Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 667
  • 771
  •   1
Отговори
# 735
Разбирам,по-сложно е при теб.
При мен-доста дълбока захапка,травмирана челюст,начална фаза парадонтит,малки разтояния между някои зъби,нужда от малко разширяване на горна челюст.Центъра на зъбите не съвпада с центъра на устните също.

И аз съм подобен на твоя случай, изместен център, струпани зъби, тясна челюст и дълбока захапка.. На колко години си? Как ти казаха че ще протече лечението, какво време ти дават?

# 736
Поне 5-6 дни със сигурност, но постепенно трябва да се преминава и към твъдха храна и да се дъвчи- така малко по-малко напрежението ще преминава.

# 737
А относно брекетите и скулите- при мен има огромна разлика. Лицето ми изглежда доста по-слабо и изпито ( все едно съм отслабнала, а не съм мръднала от 40кг) .
Друг плюс при мен е при устните- все есно съм с хиалурон, понеже керамичните брекети са доста обемни, та създават обем и на устните - което е много добре де Wink
Но е факт, че лицето ми доста се измени, а нямам кой знае колко разместване на зъбите.

# 738
  • София
И прии меен лицето изглежда по-слабо и изпито,а скулите по-изпъкнали(,а само от 1 месец го нося).
Устните също са по-обемни,по скоро горната(с брекети на горна челюст съм засега)
 payla777,как вървят при теб нещата ?
Колко време вече ги носиш и още колко ти остава?
Забелязваш ли промени вече ?

# 739
Здравей, Даяна1111 Simple Smile Аз съм вече на финалната права, нося ги 1г. и 8 месеца, като от няколко месеца дъгите ми са фиксирани, което означава че вече няма местене на зъбите и зъбите трябва да си фиксират новото разположение и да се изгради костното вещество, все пак съм на 30г. и отнема време.
До 2-3 м. трябва да ги махаме , след което ще градим предните горни зъби, защото от преди брекетите съм имала търкане там, и са доста изпилени.

# 740
  • София
Браво,страхотно ! Simple Smile
А виждаш ли коренна промяна,след лечението или може би като ги свалиш ще стане ясно.
С какво ще градите предните-с бондинг или с фасети?

# 741
  • гр. София
Момичета, на вас колко време ви казаха, че ще носите брекетите, на мен Хасара ми беше казала 1 г 3 м, сложих ги при Худжев, въпреки, че ми каза, че лечението ще продължи около 2 години. При вас колко време ще е лечението?

# 742
18-24 месеца

# 743
Аз от утре съм с постоянни ритейнъри. Тоест прилючих. 😄 Равносметката е, че самочувствието ми се мъчи цял живот с тези криви зъби, а ги оправих точно за 6м и половина.

# 744
С алайнери, нали? Честито!!!!

# 745
  • София
Аз ще ги нося около 1 година.  Peace
Понеже при мен има нужда от разширяване на горна челюст и затваряне на на разстояния между зъбите,си мисля-как ще се случи това?Как хем ще се разширява челюстта,хем ще се затварят разстоянията?  newsm78
След 1 месец с брекети забелязвам,че едното разстояние е станало по-голямо отпреди.Нормално ли е ?

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 01:55 от Даяна1111

# 746
Аз имам въпрос - на някой случвало ли му се е леко изтриване на горните предни зъби? Много ли е кофти? Скоро слагам долни брекети  (сапфирени) и лекаря спомена, че е възможно това изтриват.

# 747
На мен скоро ще махат горните.
Относно "изтриването" за зъбите - като сложихме и долните бреки, горният кучешки се търкаше в брекета отдолу, и съответно се отчупи леко острата част на зъба. Ще го оправяме после  Thinking

# 748
Как се справяте с разраняването от брекетите?  От вчера съм с долни и вече всичко ми е в рани. С горните нямах такъв проблем. Отделно съм с подложки на задните зъби и е ад яденето..

# 749
Как се справяте с разраняването от брекетите?  От вчера съм с долни и вече всичко ми е в рани. С горните нямах такъв проблем. Отделно съм с подложки на задните зъби и е ад яденето..
Аз лично ги оставям сами да зараснат, но отнема поне 4-5 дни. Ако много ме дразнят ползвам восък и гаргара със солена вода.

Общи условия

Активация на акаунт