Избор на сушилня - Тема 8

• 165 417
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
  • София
AEG T76385AH3 - тази е моята, купувана преди 3 г. Не мирише, но не суши изобщо. Не съм доволна!
Moята е същата и мириса точно първите 2-3 пъти и то се усещаше само като си вадя дрехите, което е нормално за нов уред и то с гума. Суши префектно на всички програми. Явно не уцелваш програмите или нз, ама проблема не е в машината.

# 556
Беко е моята и никога не е миришела на гума. Даже дрехите имат много приятен аромат като са минали през сушилнята.

# 557
  • София
AEG T76385AH3 - тази е моята, купувана преди 3 г. Не мирише, но не суши изобщо. Не съм доволна!
Moята е същата и мириса точно първите 2-3 пъти и то се усещаше само като си вадя дрехите, което е нормално за нов уред и то с гума. Суши префектно на всички програми. Явно не уцелваш програмите или нз, ама проблема не е в машината.

Имам 9 кг в другия апартамент, ползвам я нонстоп и суши перфектно! Тази за 1 кг пране и трябват поне 2 часа и накрая пак вадя дрехите доста влажни, а на кратките програми направо мокри Rage

# 558
  • Стара Загора
Вижте дали няма някоя настройка , която сте пропуснали. Аз смених Канди с електролукс. И има комбинация от два бутон, с която се наглася колко да е сухо прането. На две фабрично настроено ми излизаха влажни без значение от програмата.  Настроих на 0 и си излизат сухи.

# 559
  • Пловдив
Вижте дали няма някоя настройка , която сте пропуснали. Аз смених Канди с електролукс. И има комбинация от два бутон, с която се наглася колко да е сухо прането. На две фабрично настроено ми излизаха влажни без значение от програмата.  Настроих на 0 и си излизат сухи.
Да и при моята е така. Преди месец и половина купих тази AEG T8DBG48S, беше на промоция заедно с пералня. Пералнята миришеше на гума НЕ сушилнята. Като цяло машината е хубава суши перфектно но една блуза и две панталончета (детски, може би е от самите дрехи) ми ги сви. Дрехите са ни предимно памучни затова суша основно на програма памук, по-дълга е но машината позволява да задаваш такова време, каквото ти е удобно, има и допълнителна програма против намачкване, все още обаче не съм пробвала програмата за вълна. Вече като пера не слагам омекотител защото в упътването на сушилнята пише, че няма нужда тъй като самата машина ги омекотява и е така, вадя ги мекички и пухкави.

# 560
  • София
tanya_p, има настройка за сухотата и съм избрала опция макс. Имам опит със сушилни, затова смятам, че проблемът не е в мен, а в уреда. В началото сушеше една идея по-добре, но след 2 г. т.е. с изтичането на гаранцията вече е трагедия. Мисля си да пиша на представителството, защото не е коректно уред за над 1000 лв. да се ползва само 2 г. и след това да стои като паметник!

# 561
Мисля че tanya_p говори за комбинацията с бутони която се прави веднъж при инсталирането на уреда и се наглася първоначалната чуствителност на сензора за влага. Това е тип фабрична настройка. Не става дума за настройката която се избира за всяко пране - сухо, за гардероб, за гладене и т.нат.
Ако чуствителността на сензора е нагласена за твърда вода а вие сте на място с мека и съотв. дрехите са прани с мека вода машината се заблуждава и дрехите ще излизат влажни

# 562
  • Бургас
Мисля си да пиша на представителството, защото не е коректно уред за над 1000 лв. да се ползва само 2 г. и след това да стои като паметник!

Затова смятам да си купя Беко...

# 563
Всички сушилни на Бош ли са със самопочистващ се кондензатор?  newsm78

# 564
  • София
Мисля че tanya_p говори за комбинацията с бутони която се прави веднъж при инсталирането на уреда и се наглася първоначалната чуствителност на сензора за влага. Това е тип фабрична настройка. Не става дума за настройката която се избира за всяко пране - сухо, за гардероб, за гладене и т.нат.
Ако чуствителността на сензора е нагласена за твърда вода а вие сте на място с мека и съотв. дрехите са прани с мека вода машината се заблуждава и дрехите ще излизат влажни

Да, точно тази настройка съм направила. А уредът дойде с тест за твърдостта на водата, който също съм направила Blush

# 565

Не. Разгледайте кои модели са на сайта им. Серия 4 не са. Търсете да пише  SelfCleaning Condenser™

# 566

Не. Разгледайте кои модели са на сайта им. Серия 4 не са. Търсете да пише  SelfCleaning Condenser™
Да погледнах благодаря. Някой с такъв модел Бош с SelfCleaning Condenser има ли? Върши ли работа това самопочистване?
Бях се насочила към АЕГ-но прочетох доста мнения назад и в старата тема /при някои мирише гумата,при друг уплътнението на вратата прави проблем,при трети нещо трака и се тресе леко, трябва да се чисти кондензатора ,може и още неща да има незнам,и гледам че при различни модели има едни и същи проблеми/ и нещо се разубедих ... Та се насочих към Бош може би този модел WTW87463BY,някой с такъв? И като цяло по-малко мнения срещнах за Бош.. незнам вече ,много съм раздвоена 

# 567
Аз имам Сименс с Самопочистващ се кондензатор и мога да кажа, че върши работа. Машината ще направи скоро 3 г. Мия филтрите на вратата, изхвърлям водата, останалото машината си знае Simple Smile
Като се присетя 1-2 пъти годишно бъркам да видя как е - има частичен достъп, чист си е.

Иска ми се да си направя Профилактика на чекемджето за водата по някакъв начин обаче. Може би ще пробвам с топла вода и лимонена киселина да измия. Идеята е точно за измиване, няма друг проблем.

# 568
  • София
Да, малко мнения има за Бош и Сименс като цяло. Предимно Беко, Аег и Електролукс.
Моята също се самопочиства.Удобство си е. Сушиш и не мислиш.

# 569
Аз имам Samsung- много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт