Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 667
  • 771
  •   1
Отговори
# 720
И аз следя темата отдавна. От вчера съм с горни брекети.

Дали може да ми кажете колко дни продължава болката в зъбите и нормално ли е да различна?
При дъвчене /не че нещо особено съм яла - 3-4 ягоди/ направо ме пронизва втори десен зъб, при другите изпитвам по-скоро напрежение, в други два по-лека болка....Като натискам ме боли, иначе не изпитвам постоянна болка...

Мерси предварително за отговорите.

Първоначално може да те боли и една седмица, но като свикнеш и почнат да ти сменят дъгите болката ще е не повече от 3-4 дни и то в зависимост от скоростта, с която ортодонта ти мести зъбите.

# 721
  • София
Благодаря за отговора. А тази болка в различни зъби, също е нормална, нали? При дъвчене остра...

# 722
  • София
Някой забелязал ли е след поставяне на брекети,и то само след 1 месец,скулите му да са видимо по-изпъкнали?

# 723
  • гр. София
И аз забелязах такава разлика, мислех, че съм свалила някое килце, но всъщност е от брекетите според мен, както и устните ми седят по издути Lips

# 724
  • гр. София
Благодаря за отговора. А тази болка в различни зъби, също е нормална, нали? При дъвчене остра...

Нормална е, и при мен беше така, на определено време на различни места малко по остра болка... и като си помисля, че другата седмица съм пак на активация...Confounded

# 725
  • София
И аз забелязах такава разлика, мислех, че съм свалила някое килце, но всъщност е от брекетите според мен, както и устните ми седят по издути Lips
Даа и за устните съм съгласна. Peace
Аз имам засега брекети само на горна челюст и горната ми устна е по-издута отпреди.

# 726
Болката е нормално да е различна навсякъде, аз съм една седмица вече с брекети и първите 5 дена бях на обезболяващи, защото точно в деня преди слагането ми вадиха един зъб, за да се освободи място, и като сложихме брекетите доста ме болеше мястото на извадения зъб както и съседните зъби, чак се будех нощем от болка. На другите зъби усещах само стягане и на един два които са по криви лека болка при натиск. Сега вече усещам само стягане но ме притеснява че придобих неприятен навик неусетно да си стискам зъбите или от време на време се усещам как нарочно тракам със зъби, явно още свиквам с чуждото тяло в устата си 😃😃😃

# 727
  • София
Извинявам се за малко глупавия въпрос,но яли ли сте снакс(Лото лешник,царевични пръчки)
с брекети ?
Полепват ли по брекетите?Измиват ли се след това ?
Много ги обичам,но ако е рисковано ще се откажа естествено.  Peace

# 728
Аз всичко ям. После гледам да си измия зъбите старателно.

# 729
Охооо абсолютно всичко ям..лешници, бадеми, орехи, чипс, снакс, вафли..каквото ми душа иска Grinning

# 730
  • София
Снакс и аз хапнах снощи,не залепна изобщо. Peace
Но ядките са ми твърди.
Не те ли боли като ги ядеш? newsm78 Simple Smile

# 731
ее разбира се, че не ги ям първите дни след затягането..не мога да си го представя изобщо какво ще е, едвам ям меки неща.. Но след първата седмица, честно да ти кажа, изобщо не ме боли. Малко е неприятно, защото след имам между брекетите и зъбите и ако съм навън го избягвам, но ако съм си вкъщи..отивам мия си ги, никъв проблем Simple Smile Изчакай да мине време след затягането, да речем седмица или две и пробвай после Simple Smile

# 732
  • София
Аз вчера направих 1 месец ! Simple Smile
Когато ми ги сложиха имах главоболие 2 дни,но почти нямах силна болка в зъбите.Само ги усещах като стегнати от нещо,дори лек сърбеж усещах.
И все пак първите дни бях на супи за всеки случай.След тези дни обаачее никаква болка нямам.
Оня ден ми ги затегнаха,пак болка в главата имах лека за 1 час,но в зъбите не. Peace
Дали,защото се водя по лек случай(така каза ОД),но аз болка в зъбите нямам.

# 733
хмм може. При всеки е различно. И мен главата чат пат ме боли, но е много слабо. А моите зъби са доста ги местим. КУчешките ми са изпъклнали нагоре, защото няма място и местим абсолютно всички назад. Представи си за какво става въпрос Grinning

# 734
  • София
Разбирам,по-сложно е при теб.
При мен-доста дълбока захапка,травмирана челюст,начална фаза парадонтит,малки разтояния между някои зъби,нужда от малко разширяване на горна челюст.Центъра на зъбите не съвпада с центъра на устните също.

Общи условия

Активация на акаунт