Тест за овулация - въпроси / тема 6 /

• 69 556
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Момичета, след стимулация с клостил, направих 2 доминантни фоликула в десен яйчник/Имаше май и един по-малък, но него го нямам измерен на снимка/. На 14ти бях на преглед и се видяха, че са с размери 22 и 20. На 15ти сутринта сложиха хориомон 5000 единици и 20ти съм на утрогестан 3х1, орално. Снощи имах леки придърпвания и цс и реших да си направя ову тест/въпреки , че се предполага че са се спукали от хориомона. Чертичките макар и не еднакви, едната е доста по-видима от колкото би трябвало. Какъв е шанса да не са се спукали? И какво означава това?

Дали е възможно да не се е спукал единият фоликул или да е останал някой по дребен неспукан и сега да му е времето. Днес ме боли яйчника, точно както ме боли при овулация. А този тест от вчера е на няма и един час непишкане и определено бях пила вода. Големи филми имам в главата пак

Скрит текст:

# 541
  • София
На този етап този тест нищо не значи.

# 542
  • Бургас
Освен, че е късно да е толкова наситен и трябва да е отрицателен, значи има повишено количество ЛХ.....

А дори не е спазено да не съм пишкала и пила вода. Тази вечер пак ще правя, но май ще ходя до лекаря. Имам 2 подозрения или е киста и някой фоликул не се е спукал или по някаква причина 3тият фоликул, който беше по-дребен , ще се пука сега.... ooooh! Най ме притеснява идеята с кистата.

# 543
  • София
Ама тестът е отрицателен.

# 544
  • Бургас
Тестът на този етап трябва да я няма тази лента или да е доста по-бледа. Аз съм вече 8ми ден след прегнил, отдавна трябва да е паднах ЛХ, а дори не е и прегнила, защото направих и за бременност, който е отрицателен, значи си е чист ЛХ от някъде.

Или от киста или от фоликул. Миа , ако нямаш опит с клостили и прегнили, по-добре не ме бъркай изобщо.

# 545
  • София
С клостил нямам опит, но с прегнил-да, с тестове за О също. Теста ти е отрицателен. Виж ако бяха две еднакво наситени черти, тогава ок търси причина, но мен са ме предупредили, при таймирана О тестове да не правя. Няма смисъл. И другото - такива тестове като показания съм имала и непосредствено преди М - абсолютно нищо не значи. Lh не е 0. С тестовете се търси пик на Lh , а не наличието или липсата му.

# 546
  • Бургас
Ако отида да пусна ЛХ и естрадиол дали ще стане ясно има ли някой фоликул или киста. Докторът е в командировка до края на седмицата, не искам да ходя вече при някакви случайни и да обяснявам всичко от начало  ooooh!

Това ме притеснява най-много. А и лекарката ми е казала че се правят от отрицателен до отрицателен/абсолюто да няма черта  ooooh!

# 547
  • София
Разбирам те, но най-сигурно е на УЗ да те видят. Тъкмо ще се разбере дали 5000 ед са достатъчни. На мен например са ми необходими 10000ед. Предполагам, че си в клиника - всеки може да те прегледа. Просто кажи, че си с прегнил и искаш да си сигурна дали няма задържани Ф.

Редактирам - виж картинката, която си постнала -  7-8 дни след О отново има покачване на Lh в графиката. Точно колкото ти е отчело всъщност

# 548
  • Бургас
Клиниката ми е в Ст. Загора, а наблюдаващият ми тук го няма до края на седмицата  ooooh!

И аз това гледам, ама филма си е филм. Трябва да пускам и хормони на следващ цикъл и само киста ми трябва сега. Благодаря Хулиганка  Hug

# 549
Здравейте момичета, може ли някакво мнение и коментар по моя казус, а именно:
на 10-ти ден от Ц. - преглед с УЗ - видяха се зреещи фоликули, но нямаше доминантен (принципно съм с по-късна овулация 17-18 ден)
на 16-ти ден от Ц.- тест за овулация отрицателен
на 17-ти ден от Ц.-тест за овулация отрицателен; цервикална слуз; преглед на УЗ - видя се течност в "Дъгласа" (т.е. док.твърди, че се е пукнал фоликул) и още един фоликул с размер 18мм.
на 18-ти ден от Ц. - тест за ову отриц. с бледа втора черта
на 19-ти ден от Ц. - тест за ову положителен
днес 20-ти ден отивам на преглед с УЗ - не вижда фоликул, но няма и течност, нито жълто тяло (от евентуално по-рано пуктнатия фоликул)....
според док.нищо не се е случило, но ако се е пукнал фоликулът все трябва да има течност, защо нищо не се вижда- нищо не разбрах, обезнадежди ме тази докторка, не ми изписа дуфастон, както обикновено - не разбрах сега имала ли съм овулация, която всъщност, ако вярвам на теста за ову - трябва да е днес, след като снощи беше положителен - а и самата док.видя 18мм фоликул преди два дни - къде ще изчезне и ще се изпари - има ли надежда според вас да чакам нещо да се е случило;ще правя и тази вечер секс за всеки случай, ама ......

# 550
  • София
Здравейте момичета, може ли някакво мнение и коментар по моя казус, а именно:
на 10-ти ден от Ц. - преглед с УЗ - видяха се зреещи фоликули, но нямаше доминантен (принципно съм с по-късна овулация 17-18 ден)
на 16-ти ден от Ц.- тест за овулация отрицателен
на 17-ти ден от Ц.-тест за овулация отрицателен; цервикална слуз; преглед на УЗ - видя се течност в "Дъгласа" (т.е. док.твърди, че се е пукнал фоликул) и още един фоликул с размер 18мм.
на 18-ти ден от Ц. - тест за ову отриц. с бледа втора черта
на 19-ти ден от Ц. - тест за ову положителен
днес 20-ти ден отивам на преглед с УЗ - не вижда фоликул, но няма и течност, нито жълто тяло (от евентуално по-рано пуктнатия фоликул)....
според док.нищо не се е случило, но ако се е пукнал фоликулът все трябва да има течност, защо нищо не се вижда- нищо не разбрах, обезнадежди ме тази докторка, не ми изписа дуфастон, както обикновено - не разбрах сега имала ли съм овулация, която всъщност, ако вярвам на теста за ову - трябва да е днес, след като снощи беше положителен - а и самата док.видя 18мм фоликул преди два дни - къде ще изчезне и ще се изпари - има ли надежда според вас да чакам нещо да се е случило;ще правя и тази вечер секс за всеки случай, ама ......
На тази лекарка, нещо не може да и се вярва. Без фоликул - вижда течност в ДП, а при ДФ с вероятна О. - няма фоликул?
Според мен О. е била на  20 ден от МЦ и няма как да се види ЖТ, защото то все още не се е образувало, но лекарката можеше да види поне спукан фоликул - той е с размери под 10мм.

Секс - днес и утре и дано да се получи.
Добре е да мериш и БТ.
На 27 ден от МЦ може да пуснеш Прогестерон + Е2, те ще покажат дали е имало О.

# 551
благодаря много Денис,
наистина странно как вижда течност без фоликул, пък при фоликул няма течност ...
ще пусна хормоните този месец, защото досега винаги съм била на дуфастон и мислех, че няма да покаже реално
а относно БТ - никога не съм мерила през живота си, трябва да се повишава, до колкото съм чувала, ама дори не знам от колко нагоре (ще се поровя в темата за БТ, ако това ще ми спести гаданията).

# 552
  • София
благодаря много Денис,
наистина странно как вижда течност без фоликул, пък при фоликул няма течност ...
ще пусна хормоните този месец, защото досега винаги съм била на дуфастон и мислех, че няма да покаже реално
а относно БТ - никога не съм мерила през живота си, трябва да се повишава, до колкото съм чувала, ама дори не знам от колко нагоре (ще се поровя в темата за БТ, ако това ще ми спести гаданията).

Ти само измервай БТ и нанасяй стойностите в графика, аз ще помагам в разчитането  Peace
Има тема за БТ. Направи си графика в Зачатие.

# 553
ок започвам от утре сутрин и ще споделя...благодаря много

# 554
Денис аз продължавам да разсъждавам върху този мой "изчезнал" фоликул  (17 ден - 18мм; 20 ден - няма нищо) и  сега се сещам, че като ме прегледа ми показа 2-3 малки фоликулчета - така ги нарече тя (видях на монитора малки кръгчета с различна големина) - та въпросът ми е като се пукне фоликулът веднага ли се появява тази течност (която не се видя) или започва да се смалява първо....? мисълта ми е да не би някое от тези кръгчета да е бил фоликулът и по-късно да се появи тази течност.....и след колко време се превръща в жълто тяло .... тя и такова не видя .... (дано не съм написала някоя глупост)...
ще пусна Прогестерона и Естрадиола на 7 ден след ову да видим какво ще покажат...и пак ще пиша...

Общи условия

Активация на акаунт