По-добрият живот – в града или?

• 21 676
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
  • София /Абсурдистан
Планината е твърде влажна и студена през поне 8 месеца. Peace
Много е вярно това  Peace
Аз се оглеждам за пенсионерско жилище около морето някъде  Simple Smile
там е влажно през цялата година, и ветровито през половината  Rolling Eyes
Леле вярно ли е това  Grinning Имам сериозен проблем със ставите, трябва ми топло и сухо място, без никакви студове. Иначе вятъра не ме притеснява.

# 91
  • София
някоя пустиня си потърси  Crazy

# 92
  • София /Абсурдистан
Да бе, пустиня  Simple Smile аз и жега голяма не понасям, угодия няма  Simple Smile За сега обмислям Поморие, пък какво ще да е. Климата там си е супер  Peace Щом руските пенсионери си живеят там целогодишно, няма лошо, какво да му е.

# 93
  • София
В Кладница, Рударци и Мърчаево бих си купила къща за през уикенда и евентуално за след пенсия. Особено от Мърчаево гледката е много хубава.

Иначе като цяло харесвам високопланински селца, но това може да стане само, ако не работим.
Понеже имаме вила в Кладница, точно до екопътеката: рай и перничани не вървят в едно изречение. Съседите са невероятни, но не в добрия смисъл. ММ и аз отдавна не ходим там, издали сме вилата на дъщеря ми со все "домочадието" й - тя поне отбива натрапчивото внимание на съседите с дежурната реплика "Мама я няма".

# 94
 Laughingразвеселихте ме ,дами  bouquet
Ето жокер.Климат-мечта.Цивилизовано и спокойно.Цени на имоти  от 150К евро нагоре.
https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D1%82%D1%82%D0%BE%D1 … mp;dpr=1.25#spf=1
https://www.domaza.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B8 … D1%80_14-04-2011/
Sharky* ,аз само съм минавала от там и на кръчма  Embarassed

# 95
Лично аз харесвам по-спокойните и тихи местенца, но за жалост, животът налага да живеем в големия град, където работа се намира по-лесно и има много от удобствата, които малките населени места не предлагат

# 96
  • München, Deutschland
Само първият линк ми се отвори, ама ако и тук имаше къщи в града на тия цени... Най-близкото за тези пари и в което човек би искал да живее ще е на около 350км, изобщо няма да е в тази провинция даже...

# 97
  • София
Скрит текст:
В Кладница, Рударци и Мърчаево бих си купила къща за през уикенда и евентуално за след пенсия. Особено от Мърчаево гледката е много хубава.

Иначе като цяло харесвам високопланински селца, но това може да стане само, ако не работим.
Понеже имаме вила в Кладница, точно до екопътеката: рай и перничани не вървят в едно изречение. Съседите са невероятни, но не в добрия смисъл. ММ и аз отдавна не ходим там, издали сме вилата на дъщеря ми со все "домочадието" й - тя поне отбива натрапчивото внимание на съседите с дежурната реплика "Мама я няма".
Joy hahaha Joy Представих си го!

Аз съм си заплюла Корнуол за старини, ама на ММ ще му излезе солено това мое желание. Laughing Освен да го оставя тук да работи до 70г., нали Хърсев предложи нова пенсионна възраст, а аз ще му пращам картичка всеки месец в замяна на паричен транш. Mr. Green

# 98
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ние с мъжа ми сме си харесали Италия за старини (Тоскана, Умбрия, Марке, Емилия-Романя). В малките градчета. Нещо не ме блазни българското село и причината не е в природата.

