Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 792
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
Пак съм аз - най-накрая ги сложихме..току що се върнах от ОД с горни брекети Simple Smile) Но има нещо, което ме учуди.. тъй като горните ми кучешки са доста височко, тя не им сложи брекети там, каза, че след месец два ще сложим долните, зависело от горните колко бързо се разместят и направят място на кучешките... да сте чували нещо подобно Simple Smile))
Да, нормално е.

# 541
При мен на долната челюст беше така - но имах брекети залепени,  просто не бяха закачени за дъгата

# 542
Здравейте,
сигурна съм, че е писано много по този въпрос, но не мога да изровя всички отговори.
На 02.10. сложих брекети на горна челюст и скоро ще станат 2 седмици с тях, но още умирам от болка като ям. Силно и остро боли, слава богу, че нямам на долната, че тогава направо не знам как ще е.
Инат съм и ям, но докога ще трае това... при вас за колко време мина?

# 543
Ако деформацията на зъбите е голяма, напрежението е по-голямо и по-продължително предполагам. При мен, и с долни вече от 2 месеца, най-много седмица ме е боляло и клатили зъбите. Всичко отминава, и адски си заслужава! bouquet

# 544
Здравейте,
сигурна съм, че е писано много по този въпрос, но не мога да изровя всички отговори.
На 02.10. сложих брекети на горна челюст и скоро ще станат 2 седмици с тях, но още умирам от болка като ям. Силно и остро боли, слава богу, че нямам на долната, че тогава направо не знам как ще е.
Инат съм и ям, но докога ще трае това... при вас за колко време мина?

При мен мина седмица и се опитвам да дъвча, но чувството е просто ужасно... Зъбите ми са толкова меки и не спират да се клатят, че имам чувството, че всички ще опадат... А се опитвам да дъвча на много малки хапки, с най-задните зъби и дъвча 2 пъти и гълтам хапката... Просто се моля това чувство да отмине най-накрая...

# 545
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Преди да си сложа брекетите /на долната челюст само/ изчетох цялата тема в бг мама, статии мнения от други сайтове колкото съм успяла да намеря. И... подготвих се за болката - нямам голяма деформация на зъбите - само един на 90 градуса завъртян 6ти зъб и голямо разстояние само между 3ти и четвърти. Е болката бе голяма - уж да свикна - не свикнах. Нося ги от 4 месеца. Е боли ме още.
Държи ме само факта, че при две консултации, които направих ми казаха 1 година че е достатъчна за моя случай.
Късмет на всички. И вкусни супи Stew.
Flowers Hibiscus

# 546
И при всичко изчетено досега, не успях да разбера - нормално ли е да махнат първо брекетите от горна челюст (след по-малко от година лечение - около 10 мес.), а след време от долна челюст.. Моля за съвет  newsm12 newsm17

# 547
  • Sofia
Има всякакви варианти и зависи от това какъв ти е случая и как са напаснати дъвкателните повърхностти.

Дали това е оптималното решение точно в твоя случай, просто няма как да знаем.

Принципно, като махнеш брекетите, се намаляват опциите след това за корекции, в случай, че се наложи да се прави такава или за по-лесно наместване на долните с ластици.

Но, супер много зависи от случая и начина на работа на ортодонта.

# 548
И при всичко изчетено досега, не успях да разбера - нормално ли е да махнат първо брекетите от горна челюст (след по-малко от година лечение - около 10 мес.), а след време от долна челюст.. Моля за съвет  newsm12 newsm17
А за колко време е било предвидено лечението т.е. това първоначалният план ли е?

# 549
Каза, че няма да се наложи коригиране на захапката. Планът беше 2 г.и вадене на зъби, но няма да има такова.

# 550
Каза, че няма да се наложи коригиране на захапката. Планът беше 2 г.и вадене на зъби, но няма да има такова.
При план 2 г. ми се струва прекалено скоро да ги маха само след 10 месеца. Може да са изправени, но все пак костното вещество изисква поне година, за да се изгради около зъба и да има траен ефект.

# 551
Да кажем, че за горните ще стане година.....

# 552
Напълно е възможно да ти ги махне толкова бързо.При мен случая е подобен само ,че при мен ще махне долните.Въпросите  според мен са дали редицата наистина е права и дали ще има нужда от закачане на ластици в последствие.

# 553
Благодаря за отговора:) Просто не бях чувала подобно нещо, и направо се изумих, като каза, че след Нова година горните няма да ни трябват Astonished

# 554
  • София
Привет. Доста теми четох назад...предстои ми консултация с ортодонт. Имам записан час за утре при д-р Лазарова, близо до ВМА, София. Препоръчана ни е от стоматоложка. Искам да попитам дали някой има мнение за нея, тъй като нищо не открих из нета.
Срещнах доста стари списъци с отзиви за доктори, дали има актуални такива?
Иска ми се да се консултирам с някой д-р с доволни пациенти ...

Мерси

Общи условия

Активация на акаунт