НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 114

• 103 952
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
  • n/a
На мен ми се е случвало заквасената сметана да мухляса. Имам предвид
точно Лидълската.

blackisback, случвало ми се е в периоди, в които много ползвам мишката
на компютъра, точно като умора с уклон към болезненост.

# 451
  • В полите на Пирин планина
И на мен Лидълската сметана ми се е разваляла - едно такова жълто имаше отгоре и неприятна миризма.  Peace

# 452
  • Бургас
Месец след старта на режима се включвам да споделя моите впечатления.
Първите две седмици ми беше много трудно. На третия ден от режима ми се появи здравословен проблем, който лекувах с лежане и лекарства десет дни. В този период свалих 4 кг., но не от режима, а от повръщане, липса на апетит и почти без да пия вода. В края на втората седмица вече ставах, започнах аз да си приготвям храната и полека да влизам в истински режим. Спрях сладкото и тестените изделия, но в менюто ми все още имаше ориз и картофи, яйцата бяха веднъж седмично. През третата седмица ядях предимно месо и салати. Това ми се ядеше. Хапвах без да се ограничавам. По принцип не закусвам, но в този период огладнявах към 10:30, после обядвах към 15 часа и вечерях към 19. Количествата бяха бая големи за мен, сега си мисля, че организмът ми се е настройвал. Не съм спазвала диети никога в живота си, не мога да живея в ограничения, но хапвах предимно тестени изделия, много рядко месо и яйца, рибата почти отсъства от менюто ми. Изчетох последните 10 теми назад, изясниха ми се доста неща, започнах да следя кое как ми се отразява и мисля, че нещата започват да се нареждат. Сега не закусвам, пия мляко с нес кафе сутрин, тук имам да боря лъжичката захар в кафето, но съм решила да си дам време, обядвам към 12:30, следобед отново пия кафе и вечерям към 19 ч. Последната седмица едното ми ядене е на основата на яйца, най-често омлет с настърган кашкавал и салата, а другото месо със салата. Ако огладнея следобед ям кашкавал и ме засища. Позволявам си по едно блокче черен шоколад на ден, купих си 70 и 81 % какао от промоцията в Лидл, ама 81 още не е за мен  Mr. Green
Вече не ми става лошо от глад, отървах се от киселините, чувствам се физически по-добре. От време на време получавам замайване, което още не мога да определя на какво се дължи. Минава ми с блокче черен шоколад и малко лежане.  Забелязвам, че когато се храня добре по режима пия повече вода, аз съм с ниско кръвно и се старая да ям солено.
Доволна съм, че опитвам нови неща, оказа се, че има безумно много рецепти по режима, стига на човек да му се занимава. Аз не съм от най-обичащите да готвят. Предпочитам да метна нещо набързо да се пече, това ни е най-често вечерята, я ребърца, я пържоли на фурна. Опалянки също опитах, лелеее, нямах идея, че ще са толкова вкусни.  Crazy
Най-доволна съм, че спрях да меля на дъщеря ми да яде хляб. Тя е на 11 г. и явно отвътре и идва този режим. Хляб и тестени не иска да яде, а мен понеже са ме учили, че не се яде без хляб, и се карах на всяко ядене и насила я принуждавах да изяде поне една филийка. Сега е най-щастлива, че не и се карам, яде каквото и аз в повечето случаи, е хапва и сандвичи и сладки неща, но ограничено. Тя си има неин начин на хранене от малка, май-доста по-правилен от моя до скоро.
За протокола съм свалила половин сантиметър на бедрата и един на дупето. Килограми не следя, кантар нямам, тегля се на един при лекарката ми, но веднъж на три месеца. По дрехите разлика за сега няма, но и не съм очаквала такава. Все още експериментирам, резултати ще видя след месец поне. Важното е, че се чувствам добре и продължавам уверено напред.
Много сте ми полезни всички и на успелите да ме изчетат, благодаря за търпението.  Hug

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 14:32 от tanya_79

# 453
Танче, и аз съм с ниско кръвно и понякога главата ми се замайва. Нямам обяснение засега на какво друго би могло да се дължи въпросното замайване. Повече течности-и аз така знам. Обмислям да си взема апарат за кръвно, за да меря в тези моменти и да видя дали действително тогава кръвното ми е ниско..
В периода на бременността , раждането и след това кръвното ми беше по-скоро високо, мислех, че съм се отървала от този проблем с ниското кръвно, но явно проблемът се е завърнал. На профилактичните прегледи преди два месеца отново лъсна, че е ниско... Rolling Eyes

За другите резултати много ти се радвам  Hug

# 454
tanya_79, когато човек е уверен и иска нещо, няма начин да няма начин!    Laughing
Поздравления и все така, "напред" за още резултати!    Hug

