Тест за овулация - въпроси / тема 6 /

• 69 551
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Денис аз продължавам да разсъждавам върху този мой "изчезнал" фоликул  (17 ден - 18мм; 20 ден - няма нищо) и  сега се сещам, че като ме прегледа ми показа 2-3 малки фоликулчета - така ги нарече тя (видях на монитора малки кръгчета с различна големина) - та въпросът ми е като се пукне фоликулът веднага ли се появява тази течност (която не се видя) или започва да се смалява първо....? мисълта ми е да не би някое от тези кръгчета да е бил фоликулът и по-късно да се появи тази течност.....и след колко време се превръща в жълто тяло .... тя и такова не видя .... (дано не съм написала някоя глупост)...
ще пусна Прогестерона и Естрадиола на 7 ден след ову да видим какво ще покажат...и пак ще пиша...
Когато се спука фоликулът /при О./ - от 23 мм, напр.  намалява до 8 -10мм.
При самата О. /спукване/ се излива фоликуларна течност от него - това може да стане бързо и да се излее цялото кол-во за 1-2 мин. напр., но може да продължи по-бавно, до 2-3 часа - бавно изтичане и бавно излизане на яйцеклетката.
Цялата течност от фоликула се излива в най-ниската точка на коремната кухина, т.н, Дъгласово пространство. Може да има О. без да се установи с УЗ такава течност / по ред причини/.
Течността се резорбира до 1-2 дни,  след 2 дни се образува и ЖТ /бавно и постепенно/ от спукания фоликул - тогава и размера започва да нараства от 8 мм до 20мм, най-много.

Ето истинска О. - установена случайно при операция:

Дъгласово пространство - между ректума и матката

# 556
здравей Денис (пак пиша тук, макар че може би въпросът ми е на тема хормони), би ли коментирала едни стари мои изследвания  , тъй като в продължение на близо година бях стимулирана с клостилбегит 3-7ден; дуфастон 11-25ден;  прегнил (след УЗ на 13-14 ден, където док.уж виждаше доминантен фоликул и твърдеше, че ще има овулация), а в същото време (сега това гледам) като съм пускала Прогестерон на 21-22 ден (по моя инициатива) резултатите са : 0,5 ng/ml  или друг път 0,9 ng/ml при референтни стойности за лутеална фаза 1,7-27,00   - Това не показва ли, че всъщност овулация изобщо не е имало - какво показват тези стойности - доста под минимума ?! Колкото и пъти да съм му показвала изследванията никога не е коментирал....Вече не съм при този доктор, но ми е интересно - дали не ме е объркал и подвел?!

# 557
  • София
здравей Денис (пак пиша тук, макар че може би въпросът ми е на тема хормони), би ли коментирала едни стари мои изследвания  , тъй като в продължение на близо година бях стимулирана с клостилбегит 3-7ден; дуфастон 11-25ден;  прегнил (след УЗ на 13-14 ден, където док.уж виждаше доминантен фоликул и твърдеше, че ще има овулация), а в същото време (сега това гледам) като съм пускала Прогестерон на 21-22 ден (по моя инициатива) резултатите са : 0,5 ng/ml  или друг път 0,9 ng/ml при референтни стойности за лутеална фаза 1,7-27,00   - Това не показва ли, че всъщност овулация изобщо не е имало - какво показват тези стойности - доста под минимума ?! Колкото и пъти да съм му показвала изследванията никога не е коментирал....Вече не съм при този доктор, но ми е интересно - дали не ме е объркал и подвел?!
Показват, че не е имало О.
На 7 ден след О., прогестеронът трябва  да е над 14 ng/ml - за да е сигурно, че е имало О. и че всичко с нея е наред.

# 558
малеее, сега гледам всъщност повече от 2 години съм била при този "човек" - и наистина около 9 месеца подред пиех клостилбегит и той ми показваше някакви фоликули на екрана и казва всичко е наред , а всъщност то не съм имала овулация , защото аз почти през месец съм си пускала това изследване и на въпроса защо е под минимума ми отговаряше "пий си лекарствата" и нищо повече.....ох, благодаря Денис.... то не че като го смених вече година са ми се получили нещата, ама..... в понеделник пускам нов прогестерон да видим.
Мерси още веднъж.

# 559
  • София
малеее, сега гледам всъщност повече от 2 години съм била при този "човек" - и наистина около 9 месеца подред пиех клостилбегит и той ми показваше някакви фоликули на екрана и казва всичко е наред , а всъщност то не съм имала овулация , защото аз почти през месец съм си пускала това изследване и на въпроса защо е под минимума ми отговаряше "пий си лекарствата" и нищо повече.....ох, благодаря Денис.... то не че като го смених вече година са ми се получили нещата, ама..... в понеделник пускам нов прогестерон да видим.
Мерси още веднъж.
Прогестерон + Е2 / важно е/ Peace
Все още съм тук Wink и ще помагам. Hug

# 560
Момичета, какво ще кажете за този тест? Положителен ли е?

# 561
Много ти е бледа снимката, но отива към положителен. 🍀

# 562
След такива чертички от теста за овулация, забременях . .

# 563
След такива чертички от теста за овулация, забременях . .
Оо дано и при мен така да стане. Да го смятам ли за положителен?

# 564

Какво ще кажете за мойте тестове.Правехме го през ден,два като вчера вечерта също и днес сутринта.Има ли нужда според вас от още опити и кога да бъдат те,от утре със сигурност.Четох за една схема в зачатие,в която пише при + тест,в него ден,следващия,по-следващия,после пропускаме ден и на другия пак.Дали действа.Дали има шанс да сме оцелили овуто? Кога мога да направя тест за бременност,тъй като имам прогестеронов дефицит,от 7.12 до 21.12 ще поставям Утрогестан 2 таблетки вечер.Така ми се иска чак за Коледа да направя теста,но този препарат ме притеснява.

# 565
  • Sofia
Ангела 1 ако съдя по опитите ви досега , вероятност за  бременност е огромна 😃според моя опит и изчетеното най голяма вероятност за забременяване е няколко дни преди ову и в самия ден , а при теб е точно така ! О тук насетне правете любов когато поискате, без много да го мислиш!  Щом имаш и терапия за прогестерона, супер, а тест най рано 11, 12 след овулация, не чакай Коледа, пожелавам ти + , като подарък😃

# 566
здравей Денис, пуснах Прогестерон (както говорихме онзи ден) 7 дни след полож.тест за ову - ето резултатите :
Progesteron   20.34   ng/ml   ( лутеална-1.7-27)
Estradiol         197   pg/ml               (лутеална: 38 - 260)
Ако може да коментираш , ти каза, че над 14 прогестерон говори, че е имало овулация, друга каква информация носят тези показатели. Естрадиола какво показва или се гледа съотношението между двете ?!
Сигурно е рано, за да разсъждаваме дали е станало оплождане - кога започва да намалява прогестерона, ако няма оплождане - непосредствено преди цикъла ли?
Ще ми се да се надявам, че нещо може да се е случило...!?

# 567
  • София
здравей Денис, пуснах Прогестерон (както говорихме онзи ден) 7 дни след полож.тест за ову - ето резултатите :
Progesteron   20.34   ng/ml   ( лутеална-1.7-27)
Estradiol         197   pg/ml               (лутеална: 38 - 260)
Ако може да коментираш , ти каза, че над 14 прогестерон говори, че е имало овулация, друга каква информация носят тези показатели. Естрадиола какво показва или се гледа съотношението между двете ?!
Сигурно е рано, за да разсъждаваме дали е станало оплождане - кога започва да намалява прогестерона, ако няма оплождане - непосредствено преди цикъла ли?
Ще ми се да се надявам, че нещо може да се е случило...!?
Прогестеронът е добре, имало е О. и всичко с нея е наред /тълкуват се двата хормона/. Браво!
Рано е да се каже, дали е станало, но ти го пожелавам от сърце Peace Hug

ПП.
Ако прогестеронът, започне да намалява - няма зачеване.

# 568
Благодаря Денис,
а това, че док. не видя никаква течност, след деня на положителния тест за овулация(аз си е усетих, ето че и прогестеронът го потвърждава) - грешка на лекаря е нали?, не означава задължиетлно, че не е имало оплождане - то има-няма - течност трябваше да се види от спукания фоликул, защото тя ме отписа още на прегледа да не се надявам

# 569
  • София
Благодаря Денис,
а това, че док. не видя никаква течност, след деня на положителния тест за овулация(аз си е усетих, ето че и прогестеронът го потвърждава) - грешка на лекаря е нали?, не означава задължиетлно, че не е имало оплождане - то има-няма - течност трябваше да се види от спукания фоликул, защото тя ме отписа още на прегледа да не се надявам
Да, грешка на лекаря е.
Имало е О. - ако искаш му покажи изследването. Peace
ПП.
О. е имало, но дали е станало оплождане на яйцеклетката, все още не може да се разбере

Общи условия

Активация на акаунт