МАC & Sephora - 40 тема

• 110 456
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
За фикс+: да, придава свеж вид на лицето, но аз като цяло блендирам фдт извънредно добре в кожата и ползвам мноооого малко пудра, почти само на скулите колкото да мога да си блендирам прахообразните продукти добре.
Извънредно добре служи за засилване на наситеността на сенки.
Разбъркала съм си розова вода с няколко капки глицерин в шишенцето от фикс+, защото пръскалцето му е супер и си я ползвам с кеф, резултатът е същият. Ама тия луди пари за няква водичка - мерси съм.

Да не говорим колко хора го използват грешно като фиксиращ/удължаващ издръжливостта на грима спрей...  Grinning

# 541
  • гр. София
Друг добър спрей с dewy финиш е Chill makeup setting spray на UD. Той е една идея по-фиксиращ.

# 542
Друг добър спрей с dewy финиш е Chill makeup setting spray на UD. Той е една идея по-фиксиращ.
И за мен. Но аз съм голям фен и на фикса и не оставам вече без него.

# 543
  • София
 Срам - не срам да попитам - Фикс плюс защо не се ползва върху грима?  Embarassed Rolling Eyes

# 544
  • гр. София
Ползва се. Аз си го ползвам.

# 545
Ползва се. Аз си го ползвам.
И аз.

# 546
Срам - не срам да попитам - Фикс плюс защо не се ползва върху грима?  Embarassed Rolling Eyes

Ползва се, за това е направен.
Но за да махне пудреното усещане, а не за да удължи грима. Името му е подвеждащо.
http://thecupidbow.com/2014/10/30/youre-using-mac-fix-spray-wrong/

Eто и доста дълга статия по въпроса, но е на немски, за съжаление:
http://www.magi-mania.de/mac-fix-ist-kein-fixierungsspray/

В общи линии пише, че в Мак Фикс+ няма полимери, които образуват защитен слой върху кожата и я предпазват от вода, себум и пот, тоест няма нищо, което да предпази грима от изтриване, избледняване и т.н.
Тези полимери обаче ги има в истинските setting sprays, при водоустойчиви продукти и - изненада - в лака за коса.

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 22:06 от bambinnah

# 547
  • София
Разбирам, благодаря за поянението  Hug Аз от скоро го ползвам и помислих, че пак нещо не съм разбрала, а дори и в магазина на Мак ме пръскаха с него над грима и се зачудих  Mr. Green

# 548
И аз да си бутна запитването напред  Grinning Mr. Green
А именно - Springsheen с розов или по-скоро прасковен подтон ви изглежда на вас? И наподобява ли Papa don't peach?

Момичета, загледах ружа от лятната колекция на МАC, много ми хареса!
Стори ми се, че е подобен на Springsheen. Но вкъщи отворих да видя суочове и на някои от тях Springsheen e откровено розов, чак го сравняват с Оргазъма на Нарс, на други си е прасковен, какъвто на мен ми се видя.
Скрит текст:

По принцип бях луднала по Papa don't peach и ми се иска да е нещо подобно.

Вие какво ще кажете по въпроса? За Springsheen.
Харесвате ли го? Много ли е пигментиран? (За мен е минус, имам много тежка ръка и предпочитам по-слабо пигментирани ружове и сенки, за да не заприличам на клоун от първото нанасяне.)

Друг руж, който си търся по принцип, е нещо много неутрално - загледах Nars Madly и Lovejoy, но ме притеснява да не изглеждат чисто и просто като бронзираща пудра/контур. Дали могат да се ползват двете едновременно без да се слеят и лицето просто да изглежда плоско? Eвентуално и MAC Warm Soul влиза в сметките, въпреки че понякога ми се вижда твърде тъмен за мен.  

# 549
Може ли да ми препоръчате база за грим ,с проблемна и много чувствително кожа съм ? Praynig

# 550
  • София
Имам СМС от Сефора:

SEPHORA: Magazin Sephora v The Mall e v remont do 17/08. Ochakvame vi v Sephora v Paradise center, bul. Cherni vruh 100. Za otkaz: STOP SE

# 551
  • Sofia
Мацки, да знаете случайно за колко се продава в България спиралата Dior Pump'N'Volume?

Също, наистина ли е толкова добра, за колкото я спрягат? Hug

# 552
64 лв. е май.
За моите мигли е чудесна, защото ми дава супер обем, какъвто търся. Ако се прекали обаче, а това не е трудно слепва. Трябва да се внимава повече и да не се бърза. Дава драматичен обем с две нанасяния. За през деня я нося на един слой.

# 553
  • Sofia
densi, винаги се отзоваваш бързо и компетентно на въпросите ми. Благодаря за пореден път! bouquet

# 554
здравейте! някой знае ли нещо за тези уроци в Мак как да се гримираш? казаха ми за тях но не знам какво представляват колко струват и дали има смисъл от тях?

Общи условия

Активация на акаунт