Копирам се от другата тема, че след три дни извън мрежата нещо ме мързи да го пиша пак....    Laughing   как това хранене чудесно се вписва в социалния живот.Е, поне в моя....    Grinning

Скрит текст:
Три дни пътуване, разходки, сватба, посещения на забележителности.....Хранене, почти перфектно.Изключая парчето сватбена торта, 2 специални шоколадови сватбени бонбона, правени за булката    Laughing  и около 5-6 бисквити, изядени в рамките на 3-те дни.Останалата храна:
петък
з-кафе, протеинов сандвич с масло, яйце и луканка, 2 бисквити
15.30ч-свински врат на скара, салата, 1 ч червено вино
21ч-бисквита, не бях гладна за друго    Laughing
+ дегустации на поне 10-на вида вина за половин ден    Laughing   Май съм се хранила с вино...    Mr. Green

събота
з-кафе, бисквитка, 1 сварено яйце
11ч-омлет, салата
в-салата, свинско и пилешко месо, парче сватбена торта, 1 бонбон, вино (имаше предястие-палачинка с плънка от някакво месо и зеленчуци, която изобщо не ме съблазни)

неделя
з-1 бонбон, 2 кафета, омлет (беше към 10 часа)
14ч-мляко с какао, 1 бисквита
17ч-свински врат на скара, печени чушки, вода
21ч-1 банан

Разликата в кантара петък-понеделник:+400 гр.
Изобщо не съм се замисляла през тези дни какво или колко да ям.Интересното е, че между закуските и късните обяди изобщо не чувствах глад и не съм се сещала за ядене, докато не седна на масата.По инерция отварям менюто на скарата, избирам и поръчвам.Няма вина, няма изкушения, дори не опитах на половинката пържените картофи, не ме блазнят никак.
Не знам баланс ли е, хармония ли е, но предвид предишното ми хаотично ядене и преяждане, съм повече от доволна.
.

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 11:07 от Анонимен

# 455
Таня браво.
Един съвет, пробвай да бориш замайването не със шоколад, а с вода със сол.

# 456
  • Бургас
Благодаря момичета  bouquet
И аз така, бях с ниско кръвно, забременях и се вдигна. Мислех, че няма да падне пак, ама явно не.
Lemy, и аз си мислех за водата със сол. Ще опитам да видя дали ще има ефект.  Peace

Рилският манастир е невероятен. Ммммм, благородно завидях  Hug

# 457
Ще има, ако не стане с една чаша, изпиваш още една и ще светнеш  Wink

# 458
Може да ударим по един солен тараторец, или айрянче...въпреки, че аз не обичам да са солени тези двете неща, ама като се налага.......

# 459
  • В полите на Пирин планина
Таня, спокойствие и силна храна и всичко ще се нареди с храненето.

Амур, браво на теб и чудесно изглеждаш.

ММ също е на приблизително нашия режим, като чат-пат си хапва по някой картоф или сладолед.  Mr. Green

Отслабна значително, високото кръвно е вече по-ниско и няма киселини, които до скоро доста често получаваше. Не даваше да се обели дума за хранене без хляб, а сега обяснява как може и без него.  Crazy

# 460
  • Бургас
Може да ударим по един солен тараторец, или айрянче...въпреки, че аз не обичам да са солени тези двете неща, ама като се налага.......

И по една мастика покрай тях и  Crazy ,,грррррадил Илия килияяяя"  #Silly

# 461
# 462
  • София
Краси, понеже наскоро аз мрънках за бавните резултати - приемам стимула  Wink

Аз от три седмици се храня много изчистено - ВХ са ми една непълна ч.л. мед, която добавям към кисело мляко и ягоди за следобедна закуска. Обядът ми е салата + месо/яйца, вечеря - зеленчуци на супа или задушени + месо/яйца + 1 чаша розе  Laughing
В резултат - днес съм с пола, която купих на инат и не можех да закопчая, освен това и коремът ми беше щръкнал в нея.
Първите две седмици имах чувството, че не мърдам - аз кг не меря, следя по дрехите - но третата нещата се развижиха видимо.
И още нещо - за първи път от много време мога да се похваля, че коремът ми видимо са прибира - бавно, но славно!

# 463
  • София
Значи, навикът е голямо нещо. Свикнала съм да готвя с олио и макар да знам че не е хич по режима, не мога да го махна. На салатите слагам зехтин, но за готвене не знам с какво да го заменя. Към маста все още не мога да преглътна резервите си. Масло не ми върви на всичко. Други премливи алтернативи има ли - шарлан, олио от гроздови семки ...?

# 464
кокосово масло
може и да готвиш без мазнина, и да добавиш краве масло на топлото сготвено ястие

Общи условия

Активация на акаунт