Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 4

• 37 408
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Привет, момичета!
Благодаря на всички за позитивната енергия, след малко отивам да ми вземат кръв и после започва чакането (около 7 работни дни) за резултата. Теста включва изследване за 3 вида генетични аномалии+пола на бебето.
Аз исках да се записвам на втора ФМ за идната седмица, но сега първо ще изчакам резултатите от ДНК теста и тогава ще правя каквото и да било. Опитвам се да гледам на нещата философски, но много ми се иска да вярвам, че нашето бебче е добре! Божа работа, каквото ми е писано ще става. Пожелавам ви хубав ден! Hug

# 631
  • София
Стискам палци. Ще видиш, че накрая ще се радваш на хубаво и здраво бебче.  Hug

# 632
Попи аз се следя във Вита, има страхотни специалисти там, пробвай да те види някой от там. Аз съм при Славкова и спокойно ти я препоръчвам. Но и Чорбова много я хвалят.

Благодаря, ще проуча и Вита. Вчера все пак отидох на лекар. В кабинета беше друга лекарка, която ме посрещна почти на нож (знаех, че е добър специалист, но по отзиви - супер дръпната). В хода на разговора и прегледа си промени отношението де. Тя отлепване също не видя, но за сметка на това видя, че плацентата ми е много ниско разположена и покрива цервикалния канал. Това е 4-то мнение, като вече са разделени 2x2. Назначи ми магнезий вместо но-шпа и ми върна третия прием на Утрогестан. Честно казано мисля да потърся специалист по рискова бременност в някоя от големите болници, защото явно случаят ми не е съвсем обичаен. А ако наистина се окажа с плацента превия, може би ще се насоча към Майчин дом. Четох, че в повечето случаи ниската плацента се вдига, но ако покрива цервикалния канал, по-скоро не се вдига и е доста рисково. Кървенето вчера премина в кафеникаво през деня и до вечерта спря напълно.

# 633
Стискам палци, Лизи Simple Smile
Всичко ще бъде наред Simple Smile

# 634
Привет!
Мен ме изписаха с анемия, днес докато чаках на барчето в болницата за кафе и почти припаднах. Пречерня ми, изби студена пот, нещо ужасно. Загубих почва под краката си, добре че успях да седна на стол. Барманката извика акушерки от отделението и ме закараха с количка и ме включиха на система. Няма да смея да изляза сама, докато не регулирам хемоглобина и кръвното. Бебенцето и днес ни показа само дупе. На 10-ти май съм на преглед дано тогава се види.

# 635
Деси, защо си пак в болница ? Извинявай ако си писала, пропуснала съм...неприятно е много това, което ти се е случило днес. Изписаха ли ти нещо за анемията ? Желязо ?
Дано бързо се оправи  Hug

# 636
Лежах за болничен и профилактично, защото имам контракции. Така ще е всеки месец. Междувременно ми пуснаха кръв и урина. Изписаха ми тот'хема по една ампула два пъти на ден.Кофтито е, че трябва да има разлика от 2 часа с приемането на магнезия и по цял ден съм в една схема колко е часа и в колко съм пила и кое лекарство. Стреснах се с тази анемия, ще се мъча да ям месо, колкото и да не ми се яде. За първи път в живота си ще направя опит да ям коприва, лападец, спанак и всякаки такива зелении.

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 23:06 от dessince

# 637
Здравейте на всички реших и аз да се включа във вашата темичка скоро не съм се включвала но ви чета с удоволствие.Бременна съм във 17 седмица за сега всичко е 6 бебо се развива прекрасно много ми е лека бременоста почти никакви оплаквания. Много се вълнувам. Това ми в първа бременост много много дълго чакана. Съвсем скоро сме на Фетална Морфология нямам търпение да разберем пола на БЕБООО УСПЕХ И ТЪРПЕНИЕ НА ВСИЧКИ

# 638
Деси, до колкото знам в сусама има много желязо, даже много повече отколкото в спанака. А и е вкусен. Аз имах един кратък период с първата бременност, при който ми падна хемоглобина и се бях информирала какви храни да ям, за да не се налага да пия железни препарати. Друго полезно е червеното цвекло - аз например, много го обичам.

Да ви кажа, мислих че ми се струва, но от 4-5 дни май урината ми сутрин е мътна. Това може и да обясни болката в ляво, която получавам. Не е тъмна, но е матова и непрозрачна сутрин. newsm78 Някакви идеи?

# 639
Lizzy, странна работа. Thinking Да не е от някоя храна? Или пък да не пиеш достатъчно течности?

# 640
За течностите е възможно. Пия, но може би не докарвам до литър (говорим за чиста вода, не броя кафе, сок и други). Също горе долу от толкова дни пия и Pregnacare с добавка омега-3 - дали нещо от тях? Тъпото е, че може би чак другата седмица ще мога да си пусна проба.

# 641
Когато бях на химиотерапия правех всичко възможно хемоглобинът ми да е добър. Ядях черен дроб и пиех сок от Арония. Винаги бяха добри резултатите и не с ами отлагали хиията до сега.

# 642
Сутрин урината е най-концентрирана и би трябвало повечето бременни да усещат и по-силната и миризма. Според мен трябва да се притесняваш ако ставаш по няколко пъти нощем и сутрин ти е по-мътна . Аз например денем ходя около 5-10 пъти до тоалетна ,а нощем евентуално към 4 се будя за тая цел . И също е по-мътна първата ми така да се каже (т.е тая в 4 ) Simple Smile

# 643
Аз  нощем савам веднъж и вече чак към 6.30, когато е време да ставам за работа. Ако трябва да ставам повече пъти бих откачила. И без това мятам ръце и крака като хлебарка по гръб, докато стана Simple Smile А е още средата на целият път Simple Smile

# 644
Лизи, не се притеснявай, може би е нормално.. аз последния път като ходих да давам урина за изследвания също забелязах, че беше много мътна и се притесних, но пък резултатите бяха повече от добри.. може би е нормално явление при бременност  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт