Раждане в УМБАЛ „Св. Георги“ (ВМИ) - Пловдив - 3

• 105 756
  • 794
  •   1
Отговори
# 675
Там има няколко екипа анестезиолози 24 часа,отиват където ги викнат.Не са ги викнали.
Съгласна съм с вас. Аз имах трудно раждане, малката ме разкъса много. Наложи се на ме упоят, за да ме зашият и огледат хубаво. От момента в който доктора каза"Викай да я упоят" до 2 минути момичето вече ми задаваше въпроси какво съм яла, какво съм пила и заспах сладко, сладко. Мъжа ми беше с мен в родилна зала и каза, че дори не е разбрал колко бързо са дошли.
Та анестезиолози има, но за епидурална не ги викат.

# 676
Вече на 100% мога да потвърдя, че няма да ви сложат. Това ми го каза лекарят ми по ЗК, който ми следеше бременността и работи в Хирургии. Каза, че нямат достатъчно анестезиолози. Дори и да искате да си платите - не става.
Ако държите на епидурална - раждайте в Селената, като за предпочитане е индуцирано раждане в дневните часове, тогава има анестезиолози. През нощта може и да няма...
За съжаление анестезиолозите са кът в цялата страна. Това което сте написала е напълно вярно, но и много тъжно, защото нито едно от нещата не е за предпочитане, нито да ти индуцират раждането, нито да трябва да плащаш с надеждата да се погрижат за теб. Родих май месец в Хирургиите, спешно секцио. Не знам дали минаха и 20 мин. от прекрачването на прага и стартирането на операцията. Това не беше планът ми за разждане, но пак бих отишла там, тъй като личният ми опит със Селена е разочароващ.

# 677
Здравейте, родих на 21.07 през нощта и когато попитах за упойка по време на конракциите вече(чисто информативно, ако реша, че искам упойка в даден момент)ми се отговори, че трябва да дойде някой, за да ми се сложи. Което ме наведе на мисълта, че през нощта няма кой да сложи епидурална.
Аз лично съм много разочарована от почти всичко в отделението(с изключение на смяната, в която раждах). За бебето никой не дойде да ми каже какво да правя, сама се оправях и спасявах, бяха объркали епикризата му - датите с ваксинациите липсваха. При визитация ми казваха да го съблека и да чакам да дойдат да го прегледат. Стоеше по 30-40 мин по памперс. Веднъж го направиха и вече спрях да го събличам, а чак когато дойдеха тогава го правех.
Това е моето 3-дневно приключение, надявам се решилите да раждат там да не им се случи същото. 🐣🌺

# 678
Слагат епидурална упойка (за 4 години, да съм виждала 10пути...но все пак съм виждала 😅) Анестезиолога идва трудно, защото не му се занимава особено (освен че трябва да има условията за да я постави).

# 679
Здравейте, момичета! Тъй като съм се насочила към тази болница за раждане, дали може да ми кажете мнение за д-р Порязов? В 30 + 3 дни съм и ми се иска да мина няколко прегледа при него, за да се запознае с бременността ми.

# 680
Преди 3 години той ми направи секциото с избор на екип бях и съм много доволна от него препоръчвам ви го!

# 681
Здравейте, момичета! Тъй като съм се насочила към тази болница за раждане, дали може да ми кажете мнение за д-р Порязов? В 30 + 3 дни съм и ми се иска да мина няколко прегледа при него, за да се запознае с бременността ми.

Февруари родих близнаците си при него . Започнах да ходя на прегледи при него към 30 та седмица . Родих в 36- та . Прееееекраааасен човек ! Огромно благодаря на него и целия екип . Имам две маточни кухини с две шийки и тази двуплодна бременност беше много рискова. Невероятен професионалист и човек ! За всичко го слушах и не сбърках единствено той ме посъветва да родя с пълна упойка ,но в операционна когато анестезиолога ме попита казах спинална и сгреших ... Нещо се обърка и се наложи пълна в крайна сметка . Изключително съм доволна , когато и да ми се наложеше да го потърся откликваше веднага .

# 682
Здравейте. Бихте ли споделили каква е таксата за планирано секцио с и без избор на екип?

# 683
Здравейте, бъдещи и настоящи мами. Може ли да ми дадете актуален списък с необходимите неща при прием и престой след раждане. Родих 2019, но сега може да е различен.

