Тест за овулация - въпроси / тема 6 /

• 69 593
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Както е казала Live_Love, веднага , аз даже , знам горе долу по принцип, кога е овуто и за по сигурно  3, 4  дни преди това  и в същия ден 😃А защо се пие дуфастон след овулация, аз пиех след + тест  , но бременността завърши неуспешно!😢
И аз имам същото питане за дуфастона ?

# 451
  • София
Както е казала Live_Love, веднага , аз даже , знам горе долу по принцип, кога е овуто и за по сигурно  3, 4  дни преди това  и в същия ден 😃А защо се пие дуфастон след овулация, аз пиех след + тест  , но бременността завърши неуспешно!😢
И аз имам същото питане за дуфастона ?
Ако се приема прогестин преди О. - може да я потисне.
Приет след О., попълва евентуални дефицити и при бременност - подпомага бременността, създава условия и възможно най-благоприятна среда за имплантиране на оплодената яйцеклетка и развитие на зародиша, грижи се за изхранването на ембриона и т.н.
Прогестеронът не е единствено условие за развитие на бременността.

# 452
Здравейте GrinningВ голяма чуденка съм и моля за вашите коментари. Моят проблем е следния: днес имам положителна тест лентичка /12 ден от цикъла/, дори тест лентата е по-наситена от контролната. Проблемът ми е, че на УЗИ не се видя нито един фоликул в яйчника. Нямам предвид доминантен фоликул, а по принцип нямаше фоликул. Нямам ПКЯ, с ИЯР съм. Според вас на какво се дължи положителния тест за овулация, без да имам фоликул. Не мога да си го обясня. Иначе цикълът ми е редовен.
Лентичките отчитат нивото на ЛХ, не отчитат дали наистина има овулация.
poluks, така е, но винаги когато не съм имала овулация съответно тест лентичките са били отрицателни. Този и предохния месец имам положително отчитане и за от това реших да потърся мнение.

# 453
Здравейте,момичета. Ще се опитам в един пост да ви задам всички въпроси, които ме интересуват. Ако има някои като мен, моля да сподели. Поставиха ми диагноза(Хашимото) преди 10г. скоро ще направя 23, с мъжа ми решихме, че началото на другата година, ще се пробваме за бебче Simple Smile Заради Хашимотото имам нередовен цикъл, някога идва на 28, 30, 32 (по 7 дни) почти всеки месец различно.. Гинеколожката и ендокриноложката, казаха че всичко ми е на 6,всички хормони са ми в норма. Според вас, от кога да започна да правя тестове за ОВУ,какви и от кои ден след МЦ. Благодаря Simple Smile

# 454
  • Sofia
Здравейте,момичета. Ще се опитам в един пост да ви задам всички въпроси, които ме интересуват. Ако има някои като мен, моля да сподели. Поставиха ми диагноза(Хашимото) преди 10г. скоро ще направя 23, с мъжа ми решихме, че началото на другата година, ще се пробваме за бебче Simple Smile Заради Хашимотото имам нередовен цикъл, някога идва на 28, 30, 32 (по 7 дни) почти всеки месец различно.. Гинеколожката и ендокриноложката, казаха че всичко ми е на 6,всички хормони са ми в норма. Според вас, от кога да започна да правя тестове за ОВУ,какви и от кои ден след МЦ. Благодаря Simple Smile
Теодора,  при цикъл 30, 32 дни,  може би  най  добре от 10, 11 ден след цикъл. При тази продължителност се предполага , че овулация е около 15 ти ден.А пиеш ли нещо за Щ Ж ,  аз също имам проблем с  тсх и пия тироксин отдавна, но нямам проблем с  цикъла ! Успех 😃

# 455
Теодора,  при цикъл 30, 32 дни,  може би  най  добре от 10, 11 ден след цикъл. При тази продължителност се предполага , че овулация е около 15 ти ден.А пиеш ли нещо за Щ Ж ,  аз също имам проблем с  тсх и пия тироксин отдавна, но нямам проблем с  цикъла ! Успех 😃

Не, не пия нищо, ходя на 6 месеца, за кръв  и веднага при ендокрин.,и ако има промени, недай си боже...тогава ще започна, отново с л тироксина....последният път тсх- 1,2 мисля,че беше !

# 456
  • Sofia
Тсх 1,2 е супер за забременяване, започни тестове на 11 ти ден за по сигурно,  защото казваш, че понякога ц е на 28 дни, най добре Овю, успех 😃

# 457
Тсх 1,2 е супер за забременяване, започни тестове на 11 ти ден за по сигурно,  защото казваш, че понякога ц е на 28 дни, най добре Овю, успех 😃

Ако започна измерване на БТ , най-високият показан градус ли, предсказва ОВУ? Извинявам се ако го има в предните постове!

# 458
  • Sofia
Аз не съм ползвала този метод , защото ми е малко досаден 😃но знам , че ден преди ову бт леко спада , а в деня на овуто и след това се покачва с половин до 1 градус и така се запазва до  следващия ц! Можеш да  се  ориентираш и по цервикална слуз  ( преди ову е прозрачна и силно разтеглива, тогава действай) 😃

# 459
Има отделна тема за измерване на БТ. Там можеш да прочетеш подробно информация. А след това ако имаш нужда от разчитане могат да ти помогнат.

Ако започна измерване на БТ , най-високият показан градус ли, предсказва ОВУ? Извинявам се ако го има в предните постове!

# 460
Благодаря ver4eto_sv

# 461
Здравейте,

Този месец реших да използвам тестове за овулация. Започнах от 11 ден и резултатът ме обърка много - 7 поредни положителни теста, тестовете са от две различни марки. При всички тестова тестовата линия ми е по-ярка от контролната. Каква би могла да е интерпретацията?
Благодаря предварително.

# 462
  • София
ПКЯ може би. Посети гинеколог.

# 463
Здравейте, имам въпрос и се надявам някой да знае. Инжекцията Прегнил 5000 влияе ли на теста за овулация, на резултата? Благодаря!

# 464
Очаква се Прегнила да се сложи след ехографски преглед 🙄
Защо изобщо правиш тестове за О 🤔

Общи условия

Активация на акаунт