Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 4

• 37 696
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Lizzy, много неприятно, че гаденето се е завърнало. Може и да е от повечкото нерви, които си изхабила тия дни. Не знам дали си въобразявам, но като се ядосам и имам чувството, че започва повече да ми се гади. Иначе тия дни установих, че вечер ако карам предимно на салата плюс нещо леко (сирене, риба), гаденето почти го няма. Но от обяд нататък ако хапна нещо тестено ми става кофти.

# 121
  • София
Бременност с бременност няма. До този момент съм изпила само 1-2 но шпа, нямам болки. Ама виж в 16+3 съм и гаденето още си го има. Май до 9 месец ще си карам с повръщане.

# 122
Аз до преди седмица не можех без но-шпа . Пиех 3х1 ,а ако пропуснех ден и започваше силна болка в кръста ,дори имам случай на много трудно и болезнено ставане от леглото. Сега избягвам да го пия и се чувствам ОК Simple Smile обаче усетя ли малка болка лапвам хапчето . Имам 3 случея на прокървяване точно след болки . Да ,много слаби и "кървене" е грубо казано и лекарката веднага ми засилваше но-шпа и утрогестана . Утрогестана си го приемах след първото кървене 3х2 вагинално ,но след второто започнах през устата . Слава бого от 2-3 седмици нямам оплаквания и спрях утрогестана . Но започнах с повдигането и дори си повърнах няколко пъти и си мисля,че беше от умора и притеснения . Сега големия ми проблем е главоболието ... Някоя от вас пие ли нещо за него ? Знам за парацетамол ,а свекито ми беше дала панадол (тя е фармацевт ) ,защото той бил много изчистен . Чудя се дали пак да си купя ?

# 123
Много ми е интересно до кога с този утрогестан ще го карам, уж след образуване на плацентата нямало смисъл от него, аз още го пия  newsm78 Намалям си го на своя глава, както и но-шпа, но не смея да го спра напълно. Утре като ходя за болничен и да питам лекарката, надали ще ми даде отговор, а вече искам да ги спирам тези хапчета.

# 124
Ами на практика моя ми го спряха 12 седмица ... като последно бях 3х2 ,а но шпа от 3х2 ми го намалиха на 3х1 (но аз си имам болките ). Сега като ми е по-лекичко си пия средно по 1 сутрин и ако се сетя и вечер

# 125
wild poppy, много е възможно и да е от нерви. Надявам се да отшумява бързо.

Кети, аз също още съм на Дуфастон 2 х 1. Аз съм вече 15 г.с., даже почвам 16. В понеделник съм на консултация аз, ще видим какво ще ми кажат, но смятам, че вече е време да го спираме.

# 126
И аз съм 15+4 седмица, преди 3 седмици аха да ми го спрат и после пак го почнах заради 2 зацапвания. Ама те се презастраховат с тези хапчета, преди да забременея имах няколко месеца зацапвания около О, правих изследвания на хормони, всичко наред, но искаха да пия хапчета, тогава не пих, сега ме е страх съвсем да ги откажа. Като не могат да намерят обяснение - пий хапчета. Болки имам мноого леки и не редовно, пия си магнезия, но-шпа, утрогестан, свят ми се завива чак  #Crazy

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 16:39 от Кети*9

# 127
А аз както бях спряла цяла седмица да повръщам докато бях във Варна, така тази първа сутрин в София отново дежурих във wc. Момчето си е варненче и това е!
Въпреки гаденето и повръщането не мисля за болничен все още. Пътувам много по работа, което ще бъде максимално ограничено. Сега до/от Варна си пътувах със самолет и следващата командировка отново я планирам със самолет. Не ми се отразява зле, но все пак се чудя дали е редно? Чували ли сте нещо във връзка с летенето със самолет? Дали е опасно, на такова кратко разстояние?  Не бих искала да предприемам рискове, но съм чак на 5ти на ЖК за консултация.

# 128
Като се влезе в 4 месец няма проблем с пътуването ,стига да няма неразположения . За дълъг път се препоръчва влак за да може да се прави разходка ,а за самолет нямало проблем

# 129
И аз съм чувала, че един от най-безопасните начини за пътуване е със самолет, защото най-малко друсане има. Затова и с влак е за предпочитане пред автобус или автомобил, а до Варна пък си е най-добре със самолет,  иначе 9 дена път с камили  ooooh! Аз като съм с колата и минавам през раздрънкан път с много кръпки или дупки и усещам как ми се стяга леко коремчето, особено като се возя, като шофирам не чак толкова.

# 130
Още в 6 г.с. летях до Виена, оттам до Париж и се върнах след 6 дни. Нямаше никакъв проблем, само д-ра ми изписа свещички Волтарен, които да си слагам непосредствено преди полета, за да избегнем евентуални  маточни контракции.
Друг е въпросът, че прокървих там, но то беше по друга причина, не от полета.
А в тези гест. седмици и на кратко разстояние като София-Варна наистина най-добрият вариант за транспорт е със самолет.

# 131
  • София
Единственият проблем на самолета е налягането. Аз не бих го предпочела.
Малко се успокоих, че не съм само аз с болки в корема. Явно е нормално.

# 132
wild poppy, радвам се, че си добре. През юни планираме почивка на Тасос и се надявам да няма никакви проблеми. Представям си какъв стрес си изживяла. Може би покрай пътуването си се понатоварила повече. Дано на никоя не се случва повече... В 3 и 4 г.с. съм пътувала над 4 часа в едната посока със самолет до Дубай. Гаденето при връщането ни, беше първия ми симптом на бременността.
Lizzy, мисли позитивно. Мисли си, че и гаденето ще отмине. При мен гаденето отшумя и се надявам никога повече да не ме навестява.
Чета, че имате болки и пиете лекарства момичета. Не ми се е случвало до сега и се моля да нямам подобни случки. Като цяло бременността ми протича леко. Желая ви спокойна вечер!

# 133
За самолетите и аз съм чувала, че е желателно да се избягват първите 3 месеца. А до колкото знам в последния месец май даже не качват бременни на борда, поне така съм чувала.
Зълва ми летя от Англия до Турция на почивка някъде в 6 или 7 месец на бременността.

За почивка тази година не съм мислила още...На мен като не съм бременна през последните години незнайно защо започна да ми прилошава по завоите и да ми се гади newsm78

# 134
С предната бременност летях със самолет в ранните месеци. После 4 дни подред обикаляхме Лондон пеша. Бях като премазана. Мисля, че това също повлия на малформациите на детето. Просто никой не ми казва защо са се случили и почвам да си мисля всевъзможни неща.
Сега избягвам да пътувам извън града. Единственото по- дълго пътуване, което планирам е до морето, живот и здраве.
Днес Дечко е много активно. Голямо мравучкане усещам почти цял ден.
Бяхме на гости на свекървата и като си тръгвахме тя почна да ме гали по корема. Не сме й казали. Не знае. Не знам защо го направи. Но аз се дръпнах . Не ми харесва това някой да ме пипа. Особено сега.
Вашите пъпчета започват ли да се опъват? Моето имам чувството, че вечер​ ще изгърми Wink

Общи условия

Активация на акаунт