НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 114

• 103 953
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
Един интересен тест по отношение на метаболизма:
http://www.crunchy-paleo.com/metabolic-typing-test/
Аз съм Балансиран окислител.    Grinning   Общо взето са ми препоръчителни храни, които така или иначе обичам и ям.Доволна.    Laughing

Не пържа често не защото го избягвам, а защото напоследък обикновено ме мързи.    Mr. Green
Купувам основно месо, което става за печене на фурна-свински врат, свински гърди, дроб, пилешки бутчета, патешко, пуешко, заешко....мариновам няколко часа и с вино или бульон на фурна.
За закуска обикновено яйца-варени, бъркани, на омлет, с бекон или кайзерован врат, зимата със сланинка.
Днес сутринта не бях особено гладна, пис кафе, изядох едно варено яйце, най-вече защото ходих час и половина, та ме беше страх да не огладнея навън и да купя някой боклук.Прибрах се преди 15-на минути и ядох къпини със заквасена сметана.
Обяд-свински гърди печени, салата
вечеря-пилешко бутче, тиквички, салата

# 496
Момичета здравейте! И аз искам да съм част от отбора ви. Искам да попитам какво закусвате?

# 497
Интересен тест, sun sea, мерси, че сподели. bouquet

Момичета здравейте! И аз искам да съм част от отбора ви. Искам да попитам какво закусвате?

Яйца - пържени, на очи, на омлет със зеленчуци или бекон, варени - всякакви. Кашкавал, маслинки, масло.

# 498
  • SA
Д-р Фънг е постнал в блога си една много впечатляваща история на млад мъж с екстремно затлъстяване, диабет и много оплаквания, които съпровождат тези нарушения:
https://intensivedietarymanagement.com/jason-patient-profile/

Човекът бил много пълен още от дете и макар да се хранел подобно на своите приятели продължавал да затлъстява. Преди да навърши 30 години вече бил диагностициран с диабет и естествено му бил препоръчан метформин и стандартната диета за диабетици (по 45 гр. въглехидрати на хранене). С времето ставал все по-зле, теглото му достигнало до 220 кг, а към терапията му били добавени инсулин - по 100 единици само бавнодействащия, плюс различни количества бързодействащ при хранене, лекарства за високо кръвно, холестерол, стомашни оплаквания. Бил стигнал ръба на отчаянието, когато случайно попаднал на информация за ВМ-НВХ и без колебание започнал да го следва стриктно. Само в рамките на седмица спрял бързодействащия инсулин, а до края на първия месец и бавнодействащия. Оказало се, че стомашните му проблеми се дължат основно на метформина, та отпаднал и той след време. Нормализирало се и кръвното му налягане и лекарствата за него също станали излишни. След време включил и дни на фастинг и това довело до нормализиране на кръвните му захари. Лекарят му бил съгласен, че може да опита и без метформин. Така само за десетина месеца буквално се преобразил - отслабнал около 75 кг, спрял абсолютно всички медикаменти ( шегува се, че портфейла му също бил доволен, защото давал за тях по няколкостотин долара месечно), излишно е да се споменава, че на първо място се чувства превъзходно.

# 499
Избягвам да пържа аз. Специално за яйцата  съм забелязала, че ме държат по-дълго време сита когато са варени, а не пържени.
На фурна също стават много хубави, на очи, в тавичка с хартия за печене с повечко масълце......
След няколко годишна консумаци обаче, в последните месеци съм си дала малко почивка от тях, защото след едни коремни проблеми, установих, че нещо не ми понасят, изварата също  Rolling Eyes

# 500
Аз много обичам яйца, но повече от 4 за седмица не съм яла. Сега може би ще променя това, поне през ден ще ги хапвам  Heart Eyes

# 501
  • В полите на Пирин планина
Аз често правя месо, яйца и зеленчуци на тефлонов тиган, но то не е точно пържене - те реално не плуват в мазнина. Месото задушавам в сока, който пуска и малко вино. На бърканите яйца добавям масло за аромат.  Peace

# 502
  • София
И аз не пържа, всичко се приготвя или на фурна или алангле или в тенджерата под налягане.  Пърженото убива всичко полезно, не че фурната е по-добра, но все пак...
dejie може ли да си споделиш мерки- височина, кг, години и да дадеш примерно меню. Ако си 4-та седмица стриктна! на ВМ би следвало да има преструктуриране на външния вид, не говоря за килограми, а за фигура, която започва да изглежда по-добре. За сваляне на обиколки може би още седмица, за първия сантим, после ще тръгне по-бързо. Обаче така гадаем, докато нямаме мерки и да видим колко реално има за сваляне и дали има. Да не се окаже, че нямаш какво да сваляш  Wink

# 503
Днес за закуска 3 варени яйца с малко гауда, обяд - 3 бъркани яйца с малко сирене и един домат.  Sunglasses
Значи да приключвам яденето на яйца за тази седмица?

# 504
Момичета, моля за мнението Ви за това филмче: https://www.youtube.com/watch?v=Ucsu1oWFC2E
Синът ми, който е на 20 години от няколко месеца спря да яде месо под влианието на неговата приятелка, бивша веганка, понасоящем вегетарианка. Сега забелязвам, че ограничава все повече животинските продукти. Днес ми изпрати този филм, за да се ограмотявам, както и филма Cowspiracy: The Sustainability Secret.
Поблемът е, че не само той отказва животинските продукти, но и непрекъснато проповядва и пред сестрите си, а те са малки и много лесно вярват във всичко. Посъветвайте ме как да постъпя.

# 505
Да му наложиш какво да яде едва ли ще можеш.
Но директно можеш да му кажеш, че както ти не му се бъркаш във взимането на решения за собствените му избори, така очакваш и от него да е толерантен към останалите.
За сестрите му отговаряте ти и баща им, следователно всички решения са ваши и че не е правилно да им насажда своите мисли и убеждения.

# 506
  • София
Пусни му филми и ти за другата гледна точка. Най- вече, че мозъкът е започнал да се развива у човек след като е започнал да яде месо. Не съм гледала филма, който си пуснала, че съм в движение, но по- късно ще погледна. Не му налагай гл. точка, а само го побутни. Имаше филми колко деца умират годишно, защото са деца на вегани и не ги хранят. Разкажи ми за Б12 и ролята му за мозъка и т.н. намери филми и го остави сам да прецени. При децата всяка мода е за три дни...

# 507
Аз загледах филма, стигнах до увеличавенето на смъртността в Норвегия, след като германците им взели кравите....   Laughing   норвежците спрели да умират от ССЗ.  При положение, че едно сърдечно заболяване се развива с десетилетия, не е от днес за утре, малко ми е странно как за 3-4 години се променят нещата, и в двете посоки.Защото показват пак рязко увеличение на смъртността след края на войната.....Елементарната логика говори, че ако са развивали ССЗ до 1940 година, то би трябвало смъртността да не се повлияе кой знае колко в годините 1040-1945.
Ама аз не разбирам, така че .....    Laughing

# 508
  • София
Д-р Фънг е постнал в блога си една много впечатляваща история на млад мъж с екстремно затлъстяване, диабет и много оплаквания, които съпровождат тези нарушения:
https://intensivedietarymanagement.com/jason-patient-profile/

Човекът бил много пълен още от дете и макар да се хранел подобно на своите приятели продължавал да затлъстява. Преди да навърши 30 години вече бил диагностициран с диабет и естествено му бил препоръчан метформин и стандартната диета за диабетици (по 45 гр. въглехидрати на хранене). С времето ставал все по-зле, теглото му достигнало до 220 кг, а към терапията му били добавени инсулин - по 100 единици само бавнодействащия, плюс различни количества бързодействащ при хранене, лекарства за високо кръвно, холестерол, стомашни оплаквания. Бил стигнал ръба на отчаянието, когато случайно попаднал на информация за ВМ-НВХ и без колебание започнал да го следва стриктно. Само в рамките на седмица спрял бързодействащия инсулин, а до края на първия месец и бавнодействащия. Оказало се, че стомашните му проблеми се дължат основно на метформина, та отпаднал и той след време. Нормализирало се и кръвното му налягане и лекарствата за него също станали излишни. След време включил и дни на фастинг и това довело до нормализиране на кръвните му захари. Лекарят му бил съгласен, че може да опита и без метформин. Така само за десетина месеца буквално се преобразил - отслабнал около 75 кг, спрял абсолютно всички медикаменти ( шегува се, че портфейла му също бил доволен, защото давал за тях по няколкостотин долара месечно), излишно е да се споменава, че на първо място се чувства превъзходно.

Поредното доказателство, че целта на докторите е да продават лекарства, а не да лекуват. И то навсякъде и за всичко.....  ooooh!

# 509
Аз пържа. Всъщност си пържа само яйцата. Но....дайте да обсъдим, ако искате. За мен пърженето е вредно, когато се използва примерно олио, а не масло. Или съм в голяма заблуда?

Общи условия

Активация на акаунт