Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 4

• 37 696
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Днес цял ден обикалях из мола и си накупих разни нещица.Ами така е,в дъждовно време къде да се ходи. Simple Smile
Мисля,че от седмица имам нещо като контракции.Присвива ме за минута и отпуска и така се повтаря по няколко пъти.Особено както днес цял ден на крак.А точно от една седмица съм спряла напълно прогестерона.Замислям се дали няма някаква връзка с болките. Thinking Но пък уж казват,че плацентата вече си върши работата и няма нужда от такива неща.Пия нош-па като ме стегне,но много не ми помага.

# 136
Моят корем е като в края на 5 месец Shocked Просто изведнъж се изду много и вече с обтегната блуза абсурд - просто не ми е удобно, все искам нещо по-широчко.

Стефи, я кажи в кои магазини ходи, все отлагам, но вече трябва да отида и да си купя и аз нещо.
Peace

Момичета, искам да ви попитам нещо - има ли някоя от вас, която страда от сезонна алергия? Аз всяка година в края на Май и целия Юни съм със сенна хрема и излизането навън за мен е кошмар, ако не си пия антихистамините. А по време на бременност май няма как да ги пия и честно с ужас очаквам сезона на цъфтежа ooooh!

# 137
Steffie, с предната бременност бях така, с контракции от много рано заради чувствителна матка. Пиех само магнезий, не ми създаваха проблеми освен, че не е особено приятно.

# 138
Попи,на мен не са ми изписали магнезий.Много е неприятно наистина.Все трябва да има къде да поседна като излизам,иначе ако стоя права по дълго,веднага ме стяга.
Лизи,има много намаления в мола.Аз гледам всякакви дрехи,не само за бременни.Като видя разпродажба и гледам да се възползвам. Grinning
А иначе в Уайкики още повече са намалили някои неща от бременния щанд,но не са останали много номера.Днес беше лудница.

# 139
Като си помисля, освен полета със самолет, пътуването с кола до летището...колко време съм пътувала в първите седмици лошо ми става. Освен дългото пътуване, бях на сафари в пустинята с джип, качих се на камила, на небостъргач, вървях с часове. Цяло чудо е, че има бебе и то е на мястото си.  Embarassed Ще бъде смело като майка си, надявам се  Praynig
Lizzy, аз нямам твоя проблем, но дъщеря ми на 6 г. е с алергичен ринит или сенна хрема и знам за какво говориш.  ooooh! Той сезона на цъфтежа вече започна и кошмарът е налице. При нас понякога проблема започва от март и продължава до края на май. Още със ставането от леглото започва да киха 100 пъти от раз  Shocked  нослето е пълно със секрети, които дори се стичат зад гърлото, понякога се дави в тях и не може да спи. Лошото е, че на такива малки деца лекарите изписват кортикостероиди, забавящи костното развитие. Четох скоро, че ако сенната хрема не се лекува след време преминава в астма.  Sad Това й състояние много ме притеснява и ще трябва отново да потърся добър детски алерголог. Към полени ли точно си алергична? Какво мислиш за десенсибилизацията? Това доколкото разбрах е трайното решение на проблема, но лечението продължава 3-5 години. Живо се интересувам къде точно се прави?

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 23:14 от semra_ch

# 140
Аз също съм с алергия и преди време се бях интересувала . Помня ,че ми казаха за Кларитин ,че може да се пие както и хомеопатия . Но заради бебчето може и да ни пропусне 😁 А дано !

# 141
Steffie, хубаво е да избягваш да носиш блузи по теб. Въпреки че ти май беше споделяла, че нямаш изразено коремче, по-добре да ти е свободно. Peace

# 142
Аз също нося широки дрехи вече. Нищо по мен не нося.

# 143
  • София
Аз днес по принуда в къщи,малкия се събуди болял го корема,та  ще почина още два дни  Mr. Green
Д-р Сигридов ми препоръча едни добавки за Б12 и за желязо,от Ибей ги поръчах и чакам тази седмица да дойдат.Не съм ги изследвала предварително отидох за фетална морфология.НО аз съм вегетарианка и си беседвахме по този въпрос затова ги взех,заради бебето.ИНаче Б 12 ми е 202 като показател нисичко е малко.

# 144
  • София
Здравейте,

и аз от време на време получавам присвивания ниско долу, но не се бях замисляла, че са контракции. Явно трябва повече да почивам, как ще стане с тая работа не знам само.  Confused

Аз днес съм на фетална морфология и БС. Някой от момичетата от София ходили ли са в болница Св. Петка при д-р Стратиева? Аз съм при нея, моята лекарка ми я препоръча.

# 145
Сега се върнах от преглед. Най-накрая се записах на ЖК и разбира се споменах за великденското кървене. Доцентката, която ме прегледа, ниска плацента не видя, но за сметка на това видя отлепване. Tired Сега, защо на един ехограф се вижда, а на друг не и дали има значение, че в неделя ме гледаха с вагинален трандюсер, а днес с коремен ехограф, не знам, но това е. В болничен съм един месец. Казаха ми, че след месец могат да ми го удължат. Изобщо не стана дума за влизане в болница. Може би има значение, че самата ЖК се води в болница. Попитах дали не може да е по-кратък болничния, лекарката почти ми се скара, че въобще ми минават подобни мисли и натърти, че трябва да пазя "постелен режим". Laughing

# 146
  • София
Пази се щом са казали.Всичко щ е наред.Дадоха ли ти нещо да пиеш?

# 147
Еми да, щом си с отлепване, трябва да лежиш. На мен също предишния, при който се следих ми се беше скарал, че съм си пуснала 5 дни болничен след лежането в болницата като бях с отлепване. Тогава много се ядосах и му се скарах и аз, че не съм лекар и няма как да знам колко болничен ми трябва, той не беше минал за 5 дни нито веднъж да ме види или накрая да ми каже, че трябва да си пусна 1 месец болничен, защото трябва да лежа  Crossing Arms На теб поне са ти казали веднага след като са го видяли отлепването   Laughing

# 148
Пази се щом са казали.Всичко щ е наред.Дадоха ли ти нещо да пиеш?

Да, да слагам 2x2 Утрогестан и 3х2 Но-шпа. С една сума - обичайното.

Кети*9, този не е бил в час. Как ще остави ти да решаваш колко болничен да си вземеш. Ако зависи от мен и аз бих си взела няколко дни до края на седмицата.

# 149
Poppy, не беше и по други параграфи  Mr. Green добре, че рано го разбрах и вече отдавна не съм при него. Ти се пази наистина, че не са шега работа тези отлепвания. След вече месец и 1/2 все още има следа от моето...

Общи условия

Активация на акаунт