# 684
Здравейте, бъдещи и настоящи мами. Може ли да ми дадете актуален списък с необходимите неща при прием и престой след раждане. Родих 2019, но сега може да е различен.
Не пазя точния списък, но по спомен от май месец мога да посоча някои неща. Аз не носех лигнин, но ми го потърсиха, така че носете. Хирургични чаршафи, нямаше ги в списъка, но за ваше удобство може да си вземете. Съответно превръзки или еднократно бельо. Ражда се с тяхна нощница и чехли, независимо от начина на раждане, после си обличате ваши. Като при всяко постъпване в болница, лични санитарни принадлежности (съветвам ви и тоалетна хартия) и термометър. Помпа за кърма, крем за зърна, подплънки за кърмачки - това са неща които няма да ви изискват, но ще си прецените дали да носите - има ги в списъците на почти всички болници. Това е за майката. За бебчето - две шишета, дрехи, хавлия,  пелена, измиваща козметика, масажно олио/мляко, памперси, крем за подсичане. В списъка има един спрей за пъп, но те си имат там и ги пръскаха всеки ден. Ще ви посъветват да го купите, но според мен е излишно, защото е голям флакон, ще ви трябва само за няколко дена, а струваше около 25 лв. Мисля, че това беше всичко в списъка. Ако в амбулаторната книжка не е отразено до кога е 45 дневния болничен, носете негово копие. Искат да видят документ с точните дати, за да няма грешки в болничния който те ще ви издадат.

PS: Сега се сещам, че май на първа страница има списък, който си е актуален. Проверете какво пише там.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 23:57 от dgs1

# 685
Здравейте! Някоя майка раждала при д-р Порязов, случайно да му има номера? Опитах се да запазя час, но от болницата казаха да се свържа с него, но не ми дадоха телефон.

# 686
Здравейте жена ми бременна на 8 мия месец, има тромбофилия и всеки божи ден слага клексан 0,4 ние не сме от пловдив.Жена ми иска нормално раждане има ли някой преди да е родило тая болница с тромбофилия и при кой лекар?Благодаря ви

# 687
Попаднах на темата случайно и искам да кажа, че аз родих нормално в болницата без избор на екип без нищо на 13.07. Останах изключително доволна и не съм платила и стотинка. Акушерките, лекарите и сестрите бяха много учтиви и добри. Моето раждане беше много тежко и продължи общо към 15 часа от изтичането на водите. При постъпване на смяна мисля, че беше доктор Порязов, не съм много сигурна, а докторът, който ме изроди не знам как се казва и защо не ми казаха името му. При мен се наложи прилагане на вакуум и натиск над корема, за да изтласкат бебето. Радвам се, че пробваха първо това вместо да решат да съм секцио направо. Не знам попринцип колко лекари и акушерки има по време на раждането, но в залата се бяха насъбрали 10 души и само около мен бяха се скупчили 4ма. Самото раждане беше супер бързо с 2 напъна. След това трябваше да ме шият, тъй като ме срязаха, че да мине по-лесно. Казаха ми, че използват някакво обезболяващо като крем и след няколко минути ме преместиха на едно легло и ме закараха при близките ми, които ме чакаха пред родилното за половин час. Поради загуба на много кръв и вакуумното раждане ми дадоха бебето на следващия ден, не питах нищо, тъй като момичето, с което бях в стая ѝ беше 3то дете и от нея гледах. На нея ѝ го дадоха веднага. За кърменето не знам дали помагат, тъй като бях на антибиотици и можех да използвам само помпа.

# 688
Здравейте! А как стоят нещата с планирано секцио,без избор на екип. Може ли да погледнеш графика на лекарите и да избереш в кой ден да родиш? Може ли по собствено желание ?И как протича секциото,приемат ли на предишния ден?
Като отидох да се записвам се качих направо на третия етаж ,там няколко млади девойки гледаха една тетрадка с записките и ти опредеят деня.Не можеш да си избереш дата,също така за по желание да е секциото не знам дали няма да ти откажат. На мен просто ми се налагаше и нямах друг избор.  Никой няма да ти изкара график за избор на лекар ,просто ти казавт еди кой си ден те приемаме и толкоз. Там нещата са доста затегнати покрай ковида ,няма такива глезинки . И аз си мислих,че поне дата мога да си избера ,но не ,то и много не зависи и от нас де ,защото има и други родилки ,пък и самата операция при мен протече към час и половина някъде .  Задължително влизаш предишния ден преди датата на секциото за да ти правят изследвания и на следващия ден на гладно и жадно сутринта те опирарат.

# 689
https://Знаете ли актуални ални цени за планово секцио с избор на екип?Второ секцио ще ми е и искам да знам, че първото ми е 2016 и не съм плащала.

Общи условия

Активация на акаунт