# 99
Не, няма дори руски пенсионери в Поморие зимата. Дори няма изобщо никакви хора или спят зимен сън.

# 100
Аз пък за първи път чувам, че планината е влажна и ветровита  Laughing
Аз живея в планина, много по-студено е от равнините и морето (особено зимата), но вятъра е почти минимален (живяла съм и на морето и зимата там беше страшно), а и дъждовете са по-продължителни, но и по-леки (за сравнение на морето валеше за по-кратко, но почти всяка година имаше някакви супер големи бури). Лятото при нас е по-прохладно, за сметка на равнинните райони. Тук въздухът определено е по-сух от морския...Единственото, което ми е проблем са мъглите - пролет и есен като падне една мъгла..по две седмици седи, не може да се види небето  #Crazy

# 101
За мен едно от решенията е лятна вила/къща. За съжаление климатът в София е такъв, че половин година човек няма големи ползи от двора, поне според мен - студено и кратък ден, ако ходиш на работа - кога време да видиш двор със стъмване следобед.
Затова още преди 7-8 години купих парцел с малка вила, на 17 км от СУ. Прекрасно е, разположена е в горичка. Лятно време там сме изкарвали прекрасно. Имаш усещането за безвремие. Освен това - южен склон, цял ден слънце.
Но... в последните години нямаме никакво време за вилата. Мечтая да ни остане малко време и пари да я пооправим и да живеем там два - три месеца в годината.
П.С. В Котор е прекрасно, но няма да имам такава сума за старини. Затова пък си мечтая за крайбрежна Италия, малък имот с маслинова горичка Simple Smile))

# 102
Аз пък за първи път чувам, че планината е влажна и ветровита  Laughing
...Единственото, което ми е проблем са мъглите - пролет и есен като падне една мъгла..по две седмици седи, не може да се види небето  #Crazy
Ключът от бараката е в релефа. Peace Там ,където сте е като купа ,закътано от всякъде ,но и се задържат мъгли ...и пушека от комините.Аз не харесвам такива закътани планински места.Не сме дорасли за да ценим и пазим това което дишаме.....както в столицата ,където е много по-зле.
От първото ви изречение съдя ,че не се катерите много из горите .Щяхте да сте забелязали и въздушните течения и росата всяка сутрин.
Истината е че в планината не е за кекави или хора тип Барби .
В Италия харесвам планинските селца,но са далеч от представата ми за рай.Крайбрежието въобще не е за мен.Твърде горещо ми идва .Ще ми липсват преспите пухкав бял сняг и превитите под тежестта му  дървета. Heart EyesТази красота я нямат по крайбрежието ,а и ми идва твърде пранаселено.

# 103
  • Между гори и планини
Виждам , че темата е малко застояла, но ще се запиша.
Аз и моето семейство окончателно напускаме големия град ... 40 години стигат!!!!
Омръзна ми сутрин да се будя от ревящото дете на съседката, скандалите на съседите от отсрещния блок, ненормалника който живее над нас периодично да пали нещо във входа... Шумът, мръсотията на града, липсата на места където синът ми да излезе да поиграе без да е хванат за ръка от мен или баща си. Детето напуска и "елитното" училище, в което учителката по математика си правеше опити с децата и в 4 клас им даваше висша математика. Целият този стрес, ме е направил раздразнителна, детето ми е нервно.
От 5 години ходим поне 3 пъти на почивка в един старопланински град и сме влюбени в него. И тази година мечтата ни се сбъдна - купихме си къща там. Зеленина, спокойствие, чист въздух, 2 декара двор и обещаното за детето куче и колело. Децата са на вън и играят до 22ч, всички се познават и си помагат. Има училища и градини. Училищният автобус ще взима сина ми от нашата къща!!! Извън класни занимания в училището има толкова много, колкото в "елитното" варненско няма!
На 30мин с кола сме от областния град - големите магазини, кино и т.н
П.п мъжът ми веднага си намери работа - специалността му е търсена в малките градчета, аз мога да работя и от вкъщи.

# 104
  • В градината...
Честито!
Много добро решение сте взели, но всеки трябва сам да го проумее.
Ние сме много доволни от селската детска градина. Всеки ден дъщеря ми, която е на 2, ходи там с удоволствие, с много любов се грижат за децата. Много ще ме е яд да я закрият, защото баш селяните си водят децата на градина в града. А ние, пришълците, откриваме тепърва ценните неща на този спокоен живот. И ми е мъчно, че още цари манталитетът, че в града е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт