Кога е правилният момент?

• 4 799
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
  • Out of the Mix
Късметът идва с менталната настройка. Имаш ли увереност и вярваш ли в нещо, то се случва.
Увереността в собствените възможности винаги е важна и печеливша, защото ти така "предизвикваш" да се случват нещата. Ако пък е и с покритие, си топ, и все нещо някога ще стане.
Но дори да си най-подготвен, най-можещ, знаещ, искащ, действащ, готин, обстоятелствата и най-вече хората, от които зависи успехът ти, защото всичко почти е свързано с колаборация и с други хора (ако приемем, че ти всичко си си свършил предварително), отново няма ли късмет, добро стечение, може нищо да не успееш да постигнеш. Затова се казва късмет. Simple Smile
Говоря от личен опит. Ако щеш за връзки, ако щеш за бизнес.

# 46
Зависи. Правилният момент според кого?

# 47
Зависи. Правилният момент според кого?
Според теб.

# 48
  • Обран бостан ;)
Има ли въобще правилен момент и съществува ли?

Не, няма. Ти си го правиш момента правилен, както и неправилен.

# 49
Лошото е, когато от припряност се уцели неправилния момент и на всеки се е случвало.

# 50
  • Обран бостан ;)
Лошото е, когато от припряност се уцели неправилния момент и на всеки се е случвало.

Това по-скоро е грешен подход или си си надценил възможностите.

Ако подхода ти е грешен, или нещото не ти е по силите "правилен момент" няма.
Всички са грешни.
Преценката и самооценката вече са предмет на друг разговор.

# 51
Е, понякога причината за провал е извън нас.

# 52
  • По света и у нас
Да има правилен момент. Както ти идва мензиса на 12-14, и както бебето започва да се върти на 4-5 месеца така и другите неща узряват в точния момент.

Затова повечето 35 годишни изведнъж започват да рисуват, да правят разни частни бизнеси, правят генерални промени.

# 53
  • Обран бостан ;)
Да има правилен момент. Както ти идва мензиса на 12-14, и както бебето започва да се върти на 4-5 месеца така и другите неща узряват в точния момент.

Затова повечето 35 годишни изведнъж започват да рисуват, да правят разни частни бизнеси, правят генерални промени.

Това по-скоро е: Ако не сега - кога ?
В един момент осъзнаваш, че няма утре, няма правилен момент, има сега и нищо друго.

# 54
Твърде генерализирано- за някои хора няма правилен момент. За нищо.
И не от липса на външни стимули, а от липса на вътрешни качества.

# 55
Физиологичните, биологични и генетични особености си имат алгоритъм. Не е до момент.
Говорим за ментални/емоционални избори и моменти.

# 56
Физиологичните, биологични и генетични особености си имат алгоритъм. Не е до момент.
Говорим за ментални/емоционални избори и моменти.
Какъв алгоритъм визираш?
Да разбирам ли, че се съгласяваш, че не само обстоятелствата, а и самият човек е основният фактор при вземането на решения?

# 57
  • По света и у нас
Точно психологичните реакции се базират на физиологични стимули.

Нали виждам как старите хора започват да превъртат лентата и да разказват едни и същи случки като латерни.

Това е същото. Тийновете и  20 годишните са луди за секс, защото физиологически са най годни за репродукция и няма въпрос дали ще го правиш, ЩЕ иначе ще изперкаш.

Колкото до въпроса дали да станеш чалга певица или специален агент - това си е нещо което ти преценяваш подсъзнателно , че е за теб или не е. Според мен всичко което си ти е базирано на твоето вътрешно чувство дали нещо ти приляга и искаш ли да го изживееш.
За нещата, които съм станала, съм била готова да платя цената със или без помощта на другите, помощниците са се появили помежду другото.
Нещата които ми се е искало да бъда но не съм станала - за тези не съм била склонна да платя цената.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 16:13 от PriMadonna

# 58
Разбирам контекста, но не съм съгласна , пак генерализира.
Ако беше толкова просто, само...

# 59
Няма значение колко си подготвен, колко можеш, знаеш, искаш, ако не преценяваш ситуацията и не можеш да вземаш ситуационни  решения. “Късмет” е с много слабо присъствие  в мислите и речника ми. Кого ще срещна днес или утре - не е въпрос на късмет, не мисля.

Общи условия

Активация на акаунт