Тест за овулация - въпроси / тема 6 /

• 69 512
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
27-29 дни е цикъла, обикновено 28 дни. Бях писала по-гореи момичетата ме посъветваха да почна уж от десетия.. ама аз подпитах в една друга тема, но не ми отговориха, та си се чудя.... след кексане имате ли течение така по-силно?
След секс, ЦС е по-обилна, по-водниста и може да се обърка с фертилната ЦС.
След ставане от сън - също.
Друга причина може да са по-високите нива на естрогените, което е типично при ПКЯ.

Когато се ползва метода на ЦС - тя се тества поне 5-6 пъти на ден и ако е фертилна - при всеки тест, трябва да e характерната, за този период.
През деня, консистенцията и вискозитета на ЦС, може да се променя, когато сте извън фертилната фаза / и няма хормонален дисбаланс/.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 09:06 от denis.

# 631
Благодаря, denis, точно и ясно Simple Smile
Днес не е така, само непосредствено няколко часа след .... заради това реших да поюитам. Следвам съвета ти и така Simple Smile

# 632
  • София
И като сме на тема Цервикален секрет, да ви пуска едни снимки, които също са много полезни.

При фертилната ЦС  - нишките са успоредни и подпомагат движението на сперматозоидите
А. Напречно сечение.
Б. Надлъжно

Ето и различните типове ЦС:
L - преди и след Овулаторна фаза, 
S - фертилен прозорец с Овулаторна фаза

# 633
Мисля, че ще е полезно тези графики да се сложат на първа страница на новата тема Simple Smile

# 634
  • Sofia
Знам си аз , че тук ще намерим точни и ясни отговори!  Браво Денис, много полезно за такива като мен , на които им предстои бебеправене 😃

# 635
Хм... не се сдържах аз, засърбяха ме пръстите и след 4 часа непишкане и почти без течности направих тест за О (ясно ми е, че е рано, но все пак за всеки случай) около 14:30 днес, 8 ден от МЦ ми е... Отрицателен е, но втората чертичка не е много по-бледа от контролната. Май утре ще се прави пак Rolling Eyes

# 636
  • София
Мисля, че ще е полезно тези графики да се сложат на първа страница на новата тема Simple Smile
Ок. Peace
Ще ви ги сложа.

# 637
Здравейте!Този месец реших да си направя тест за ову,но с два различни вида-тест за овулация CLEAR и OVIEW.В петък и двата показаха бледи втори чертички.В събота Clear си даде наситена втора,а Oview отново бледа втора.В неделя и двата пак бяха с бледи втори чертички.Някой попадал ли е в такава ситуация.В чуденка съм дали е имало или не ову.Церкв.слуз не забелязах.Благодаря!

# 638
  • София
Ако чертите са били еднакво наситени или тестовата е била по-тъмна е възможно да си имала овулация.
Какви са тези бледи черти?

# 639
Здравейте!Този месец реших да си направя тест за ову,но с два различни вида-тест за овулация CLEAR и OVIEW.В петък и двата показаха бледи втори чертички.В събота Clear си даде наситена втора,а Oview отново бледа втора.В неделя и двата пак бяха с бледи втори чертички.Някой попадал ли е в такава ситуация.В чуденка съм дали е имало или не ову.Церкв.слуз не забелязах.Благодаря!

Качи снимки да ги видим тези чертички , дали има  положителен.

# 640
Момичета,по-късно ще кача снимките.Странното е ,че единия показва отрицателен,а другия на 100 процебта положителен.

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 18:02 от danaya80

# 641
Уф или нещо обърках или аз се бъркам нещо... почнах умишлено тестовете от 8 ден ( Ц 27-29 дни) и на 8 и 9 имаше идея по-бледа черта от контролната..днес 10 ден има само контролна... :/

# 642
  • Бургас
Carrie, при мен почти винаги има леко изсветляване на чертичката непосредствено преди положителен тест. Продължавай с тестовете.

# 643
Уф или нещо обърках или аз се бъркам нещо... почнах умишлено тестовете от 8 ден ( Ц 27-29 дни) и на 8 и 9 имаше идея по-бледа черта от контролната..днес 10 ден има само контролна... :/

Това няма никакво значение. Не е задължително всеки ден да потъмнява чертичката, защото нивата на хормона варират. Когато чертата е колкото контролната или по-наситена, тогава е пикът на хормона. През другото време са отрицателни тестовете.

# 644
Момичета, правете си секс и се наслаждявайте. Аз доста бях задобряла в правенето на тестове и мерене на БТ и забременях,  въпреки че не видях полооителен тест за О✌
Е забременявала съм 3 пъти и с положителни тестове, но колкото по-спокойни, толкова по-добре ✌

Общи условия

Активация на акаунт