Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 10

• 138 459
  • 870
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Не, не е ръждиво - няма от къде /мисля/. Сивкаво-кафяво нещо такова. Имам чувството, че тия плочки направо попиват!

# 331
  • оттам, откъдето започва България
Не обърнах внимание, че си писала за гранитогрес. Нямам такова покритие, но четох добри отзиви за: https://bauhaus.bg/preparat-za-pochistvane-na-granitogres-1l

Виж и тук: http://knauf.bg/bg/produkti/get/preparati-za-pochistvane-poddryjka-i-zashtita

# 332
  • София
Благодаря!

# 333
Дано ти свърши работа.

# 334
  • София
Мисля да опитам и с белина, пък ако не стане ще търся тези варианти. Определено ми изглежда като попило, още повече, че намерих още едно малко петънце от някакво листенце което също  не може да се изчисти. Добре, че не е чисто бял този гранитогрес! ooooh!

# 335
Пробвай, аз с белина си чистя цялата баня, без значение дали са плочки или теракот, или мивка, или т. чиния.
Дано петното се махне.

# 336
  • София
Ще опитам и ще докладвам. Странни са тия плочки, как ще ги опазя като се влиза директно отвън...така ли ще ми правят петна?
Благодаря отново и приятна вечер!

# 337
  • Пловдив
Според мен напръскай го с белина .Просто на шишето сложи помпичка и напръскай без да търкаш и остави .
Мисля ,че ще стане .
Удпех !

# 338
  • Пловдив
Не помня дали питах преди време. Ако съм, извинявайте, че се повтарям.

С какво чистите гланцово ПДЧ? Аз минавам веднъж с обезмаслител, но се налага да повтарям процедурата с чиста, суха кърпа след това многократно, докато не изглеждат вече замазани. Sad

# 339
  • София
Не помня дали питах преди време. Ако съм, извинявайте, че се повтарям.

С какво чистите гланцово ПДЧ? Аз минавам веднъж с обезмаслител, но се налага да повтарям процедурата с чиста, суха кърпа след това многократно, докато не изглеждат вече замазани. Sad
Опитай с препарат за прозорци - Ajax. Чисти безотказно.

# 340
  • Пловдив
marchеva14, благодаря! И мъжът ми това предложи, обаче го приех като шега, а той бил сериозен. Simple Smile

# 341
Аз с препрат за прозорци с алкохол си чистя вратичките. Много лесно се чистят.

# 342
Дами,  моля за съвет- заради дълготраен и напоителен теч от WC казанче, на който никой преди мен не е обръщал внимание, плочките в банята са потънали в упорит слой бяло, примесено с жълто и ръжда.Отстраних теча, но петната по гранитогреса /мисля, че е гранитогрес/ нямат мърдане. Самите плочки са тъмни и матови и тези наслагвания направо ми избождат очите. Дотук безуспешно опитах:
1. разтвор вода с Доместос- това, което постигнах е, че май побеля целия останал под Confused
2. обикновен универсален препарат за чистене на Медикс- без ефект;
3. каша от сода с оцет и изплакване с вода и оцет- има някакво подобрение, но пренебрежимо;
4. разтовор вода с Пулирапид- без ефект
Всички препарати са нанасяни с търкане и твърда четка. Вече ми писна и търся нещо, което не е сред обичайните заподозрени препарати за баня! Тази вечер ще търкам с лимонтозу.
Много грозно стои на фона на тъмните плочки- направо като дебел пласт тебешир и кал! Имам отрязък от банята, където плочките не подлежат на намокряне и там виждам реалния им цвят, но вече се отчайвам, че ще го постигна! Не мога да понасям банята да седи като мръсна! Disappointed

# 343
  • Русе
Защо разреждаш Пулирапида и оцета с вода? Нанасяй смело неразредени. Натрупал се е варовик, който трябва да бъде разяден от киселина.

# 344
Не знам какво е това Пулирапид, но този препарат от Лидл е много силен и чисти страхотно
Скрит текст:
Ползва се неразреден. Естествено, от първия път няма да махне всичко щом има такива наслоявания.

Общи условия

Активация на акаунт