Отговори
# 615
Някой пил ли е това кафе?  Знаете ли какво е съотношението арабика-робуста в него, или е само арабика?

Допада ми тази марка кафе, но се колебая за това.

# 616
Уж е 80-20 Арабика/Робуста

# 617
И сз щях да питам, защото някой по-горе препоръча Наполи. Видях 2 вида в един магазин, с огромна разлика в цените

# 618
Някой пил ли е това кафе?  Знаете ли какво е съотношението арабика-робуста в него, или е само арабика?

Допада ми тази марка кафе, но се колебая за това.

Препоръчвам да вземете 2 пакета, чаках промоцията. Кафето е уникално!

# 619
И сз щях да питам, защото някой по-горе препоръча Наполи. Видях 2 вида в един магазин, с огромна разлика в цените

Препоръчва се Кимбо Наполи, това евтиното не е на Кимбо.

# 620
Mersi!
Значи това, което сз показах е 100% Арабика. Има малко разлика в опаковката от това на Liska.
Мерси!

А как са в сравнение с Лаваца ОРО? За пълен автомат машина.

# 621
Mersi!
Значи това, което сз показах е 100% Арабика. Има малко разлика в опаковката от това на Liska.
Мерси!

А как са в сравнение с Лаваца ОРО? За пълен автомат машина.

Много по-добро е.

# 622
  • Sofia, Bulgaria
Kimbo Napoli препорачвате, нали? Сега е на много добра цена в Кауфланд. След похвалите тук ме е яд че взех само една опаковка, ама понеже не сме го опитвали не посмях повече. В момента пия Лаваца ОРО и също много ми харесва.

# 623
  • Sofia
В кой магазин са тез кафета?
Интересно ми е това за 7,20лв/кг какво е 🤑

# 624
Това евтиното Наполи  е ужасно. Преди време бях останала без кафе и в селския магазин имаше само такова но малко 100гр пакетче, след първото кафе обаче отиде в коша.

# 625
От Пловдив, Лекси са снимките

# 626
  • София
Да ви побутна малко темата и да споделя нещо - за някой може да е полезно.
Кафе на зърна пия само един път на ден и всеки ден си смилам точно определена доза кафе с ръчна мелничка за кафе.
Много обичам да добавям различни аромати - напр. 1 карамфил или парченце канела, които смилам заедно с кафето.
Със същата тази мелничка смелих, еднократно, 2 зърна/боб Тонка, защото ми трябваха за един десерт - аромата е невероятен - на ванилия, карамел, бадем, ... с нотки на сладък тютюн... много мек, топъл, сладък ...
И вече 10-на дни, когато меля кафе улавям този аромат, вкл. и при готовото вече, сварено кафе.

Ако ви попаднат тези зърна, не се колебайте и си ги купете- нещо невероятно са.
Внимавайте само, защото съдържат кумарин, който е токсичен... същият този. който се съдържа в канелата, в най-големи кол-ва в Касията ( в Цейлонстака канела кол-вото му е много по-малко)
Кол-вото Кумарин в Касията и боб Тонка е почти 1:1... дори има видове Касия, които съдържат по-големи  кол-ва.
... не че няма Тонка бийн, която не съдържа и много по-големи кол-ва , но тя се използва предимно в козметиката ( парфюми) и цената и е много висока . Тази, която е за кулинарни цели е на по-ниска, достъпна цена.
ПП.
Кумаринът дава този невероятен аромат.

# 627
  • София
Предложете марка смляно кафе за обикновена кафемашина /делонги/ - досега взимах мляно с аромат на шоколад...
Не обичам киселото кафе. /затова и не свикнахме с нес-кафето/
ПП: Дали има 50гр разфасовки?

# 628
Лаваца, Пелини, Кимбо, което и да вземеш, все ще е добре.
Няма по 50гр

# 629
По 50 грама мляно няма, но от доста марки има единични дозички за еспресо, не навсякъде се продават на бройка обаче. Но ако намериш, е нелош начин да пробваш повече варианти без да купуваш по цял пакет от тях, докато решиш кое искаш. Трябва ти само диаметърът на цедката на машината, тъй като дозетите са повече от един размер. Ако имаш наоколо магазин, предлагащ такива, си струва да опиташ, а и биха те насочили като опишеш какво търсиш и какво не искаш като вкус.

Общи условия

Активация на акаунт