Отговори
# 660
В къщи предпочитаме кафе с мек вкус. Тези, които са кисели или доста горчиви не ни допадат. Това е и причината да пия кафе основно в нас, не го ползвам за събуждане, мога и без него, ако няма такова по вкуса ми Simple Smile Последно взехме от Метро на Риоба два вида- Колумбия и Етиопия, харесва ни.

# 661
Кафе Ришар, 100% робуста 👌

# 662
  • в 1001-та нощ
Аз сега тествам кафетата, за които писах. Меко казано съм учудена колко различно "звучат" - колко различен вкус имат. Все кафе, ама не Simple Smile Може би, защото са малки дозички и бързо ги тествам едно след друго. А също и не стоят с дни да изветреят. Давам си сметка, че та по-лесно се тества и прави паралел (сравнява) - отколкото ако се вземе по-голямо количество.

Хората с повече опит - сигурно са наясно, но на мен ми е за първи път и съм на фаза изумление още.

Предполагам и че вкусът е различен спроед това как акфето е смляно и с каква машина се прави, но дори с моя домашен автомат - разликата е толкова отчетлива. Първото кафе "не го броя" - тъй като предполагам остава нещо в машината от стария пакет. След това отпивам и се опитвам да добия впечатление, да отгатна вкуса. После прочитам каквое трябвало да усетя Laughing Например в кафето което пия сега - усещам сладост, подобно на мед. После прочетох вкус на захаросани плодове Simple Smile Още едно сладко има - започнах да си водя записки - кое кафе как усещам.

Едно друго пък - усетих някак много твърдо, straight - като мъжко, усещане за мъж - после видях, че е с аромат / вкус на билки и тютюн. Нямаше да ми хрумне така да го опиша Simple Smile

Подозирам, че ще направя такъв подарък по повод на човек, който би го оценил Simple Smile Ако някой има нужда от такова приключение - препоръчвам Simple Smile

# 663
Ние във вкъщи пием Нова Бразилия Класик и сме много доволни.

# 664
  • София
Лаваци, Кости, Кимбота все едни и същи-невпечатляващи и незапомнящи с нищо.   И аз съм приятно изненадана от вкуса на Новата Бразилия, за цената си е ок.

# 665
Лаваци, Кости, Кимбота все едни и същи-невпечатляващи и незапомнящи с нищо.   И аз съм приятно изненадана от вкуса на Новата Бразилия, за цената си е ок.
Вкъщи от много години пият Нова Бразилия .
Аз също пия от нея .
450 гр е 10 лв вече
Не винаги скъпото кафе е хубаво.

# 666
Не помня от колко години не съм пила Нова Бразилия.
Преди години, може би около 2000-та година бяхме купили с мъжа ми половин килограм на зърна. Мелехме и варяхме в джезве. Беше разкошно - вкус, аромат, страхотно кафе! После имам спомени, че го развалиха и не съм го опитвала отдавна.  Dalmayr пия напоследък, много добро.

# 667
  • Deutschland
Dalmayr не съм пробвала, но преди време купих Mövenpick, швейцарско май. Кисело, ужасно просто.
Нова Бразилия мога да намеря в българския магазин, но незнам дали има на зърна тук. В България само него пия.

# 668
Да, киселее, но аз съм свикнала с тоя вкус. Освен Dalmayr, купувам и синьото Чибо. Мьовенпик още не съм опитвала, трябва да пробвам.

# 669
Аз Mövenpick съм взимала на капсули и също не ми хареса. Въпреки че други неща на марката харесвам, точно с кафето не случих.. ще взема да пробвам и аз тази Нова Бразилия щом я хвалите толкова Simple Smile

# 670
Аз Mövenpick съм взимала на капсули и също не ми хареса. Въпреки че други неща на марката харесвам, точно с кафето не случих.. ще взема да пробвам и аз тази Нова Бразилия щом я хвалите толкова Simple Smile
Нали знаеш че за да стане хубаво кафе си трябва добра кафе машина качествено кафе и добър майстор ако си и кафето ще стане

# 671
Щом масово се хвали Нова Бразилия като супер кафе, няма какво да се предлага и говори повече, просто е безсмислено.

Не случайно е най-продаваното у нас.

# 672
  • Sofia
Някой пие ли Елия?

# 673
  • София
Щом масово се хвали Нова Бразилия като супер кафе, няма какво да се предлага и говори повече, просто е безсмислено.

Не случайно е най-продаваното у нас.

Не е супер кафе, но за цената си е точно това което е, за разлика от другите по -скъпи вносни кафета.
Иначе тези ,които харесвам ги няма в хипермаркетите Vergnano,Bianchi Adore espresso bar,Mehmet Efendi, виетнамското.

# 674
Vergnano има във Фантастико

Общи условия

Активация на акаунт