След известно време се сетих да погледна и що да видя- кристализирали локвички лимонтозу и около тях- цвят! Изтърках с четка и то светна! Още не ми се вярва! Тази вечер отивам да изкупя лимонтозуто в магазина, взимам оцета, омирисвам всичко и ще докладвам какво се е случило, обаче съм страшно и изненадано ентусиазирана!!! Не очаквах наистина, там където такива химии не оказаха и грам влияние...дано да не е временно заблуждение.

# 351
Няма да повярвате!! Снощи, отчаяна от бездействието на иначе любимите ми препарати, които си имам винаги, наръсих небрежно с пакетче лимонтозу и за всеки случай напръсках с оцет- същото упражнение правих със сода, така че изобщо не подходих с доверие, просто ми беше в списъка с опитите. След известно време се сетих да погледна и що да видя- кристализирали локвички лимонтозу и около тях- цвят! Изтърках с четка и то светна! Още не ми се вярва! Тази вечер отивам да изкупя лимонтозуто в магазина, взимам оцета, омирисвам всичко и ще докладвам какво се е случило, обаче съм страшно и изненадано ентусиазирана!!! Не очаквах наистина, там където такива химии не оказаха и грам влияние...дано да не е временно заблуждение.
Аз преди време доста дълъг период ползвах лимонтозу и оцет за баня, падна ми гланца на плочките.

# 352
Слагаш неразредена силна киселина върху нещо, което се разтваря от киселина. Не разбирам какво толкова се учудваш

# 353
В заключение- лимонтозуто и оцетът заедно успяха да премахнат трайните наслагвания от теч по фаянса в банята. Не успяха, обаче да премахнат обичайното побеляване от ежедневно мокрене и може би чистене с неподходящ  препарат- сега това трябва да измисля как да стане

# 354
  • оттам, откъдето започва България
При ежедневно чистене с моп или тип пеперуда няма видими наслагвания от вода. А иначе си чистя само с белина тъмнокафявите си плочки. Вече не смея да ползвам други препарати, че много експерименти си правих, но неуспешни, и после трябваше да поправям последиците.

# 355
  • София
Нищо странно не виждам в ползването на обезмаслител в банята - с меглио си чистя и металните части /смесители и др./, както и плочки и стъкло - светва веднага без търкане, само отмивам с мека гъба.

# 356
Не искам изобщо да виждам тъмни плочки, особено гранитогрес. Там се иска задължително бързо подсушаване, без значение с какъв препарат миеш. От опит го казвам  Naughty

# 357
  • оттам, откъдето започва България
 newsm10, потвърждавам. С тъмните плочки не могат да се ползват и голяма част от препаратите, които са на пазара.

# 358
  • София
Откъде се купуват тези стикчета за почистване на ютии?  Моята я пробвах с Циф и магическата гъба,  голямо търкане падна,  но не се изчисти напълно.

# 359
  • София
Откъде се купуват тези стикчета за почистване на ютии?  Моята я пробвах с Циф и магическата гъба,  голямо търкане падна,  но не се изчисти напълно.
В интернет ги има навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт