Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 4

• 152 382
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Момичета, чист чугун ли ползвате или емайлиран? Flowers Hibiscus

имам тиган без покритие на Sillit (мисля  newsm78) и обла тенджера с емайл. марката не я знам, но е същата на вид.
ползвам за различни неща и двете се поддържат лесно. тиганът рядко го мия, но в него правя само палачинки или картофи. ако правя нещо друго - тогава го мия.
тенджерата я ползвам за печени зеленчуци или месо.

# 121
Здравейте, пак съм аз с моите нови съдове на Delimano , продължавам да питам, защото се чудя дали наистина са това което казват или не и да ги връщам ли , докато е време Simple Smile Направила съм няколко снимки за по-запознатите , видях знак phoа free , но този другия до него от лявата страна какво означава ?
Снимала съм съдържанието , има си дата ба производство , но никъде не пише колко живот имат ...
ще съм ви благодарна да си изкажете мнението Simple Smile)

# 122
Не съм запозната с тези съдове, набързо прочетох за тях в сайта на търговеца.
Покритието явно е каменно, но не става ясно дали са наночастици. Преди години обсъждахме това покритие тук, тогава беше новост и притесненията бяха дали тези частици не попадат в храната.
Вижте на първа страница линковете към дискусията за каменното покритие.
Това, че са обявили, че е без PFOA, не означава автоматично, че няма PTFE, което всъщност е тефлона и се използва при незалепващите покрития.
Ако не ви притеснява тефлона, може да използвате съда.

# 123
Toчно извадих днес от миялната едно WMF-тиганче.
Освен, че е ръждясало по дъното отстрани, гледам, че великото керамично покритие почнало да се бели.
70 еврона отидоха на кино.
vion,
бягай далеч от WMF марката! Лежаха на стари лаври няколко години, но вече и кучетата ги научиха, че правят боклуци и гледам цените им паднали драстично.
И аз мисля, че си прецаках едното тиганче точно в съдомиялната.
WMF-а ги върнах още на другия ден. Купих си два тигана на Тефал от Real. Единият Hard Titanium, другият някакъв емайлиран /в момента не мога да пусна линкове/. Правих палачинки едновременно и с двата. С единия стават по-бързо, а с титановия по-хрупкави. Те всъщност не са точно за палачинки, но вече имам 6 различни тигана и смятам, че ми стигат.

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 21:44 от vion

# 124
Скрит текст:
Toчно извадих днес от миялната едно WMF-тиганче.
Освен, че е ръждясало по дъното отстрани, гледам, че великото керамично покритие почнало да се бели.
70 еврона отидоха на кино.
vion,
бягай далеч от WMF марката! Лежаха на стари лаври няколко години, но вече и кучетата ги научиха, че правят боклуци и гледам цените им паднали драстично.
И аз мисля, че си прецаках едното тиганче точно в съдомиялната.
WMF-а ги върнах още на другия ден. Купих си два тигана на Тефал от Real. Единият Hard Titanium, другият някакъв емайлиран /в момента не мога да пусна линкове/. Правих палачинки едновременно и с двата. С единия стават по-бързо, а с титановия по-хрупкави. Те всъщност не са точно за палачинки, но вече имам 6 различни тигана и смятам, че ми стигат.

А, не е така!
С тиганите и тенджерите е малко като с обувките. Винаги има нужда от нови. а ако няма нужда, ще си я измислим.
В момента съм си харесала този хубавец тука
https://www.skeppshult-store.de/skeppshult/servierpfannen/skepps … e-20-cm/a-107040/

Яд ме е, че до вчера беше 74 евро и днес вече е 88 евро, но скоро ще има черен петък и може да паднат цените.

# 125
Аз едно не разбирам, разгледах внимателно продуктите на всички изброени фирми , които са в топ 7 за безвредни съдове и почти всичките им съдове бяха с алуминиева основа ... е алуминият не е ли сред най-опасните метали . Та в такъв случай не се ли обезсмисля липсата на PHOA , PTFE и всякакви такива ?
Извинявам се , ако въпросът ми ви се струва глупав , но ще се радвам да го обсъдим Simple Smile

# 126
Не съм запозната с тези съдове, набързо прочетох за тях в сайта на търговеца.
Покритието явно е каменно, но не става ясно дали са наночастици. Преди години обсъждахме това покритие тук, тогава беше новост и притесненията бяха дали тези частици не попадат в храната.
Вижте на първа страница линковете към дискусията за каменното покритие.
Това, че са обявили, че е без PFOA, не означава автоматично, че няма PTFE, което всъщност е тефлона и се използва при незалепващите покрития.
Ако не ви притеснява тефлона, може да използвате съда.
Благодаря Simple Smile

# 127
Аз едно не разбирам, разгледах внимателно продуктите на всички изброени фирми , които са в топ 7 за безвредни съдове и почти всичките им съдове бяха с алуминиева основа ... е алуминият не е ли сред най-опасните метали . Та в такъв случай не се ли обезсмисля липсата на PHOA , PTFE и всякакви такива ?
Извинявам се , ако въпросът ми ви се струва глупав , но ще се радвам да го обсъдим Simple Smile
Алуминият обикновено е капсулован между два пласта стомана и няма досег с храната. Има висока топлопроводимост и загрява бързо.

# 128
  • Berlin
Има сега едни точки за събиране в Реве и си купуваш някакви съдове с намаление. Не мога да кажа марката в момента, но ако някой ги е виждал, може ли каже мнение? Искам да си взема съд за печене.

# 129
Здравейте, има ли вариант на безвредни съдове за готвене от среден ценови клас, които може да препоръчате. Говоря за достъпните марки като Делимано, Сапфир, Фереро.

# 130
Става за миялна. Оправих си го. Simple Smile Като нов е.
Би ли споделила как? Боря се с дъното на една теджера

# 131
  • Berlin
Не знам за тенджера дали ще стане, но минавам с една хартиена салфетка преди миялната, почиствам го просто. Пак не е гаранция, че няма да има петна, те стават от някои храни, мисля по-киселинните, но се оправя на следващо миене.

# 132
Някой знае ли как мога да изчистя ръжда от чугунен чайник?

# 133
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

кока кола?...

# 134
Здраво търкане, може и с малко сол да е по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт