НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 114

• 103 951
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
  • n/a
Масло на кое не върви? Не се сещам за ястие, на което маслото да се опъва  Mr. Green
Ако има резерви към свинската мас, вариант гъша мас, говорихме за нея съвсем наскоро.
Шоки беше извадила информация, че и със зехтин може да се готви, стига да има приема-
не на специфичния му вкус (аромат).

# 466
Момичета, коя от вас беше писала за проблем с рамото. Аз имам в момента проблем с дясното рамо, като ми се е случвало и преди и се водеше май замръзнало рамо. Болката отшумя, само като я раздвижвам извън зоната на комфорт ме боли. Всъщност амплитудата на движенията е намалена, не мога да се протегна дори нормално. Имам чувството, че връщането  ми в режима от около месец помогна да спрат болките, но взех направление за ортопед, за да видим в крайна сметка за какво става въпрос.
Може и аз да съм била, помня, че питах дали ще ми помогне, ако пия желатин.
Проблемът беше, че ме болеше при повдигане на ръката под определени ъгли - напред и нагоре стигам до някъде, но над главата болеше, а настрани и нагоре повдигах по-малко без болка и така. Та диагнозата беше износване на раменен маншон, назначиха ми физиотерапия - йонофореза с лидокаин и още нещо с фастум гел, десет дни ходих, изобщо не помогна, но поне се отспах по време на процедурите. С времето болката утихва, пия сега пък колаген и такива ми ти старчески неволи.
П.С. още съм дебела.

# 467
  • Бургас
В Лидл има зехтин, подходящ за готвене. Няма тръпчив вкус и не се усеща в ястията. Аз от години готвя с него,че и на салати го слагам.

# 468
  • София
tanya_79, можеш ли да кажеш за кой зехтин в Лидл става дума?

# 469
Днес правих пилешка супа. Замислих се дали трябва да се отпенва пилето. Ако е мазнина, май не би трябвало. newsm78

Какви зеленчуци слагате вместо фиде в пилешка супа?

# 470
  • София
пяната е кръв, аз отпенвам. зеленчуци по избор. вместо фиде, ако искаш малко въглехидрат - картоф, лъжица ориз.

# 471
Аз от години готвя със зехтин. Прибавям го накрая на готвенето...

# 472
Аз готвя с масло и свинска мас, по-често с мас, защото имам домашна. Маста ми мирише, но само докато сложа нещата в нея, после самата храна - не.  Зехтин ползвам за салати само.

# 473
Когато правя супа не слагам фиде/ориз/картоф. Просто прибавям повече от другите зеленчуци и си става по- гъста. Всъщност от доста време не съм готвила супа. Но не ми и липсва вече, като знам че ще ми измие корема. Когато готвя мазно месо, което си е пуснало мазнината си я складирам за следващото готвене.

# 474
Супата е много хубаво и полезно ястие. Аз слагам достатъчно месо, лук, морков, понякога и картоф. Застройката я правя с кисело мляко и яйца. Става вкусно и засищащо. Без ориз, без фиде.  chef

# 475
  • n/a
В супата е по-добре (вместо картофи и ориз) да се слагат тиквички и карфиол. Аналогично в мусака. Става и по-вкусно, даже. Естествено, и други зеленчуци - домати, пипер.

# 476
Супата е много хубаво и полезно ястие. Аз слагам достатъчно месо, лук, морков, понякога и картоф. Застройката я правя с кисело мляко и яйца. Става вкусно и засищащо. Без ориз, без фиде.  chef

Мен супа не ме храни, колкото и да е гъста. Ако ще и с две застройки да е..

# 477
Ако ям супа, след час вече съм гладна, та вече почти не готвя супи.  Sunglasses

# 478
  • София
След патешката няма начин да съм гладна, че тя е безумно мазна  Laughing

Момичета, знам, че е коментирано, но какво бихте препоръчали за ставни болки? За костен бульон знам, а друго?

Баща ми ги има от години, но напоследък са станали нетърпими и дори ме кара да проучвам някакви вълшебни мазила от охлюви на ВС Телешоп  Rolling Eyes

# 479
Rainy day, явно ти си била  Simple Smile Благодаря за включването. Моите оплаквания са подобни. Още не съм стигнала до ортопеда, че изскочиха разни други неща, но скоро трябва да се задействам, че ще ми изгори направлението.

Супа и мен не ме наяжда. Дори и патешката, която с тиквички става страхотна вкусотия. Днес обядвах зелен боб с овнешко месо от буркан, което също е много мазно, но сега почти 2 часа по-късно вече съм гладна.

Assos, за съжаление не мога да помогна със съвет. Може би минерални бани, но сигурно зависи от причината за болките. Дано намерите начин да ги облекчите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт