Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 661
  • 771
  •   1
Отговори
# 750
Как се справяте с разраняването от брекетите?  От вчера съм с долни и вече всичко ми е в рани. С горните нямах такъв проблем. Отделно съм с подложки на задните зъби и е ад яденето..

Слагайте си восък!

# 751
Как се справяте с разраняването от брекетите?  От вчера съм с долни и вече всичко ми е в рани. С горните нямах такъв проблем. Отделно съм с подложки на задните зъби и е ад яденето..
Аз лично ги оставям сами да зараснат, но отнема поне 4-5 дни. Ако много ме дразнят ползвам восък и гаргара със солена вода.

И при мен беше така - просто слагай восък докато не свикнеш с тях. После вече няма да се получава така.

# 752
  • София
На тези от вас,които имат разстояния между зъбите,слувало ли се е да установите в началото на лечението,че дадено разстояние е станало по-голямо отпреди ?
Аз съм с брекети от 5 седмици.Имам разстояние между предните 2 зъба,както и между тези до тях.
Разстоянието между предните два е станало по-малко,само след 5 седмици,но това между големия и този до него се е увеличило.Мислех,че нещо ми се привижда,но си сравних снимките в началото и сега и наистина е така.
Нормално ли е това ?

# 753
Здравейте, имам въпрос към тези без брекети вече. По принцип съм с фиксиран ритейнър долу и силиконов отгоре, с който спя през нощта. Работата е там, че през деня предните ми зъби се размесват леко, предимно предните два зъба, а на сутринта като стана с ритейнъра са в друга позиция. Нормално ли е така през деня да се местят зъбите и ще спрат ли след някоя година или? То някак си не виждам смисъл всеки ден да се разместват. Буквално за 2-3 часа след свалянето на ритейнъра, вече са хванали друга позиция.  

# 754
Аз съм без брекети от 2 години.Ако не нося ретейнъри има изместване на зъбите затова су примерих че ще се носят цял живот
Аз имам фиксирян и горе и долу.И прудниту зъби ну се местят грам.Защо не помолиш да ти сложат и горе фиксиран.Аз мислеех че така правят винаги.Според трима ортодонти,с които съм говорила местенето трябва да спре в един момент
Аз бих те посъветвяля да носии повече време ритейнърите
Аз ги нося всяка нощ+ на обед 1_2часа.

# 755
  • София
За раните от брекетите, когато вече са факт - жабурене със смрадлика много облекчава. Иначе восък докато се свикне.

Аз исках да попитам момичетата, които ползват зъбен душ - какви имате и нали не е противопоказен за брекетите? От две седмици съм с горни и почнах да се шашкам, че не мога да ги измия като хората, въпреки 20-минутната борба. Междузъбното пространство основно ме притеснява...

# 756
За раните от брекетите, когато вече са факт - жабурене със смрадлика много облекчава. Иначе восък докато се свикне.

Аз исках да попитам момичетата, които ползват зъбен душ - какви имате и нали не е противопоказен за брекетите? От две седмици съм с горни и почнах да се шашкам, че не мога да ги измия като хората, въпреки 20-минутната борба. Междузъбното пространство основно ме притеснява...

Опитай да потърсиш в search менюто и ще ти излезе много информация. Нека не се повтаряме постоянно.

# 757
  • Карлово
На тези от вас,които имат разстояния между зъбите,слувало ли се е да установите в началото на лечението,че дадено разстояние е станало по-голямо отпреди ?
Аз съм с брекети от 5 седмици.Имам разстояние между предните 2 зъба,както и между тези до тях.
Разстоянието между предните два е станало по-малко,само след 5 седмици,но това между големия и този до него се е увеличило.Мислех,че нещо ми се привижда,но си сравних снимките в началото и сега и наистина е така.
Нормално ли е това ?
Да.

# 758

Аз се отказах от тях. Според мен не работят толкова добре, нищо не би заместило чистенето с конец. Само дето при мен отнема доста време, но поне съм сигурен, че съм изчистил междузъбното пространство.

Най-трудно се чистят най-задните зъби, особено на долната челюст. Докато вкарам конеца, вече цялата ми ръка е олигавена и не мога да го движа конеца Grinning

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 00:49 от Drempan

# 759

Аз се отказах от тях. Според мен не работят толкова добре, нищо не би заместило чистенето с конец. Само дето при мен отнема доста време, но поне съм сигурен, че съм изчистил междузъбното пространство.

Най-трудно се чистят най-задните зъби, особено на горната челюст. Докато вкарам конеца, вече цялата ми ръка е олигавена и не мога да го движа конеца Grinning

И аз съм така. Затова минавам задните зъби първи, а предните са по-лесни. Отнема ми 7 мин. да мина и двете челюсти.

# 760
  • Sofia
Аз исках да попитам момичетата, които ползват зъбен душ - какви имате и нали не е противопоказен за брекетите?
Не, не е противопоказан - доста ортодонти го препоръчват, като допълнителен метод за почистване.
От зъбен душ, до зъбен душ - разликата е огромна. Основно в налягането/силата на струята и капацитета. Ако е прекалено слаб - вероятно няма да е ефективно и ще е практически безмислено.

Лично ползвам марката Waterpik, както и доста други хора пишещи/четящи в тази тема.
Аз имам този модел: https://www.amazon.co.uk/Waterpik-WP120UK-Ultra-Water-Flosser/dp/B00FJXHC72
Или пък по-новия, който като цяло е същия: https://www.amazon.co.uk/Waterpik-WP-660UK-Ultra-Professional-Fl … ser/dp/B01N34KSKC

Ползвах го на степен 8.5-9 (от 10). От време на време ползвах дори 10та степен за екстремно почистване.
Проверявал съм с конец (който в началото ползвах всеки ден, а след това 1-2 пъти седмично, като контрол) - абсолютно нищо не остава, при правилно използване/техника и старателно почистване. Пълнех 2 пъти контейнерчето - по някога сипвах и малко вода за уста - общо 2 х 600мл.

Както споменах, има и някакви елементарни зъбни душове (с много слаба струя например или прекалено малък капацитет), които не ги препоръчвам и нямам представа дали ще почистват качествено. Също така, ако ползвате Waterpik на степен 4-5 вероятно също няма да е достатъчно добро.

Разбира се, в началото - първите няколко седмици задължително започвате с малка степен 3-4.. и в рамките на няколко седмици би трябвало да можете да толерирате 8-9 като степен. Разбира се, по време на натягане на дъги може да ползвате зъбния душ на по-малка степен и да залагате повече на конеца, но като цяло - зъбния душ дори на висока степен и натегната дъга, се толерира сравнително добре!

Положителен ефект, освен почистването е и това че заздравява венците!

# 761
Здравейте,

Бих искала да попитам дали на някой му се е налагало да си прави корекция на зъбите с шини след сваляне на брекети? Заслижаваше ли си и удовлетворителен ли бе резултата?
Проблема е там, че с моята ортодонтка имаме различно виждане за изправени зъби и не сме единодушни, според нея съм за сваляне, а на мен не ми допада крайния резултат. Бях на консултация при друг специалист, който ми предложи тази корекция със шини като по евтин вариант вместо да заплащам за нови брекети и съм в дилема.
Моля дайте съвет, благодаря предварително Simple Smile .

# 762
  • Варна
Качи една снимка да видим какво не ти харесва, щом искаш съвет.

# 763
Здравейте,
След като споделих на заболекаря ми, че мисля да си слагам брекети той ми каза като съвет, че самите ми тъкани на зъбите били много меки и по принцип много лесно се развалят/което наистина е така, въпреки високата хигиена/ и според него лечение с брекети не е много подходящо, тъй като накрая ще имам хубави зъби, но всичките ще трябва да се обличат и да се правят.. и според него единствен вариант е лечението с алайнери/тъй като зъбите ми са лек случай, не са много криви/, но в БГ е доста скъпо./той не е ортодонт и затова му вярвам, че не се опитва да ми ги пробута като по-скъп вариант/
Та.. моля за мнение за клиники Дентапрайм. Знам, че са предимно млади специалисти и за пломби и други лечения не съм чела много добри мнения и не бих отишла. Но предлагат доста добра цена за алайнерите, тъй като работят с български алайнери - 780лв за 9шини за едната челюст. Продължителността е около 3-6месеца.  
Някой провеждал ли е лечение с алайнери при тях или да знае нещо повече? Защото варианта с invisalign го отписвам.. там доколкото разбрах става дума за огромна сума пари ;д

# 764
Има ли сред вас пушачи, и изобщо как запазвате зъбите си бели? Четох наскоро за метода жабурене с кокосово масло, има много ползи за организма като цяло, а и заздравявало венците и почиства зъбите. Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт