Кога е правилният момент?

• 4 469
  • 93
  •   1
Отговори
  • Melmak
Има ли въобще правилен момент и съществува ли?

За вас кога беше “правилният момент” за нещо, за някое голямо събитие във вашия живот?

Дали брак, дете или собствен бизнес?

Как усетихте, че сте готови да поемете в ново направление било то рязка смяна на кариерата, покупка на жилище, крачка към собствен бизнес или създаване на дете?

Надявам се да завържем интересна дискусия.

# 1
Няма правилен момент вероятно, винаги съм действала по усещания.Повечето пъти са били грешни решения.Чудила съм се дали, ако мога да върна времето, пак бих постъпила така.Нямам решение.Колкото лоши моменти, толкова и хубави.
Може би, може би, бих мислила дали е време за още деца, които не мога да отгледам по някаква причина.Останалото , да речем, ще засяга в голям процент мен, така че няма да решавам нечия съдба кардинално.

# 2
За жилище правилният момент леко го изпуснахме, та после купувахме по-скъпо. За деца, доста се наложи да почакаме, та и там правилният момент го бяхме изпуснали, според моите представи. Но правим каквото е необходимо и така. Важното е да се случват нещата. А може би са се случили в най-правилния момент, знае ли човек ...

# 3
Няма такова понятие като "правилен момент". Просто в някакъв момент правиш нещо, защото така си решил или се случва нещо без твое съдействие. И добре, че е така.

# 4
  • София
Ако не си сигурна, че искаш деца, по- добре не прави за момента. Няма по- кофти усещане за едно дете, направено "защото трябва".
Ако темата не е за това, сори. Виждам, че е сложено между другите големи крачки, но според мен се различава и то значително.

За жилище си има правилен момент - според цените. За кариера също си има ключови моменти.

# 5
Аз мисля,че повечето неща се случват в точния момент,макар и да не сме винаги съгласни,че е така Simple Smile
Конкретно мога да отговоря за детето,с правилния човек,в един и същи момент или етап от връзка  да го наречем,усетихме,че е искаме да имаме дете, мислили сме го и двамата по едно и също време и два месеца след като си го споделихме, то вече беше факт Simple Smile Явно и то е било готово да дойде при нас.

# 6
Зависи колко амбициозен е човек.
При мен всичко става от самосебе си в правилното време,  в повечето случаи доста по-късно от познатите ми или приетата възраст, на която трябва да се случи

# 7
Каквото и да правиш, не можеш в момента да прецениш дали е правилният момент. Може да ти се струва правилен, но след време да се окаже, че е твърде рано, или твърде късно.

# 8
  • Melmak
Кеч, не е въпросът само за деца, а като цяло за важните крачки в живота ни. За това и изброих няколко такива, с идеята всеки да сподели това, което иска и смята. Един може да няма още деца, но да е правил други важни стъпки в живота си, примерно. При мои приятелки някои бебета бяха случайни, но пък не значи, че не е било правилно да се появят.

Темата е генерално за “правилно” или”неправилно” време за големите крачки в живота ни.

# 9
  • Далечният изток
Много моменти съм изпуснала като се замисля, много. Сега, дали тогава са били правилни или после, когато са се случили все пак, няма как някой да знае. Може би ако са били да се случат нещата в онези по-ранни моменти, е нямало да са правилните, ама... Казвам си, че по-добре късно, отколкото никога и квот такова... Но аз никога не съм живяла по график, примерно 2010 г. да завърша, 2011-та да започна едикакава си работа, 2015-та да родя, 2020-та второ.... примерно. Някак си нещата се случват когато им дойде времето /правилно или не/, в повечето случаи на чист късмет.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 22:01 от AIDA_N

# 10
  • София
Случайни значи непланирани, а не нежелани. Имам няколко познати, които направиха планирани бебета, но от немай къде и не го одобрявам. Едната вече започва да бере плодовете на решението си.

За мен има правилен и грешен момент, но аз съм по- рисково избягваща като цяло. Нямам ли вътрешното усещане, че нещо трябва да стане сега, започвам да се самосаботирам. И от друга страна, ако съм решена, че това е правилният момент, нищо и никой не може да ме разубеди и спре.

# 11
Няма такова понятие като "правилен момент". Просто в някакъв момент правиш нещо, защото така си решил или се случва нещо без твое съдействие. И добре, че е така.

Taка е, нов последствие си проличава дали моментът е бил правилен или не. Тоест има правилен и неправилен момент, но не е лесно да се уцели.

# 12
Ако не си сигурна, че искаш деца, по- добре не прави за момента. Няма по- кофти усещане за едно дете, направено "защото трябва".
Ако темата не е за това, сори. Виждам, че е сложено между другите големи крачки, но според мен се различава и то значително.

За жилище си има правилен момент - според цените. За кариера също си има ключови моменти.

Още по-кофти е да не можеш, когато искаш. Тогава няма и как да го има кофти усещането за детето.

# 13
  • София
Още по- кофти е да имаш, да го отгледаш и да умре ненадейно. Ама темата не е за "какво можело да бъде по- зле".

# 14
Вярвам в правилния момент, но знам, че не съвпада винаги с моето желание и възможности. Не харесвам да рискувам, затова го правя, когато преброя повече и по-тежки минуси в статуквото, отколкото в хипотезата. Дотогава гледам минусите и мрънкам.

Общи условия

Активация на акаунт