Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 691
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря, момичета. Ще си взема и аз. Hug

# 76
Най-добрите гинеколози (и не само гинеколози) не работят с направления, а единствено платено - факт. Peace

Моята гинеколожка не ми взима една стотинка.В кабинета си има два вида ехограф,камера,някакъв тест ми прави за атипични клетки и цитонамазка.Всичко това ми го минава по ЗК,плащам само преглед,колко беше май 2,90 и консумативите абе около 5 лв.Много е внимателна,много обяснява,повече от 10 год. ходя при нея и няма да я сменя за нищо на света  Simple Smile.Ако личната няма възможност за някакво направление и се обаждам на нея,пращала ме е на мамолог,изследвала ми е хормони на щитовидната жлеза,ПКК ми е пускала абе страхотна бе.А да кажеш,че я познавам лично не,дори след операцията ми на щитовидната жлеза ми звънна да ме чуе как съм Shocked.
Просто в началото кабинета и беше в съседен град и ние от Варна се натоварвахме да ходим при нея и явно и е направило впечатление Rolling Eyes

Наистина на страхотен доктор сте попаднали. Винаги плащам цитонамазка, микробиология и ехограф, макар и да съм по ЗК. Ако кажа, че няма да платя и всички тези изследвания ЗК ги покрива, въобще не ми прави подобни изследвания. Повечето от гинеколозите ми отказват микробиология, а някои от тях дори и цитонамазка и ехограф. Минавам само на обикновен преглед с оглед. Според тях не са ми били необходими. Доволна съм от този доктор, защото ми назначава изследванията, които желая, а не ме отрязва веднага, макар да съм по ЗК. Ще бъде добре да споделите името й и контактите за връзка за тези хора, които живеят в този град, в който работи тя.

За да не правя спам се обръщам към Becky Boomwood: Не говорих за Токуда в София. Говорих по принцип.

# 77
  • Варна
По принцип,който ме е попитал на лични съм ги споделила.Притеснявам се да не се приеме като реклама Rolling Eyes

# 78
  • някъде
Трябва да пусна полови хормони, но съм настинала- ще окаже ли влияние това на резултатите?

# 79
Трябва да пусна полови хормони, но съм настинала- ще окаже ли влияние това на резултатите?

По принцип предпочита се при правене на изследвания е да бъдеш напълно здрав.

# 80
За половите конкретно мисля, че нямаше значение.

# 81
При често главоболие какви изследвания да се пуснат ?

# 82
  • Варна

Най-първо очен,после кръвно и накрая невролог.

# 83

Най-първо очен,после кръвно и накрая невролог.
Бях на очен и съм с очила , по принцип имам и синузит от дете.
В понеделник ще мина през ЛЛ да видим какво ще каже,че ми писна с тая глава  ooooh!

# 84
Лисичке, може синузита да ти се обажда, с това променливо време...

# 85
Да ви кажа развитието към момента.
Бях вчера при личната, записах се без проблем при нея, в Токуда е, много усмихната и готина. Даде ми направление за АГ, но в Токуда имаше часове с направление чак след 26, а при мен е спешно, та отидох във ВМА при жена АГ на смяна, началник-отделение е. Много внимателна, някои неща ми се сториха странни, но все пак..
Пуснах влагалищен секрет във ВМА, нямам резултати още.
Изписа ми хапчета за предизвикване на МЦ, после ще правя изследвания на полови хормони и консултация с ендокринолог, но засега диагнозата е Поликистоза на левия яйчник в начална фаза  Cry
Малко ми е тъпо, нямам идея от какво се е предизвикала и аз ли съм виновна.
Но като цяло се опитвам да се справям със стреса, тъй като влияе много на тези неща..

И сега си чакам..

Лисичке, виж невролог, да не е нещо от врат/гръб? При мен при схващане на врата ме почва и главата и то зверски, сякаш мигрена..

# 86
Благодаря ви  Hug

# 87
  • Варна
Lana Del Rey тази диагноза изобщо да не те стряска.Първо само по ехограф не може да се определи,трябват още много изследвания.Второ това са микрокисти,които са фоликули,във всеки един момент можеш да ги изхвърлиш.По принцип съм чела,че поликистозата е наследствено заболяване,някаква сбъркана хромозома се предава от баща на дъщеря(извинявам се за лаишкото обяснение).Чак към 27-28 ми год. ми видяха тези кисти.Навежда ме на мисълта,че съм си ги имала от девойка,просто ехографите тогава не бяха толкова добри.

# 88
  • София
Може ли да се смесват кетопрофен и нимезулид?

# 89
  • София
Нещо за разтройство от 2-3дни?

Смекта?

Общи условия

Активация на акаунт