Избор на сушилня - Тема 8

• 165 396
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
Някой има ли Hotpoint-Ariston?

Има Simple Smile и е доволен.Питай ,ако имаш въпроси......

Искам пералня и сушилня една над друга от Hotpoint-Ariston. Кой модел имаш ти и от колко време? Като попитам в магазина и въобще даже не ми ги предлагат Аристоните.

Тази е  HOTPOINT-ARISTON AQC9-4F5T/Z1 . Много съм доволен и е в пъти  по тиха от  Горението, което остана за нашите.... Имах проблем с нивелацията,защото пода е крив от ляво на дясно,а тя има нивелиращи се крачка само отпред и се наложи нещо от типа направи си сам в задната и част. Когато я купувах въобще не погледнах това, но се оправих. Ако монтажа ти е една в/у друга, обърни внимание и на размерите и.

# 616
  • София, България
Здравейте!
Чета темата от около година и вече се насочих към сушилни AEG и по-конкретно T8DEC68S. Разбрах, че е доста шумна, суши добре вълна, а и в момента има 5 години гаранция. И все пак да попитам има ли друга сушилня до към 1300-1400 лв., която да си заслужава повече от това AEG? И каква е разликата между барабан тип пчелна пита и барабана на T8DEC68S?

Благодаря Simple Smile

Имаме същата и на мен ми е изключително шумна,даже се чудехме да не би нещо вътре в машината да се е разместило при транспортирането.  Но трябва да подчертая,че това ни е първа сушилня изобщо,т.е. нямам база за сравнение. Пералнята и сушилнята (и двете АЕГ) ги взехме заедно,  пералнята е по-старата серия (серия 7) и е в пъти по-безшумна, направо не се разбира,че работи.Докато сушилнята... Но,като изключим това, съм много доволна от модела и марката и я препоръчвам.

# 617
  • В полите на Витоша :)
И на нас ще ни е първа сушилня Simple Smile Притеснява ме това, че ще е в тоалетната, която е с обща стена с детската стая, но каквото - такова. Днес ще ходим да я плащаме и сигурно другата седмица ще ни я доставят. Ще споделя отзиви след Нова година, надявам се.

Благодаря за включването, Lil_Iv и oesi  bouquet

# 618
  • ГОре на черешата...
Здравейте!
Ще си купуваме сушилня, та чета и сравнявам...попадна ми тази Беко и моля за мнения, ако някой има такава или подобна от марката. Допада ми 5-годишната гаранция и ниската консумация. Видях, че няма паро генератор - бихте ли ми обяснили какво е това животно и толкова ли ми е важно? Липсата на програма за коприна не ме притеснява, тъй като ще я ползваме предимно  есенно-зимния сезон, а тогава коприна не нося. С две думи ми е важна енергийната консумация, класа на кондензация и относително по-безшумна да е, че съм с едни капризни съседи Rage...
Ако може да предложите нещо друго в този ценови клас?

Ха, сега се загледах,че няма програма памук в описанието, а вие споменавате най-често нея...

# 619
  • София
Мариета, в тази тема http://m.bg-mamma.com/?topic=767957 съвсем в началото, има мнение за парогенератора и дали е нужен.

# 620
Момичета ще ви задам няколко въпроса за сушилните, че не намирам активна тема за самата им експлоатация. Та:
1. След употреба вратичката как трябва да стои - отворена или затворена?
2. В София каква се води водата - мека, средно твърда или твърда?
3. Дрехи на чиито етикети пише, че не се сушат в сушилня пускали ли сте? Установих , че 90% от дрехите ни не са за сушилня. Никога до сега не ги бях разлеждала тези етикети. Става дума за съвсем обокновенни памучни блузки. Та как процедирате- рискувате ли?
То даже на всички якета пише, че не са за сушилня, с вата са, не с пух. А така им се бях наканила. Та моля ви от опита да кажете какво сте прали и по точно прали ли сте неща на които сушилнята е задраскана.
Много благодаря, ако ми дадете насоки.  

Последна редакция: пт, 17 ное 2017, 20:04 от Щастлива съм!

# 621
Сушила съм много дрехи, които не са за сушилня. Имам свити няколко неща.
Всички якета съм сушила обаче. Там няма грешка. На по-щадяща програма и така.

# 622
В упътването на моята сушилня пише, вратата да стои затворена, докато не работи сушилнята.
Не съм от София, но доколкото съм чела в други теми, водата в София се води мека.
Ние имаме най - вече памучни дрехи и ги пускам в сушилнята...отначало сякаш забелязвах, че някои от детските са свити, ама ги пусках на Екстра сухо, сега използвам Памук плюс и не съм видяла да има свити.
Чорапите излизат свити, ама като ги поопъна и си стават същите.

# 623
И аз да потвърдя, че с якетата няма проблем, пухени, с вата, разбира се на собствен риск, аз не съм имала повредено.

# 624
Здрравейте,
Предстои ми покупка на сушилня. И аз като повечето нови в тази тема,изчетох доста и се спрях на два варианта

този на Бош https://sushilni.pazaruvaj.com/bosch/wtw86361by-p202383857/

и този на Миеле http://miele.bg/shop/sushilni-mashini/32-sushilna-miele-tce-530- … 002515837764.html

Разликата в цената не е кой знае колко голяма - 200лв.,но попринцип май Миеле са по-добри /така съм чувала/

Може ли да ме посъветвате коя от двете е по-добра в случая ?

# 625
  • София
Момичета ще ви задам няколко въпроса за сушилните, че не намирам активна тема за самата им експлоатация. Та:
1. След употреба вратичката как трябва да стои - отворена или затворена?
2. В София каква се води водата - мека, средно твърда или твърда?
3. Дрехи на чиито етикети пише, че не се сушат в сушилня пускали ли сте? Установих , че 90% от дрехите ни не са за сушилня. Никога до сега не ги бях разлеждала тези етикети. Става дума за съвсем обокновенни памучни блузки. Та как процедирате- рискувате ли?
То даже на всички якета пише, че не са за сушилня, с вата са, не с пух. А така им се бях наканила. Та моля ви от опита да кажете какво сте прали и по точно прали ли сте неща на които сушилнята е задраскана.
Много благодаря, ако ми дадете насоки.  
1. Аз я оставям открехната за да не кондензира топлината.
2. Водата в Сф е мека.
3. Суша дрехи, които не са за сушилня, само ако съм готова да ги прежаля - винаги има риск да се повреди, щом не е предвидена за сушилня. Апликации тип "лепенка" /как го обясних само/ не се слагат, т.к. могат да се разтопят. То в упътването на машината си пише всъщност какво може и какво не.
4. Якета суша на програма за шалтета.

# 626
Много благодаря  на всички отговорили ми Simple Smile

# 627
Здрравейте,
Предстои ми покупка на сушилня. И аз като повечето нови в тази тема,изчетох доста и се спрях на два варианта
Разликата в цената не е кой знае колко голяма - 200лв.,но попринцип май Миеле са по-добри /така съм чувала/
Може ли да ме посъветвате коя от двете е по-добра в случая ?
Миле. За толкова малка разлика в цената Боша не си струва.

# 628
  • Varna
Пред Бош и Миеле, бих се спряла на Миелето

# 629
Суша абсолютно всичко, въобще не гледам какво пише на етикета. Номенклатурата на етикетите е от много отдавна когато сушилните са били само такива с нагревател, а те са вдигали значително по-висока температура. Сега с термопомпените не е въобще така.

Общи условия

Активация на акаунт