Избор на сушилня - Тема 8

• 165 432
  • 781
  •   1
Отговори
# 525
По принцип пералнята ми е 9 кг, но никога не я пълня 9 кг, та сушилна 8 кг. ще ми е ОК. Основно ми трябва някаква смесена програма, харесва ми функцията освежаване, вълнени /плетени/ дрехи нямаме - на вълна ще се сушат едни одеала два пъти в годината, но все си мисля, че трябва да е има. Друго не знам какво да гледам.
Преди 6 м. сменихме пералнята - тръгнахме от бюджет 7-800 - накрая мъжа ми избра един Самсунг - последен клас /каквото и да значи това/ - 1200 лв.
Като марки знам само, че няма да е Беко.
От темата за пералните ме наплашиха, че Боша е турски - отписах го и него...
Не си спомням да съм се чувствала токова несигурна и незнаеща какво искам

# 526
Дрехи със задраскан знак за сушилня на етикета , на каква програма сушите ?
И каква е разликата в знака за сушилня , когато има една или две точки ?

# 527
  • София
По принцип пералнята ми е 9 кг, но никога не я пълня 9 кг, та сушилна 8 кг. ще ми е ОК. Основно ми трябва някаква смесена програма, харесва ми функцията освежаване, вълнени /плетени/ дрехи нямаме - на вълна ще се сушат едни одеала два пъти в годината, но все си мисля, че трябва да е има. Друго не знам какво да гледам.
Преди 6 м. сменихме пералнята - тръгнахме от бюджет 7-800 - накрая мъжа ми избра един Самсунг - последен клас /каквото и да значи това/ - 1200 лв.
Като марки знам само, че няма да е Беко.
От темата за пералните ме наплашиха, че Боша е турски - отписах го и него...
Не си спомням да съм се чувствала токова несигурна и незнаеща какво искам

Сименс😁

# 528
+1 за Сименс. Освен това си вземи 9кг сушилня, за обемисти неща е незаменим по-големия барабан - чаршафи, одеала, завивки, якета.
За голям брой дрехи, които са около 5кг също (тениси, блузи, чорапи и т.н). Обдухват се по-добре и по-ефективно.
Ходиш и гледаш на живо машините - изработка, копчета, чекмедже - всичко. И накрая си избираш твоята Simple Smile

# 529
  • София
Когато аз гледах за сушилня гледах основно отзивите в Амазон, за Сименс не бяха изобщо добри от по- поносимите цени (до към 1200 лв, вече нагоре минаваме на клас Миле и е все тая какво ще вземеш). Затова се спрях на Бош. Да не казвам, че артикулните номера на Сименса не бяха едни и същи за Германия и България, което допълнително ме усъмни. Според мен разгледай отзивите в Амазон като се спреш на модел. Успех.

# 530
Аз изчетох почти всички теми, от толкова ползватели на Сименс от тукашните, нямаше оплаквания. В този ценови клас и аз съм за Сименса.
Няма лошо да се гледа и амазон, но в Германия ползват масово по-висок клас машини и нормално за този клас около 600 евро да са им други отзивите.

# 531
Когато аз избирах четох Амазон, гледах клипове на потребители с тестове. По същия начин си избрах пералня и Кафеавтомат. Уредите имат всичко, което искам.

# 532
Здравейте! Имам нужда от помощ.
Избрала съм си пералня Самсунг - http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-SA … 4305W-LE/p/681640 . Моят мъж държи непреклонно пералнята и сушилнята да са съвместими и да можем да сложим сушилнята над пералнята с някакви писти ли са, как се казва не знам. Проблемът е, че изобщо не разбирам как да разбера дали може дадена сушилня да се монтира над пералнята.
Моля ви, дайте ми конкретни сушилни, които да си монтирам над пералнята.
Много благодаря!

# 533
  • София
Има специални приставки, но трябва да видите дали са индивидуални за всеки модел или има универсални.

# 534
Ох, Вие сега с този Сименс изцяло ме объркахте Rolling Eyes
От снощи четох, четох и тъкмо започнаха да ми се избистрят едни АЕГ-та в главата и сега Сименс.
Ми то в повечето магазини има по 2-3 модела Сименс. Продължавам да чета

Иначе за  АЕГ-то ако може да покоментираме - по съвет някъде из форумите от сайта на АЕГ свалих продуктовата листа на всички 8-ма серия и между тези 3-те
 AEGT8DBG48S
AEGT8DBE48S
AEGT8DEE48S
ама грам разлика не видях. Има още две осма серия, но едната е А+++, а другата е 9 кг.
Писах на Техномикс да попитам докога е 5 г. гаранция и каква е разликата между трите модела и ми отговориха, че е  единствено в дизайна Rolling Eyes
Обаче пък нали миришели на гума АЕГ-то
На 3-4 страница се препоръчваше едно АЕГ, което не мирише, но пък 7-ма серия.

Продължавам да очаквам съвети и прием мнения всякакви

# 535
  • София
Новичкото ми АЕГ не мирише на гума, но не знам какъв му е номера. Пише Exclusiv

# 536
Моята не мирише на гума.

# 537
  • Сливен
Теглиш упътванията от  сайта на АЕГ и сравняваш,по спомен разликата между първите две освен дизайна беше,че първия модел няма лампичка.

# 538
  • Бургас
Здравейте момичета ! Имали някоя от вас този модел на AEG http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-AEG-T8DBG48S/p/687476  ,да ми каже вадили се кондензатора долу или се почиства само с прахосмукачка ?

# 539
При сушилни с термопомпа самия кондензатор не се вади, през него минава фреон и няма как.

Общи условия

Активация на акаунт