Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 4

• 152 361
  • 732
  •   2
Отговори
# 105
Това синкаво оцветяване по стоманени съдове е коментирано в старите теми, но за съжаление не помня причината и сега не мога да открия поста.

За съдовете KYOCERA имате ли мнение? Бях чувала за техните ножове, не знаех, че произвеждат и тигани Simple Smile
http://www.vip-giftshop.com/tigan-s-keramichno-pokritie-f26sm.html

# 106
  • София
Оцветяването да не би да е защото съдът не е предназначен за миене в миялна? Сличайно да е от алуминии или желязо?

# 107
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
на предните страници също коментирахме: това не е проблем.
след това стана въпрос за ръждивите петна  Whistling

на който му трябва, да се връща да чете. Peace

# 108
  • Berlin
Става за миялна. Оправих си го. Simple Smile Като нов е.

# 109
Не намерих дали е коментирано, затова да попитам - нужна ли е някаква предварителна оработка на тези тигани преди първото им използване?
Днес направих спонтанна покупка, а сега като се зачетох, се оказа че в Амазона са с 40 Е някъде по-евтини  Sick. На всичкото отгоре не прочетох и много хубави отзиви за тях, та утре може да се наложи да ги връщам.
https://www.amazon.de/WMF-Pfannen-Set-Stielpfanne-rostfreigriff- … net/dp/B007H4B11Y

Да спомена, че днес върнах сета и сега съм пак в търсене.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 23:45 от vion

# 110
Какво мислите за съдовете Delimano Stone Legend - безвредни ли са ?

# 111
и аз питах за тях, но никой не се включи. Явно не се ползват от потребителите тук. Между временно днес видях със същата визия  и пише същия материал на Сапир. В сайта им има намаление и са доста изгодни като цена. Дали стават  не зная . От тях има и една серия с която готви Звездев.

# 112
Явно не са много хубави... или никой не ги ползва

# 113
Toчно извадих днес от миялната едно WMF-тиганче.
Освен, че е ръждясало по дъното отстрани, гледам, че великото керамично покритие почнало да се бели.
70 еврона отидоха на кино.
vion,
бягай далеч от WMF марката! Лежаха на стари лаври няколко години, но вече и кучетата ги научиха, че правят боклуци и гледам цените им паднали драстично.

# 114

бягай далеч от WMF марката! Лежаха на стари лаври няколко години, но вече и кучетата ги научиха, че правят боклуци и гледам цените им паднали драстично.

проблемът не е в марката, а в покритието.
има технологичен проблем (не помня какъв) и затова керамичното пада лесно.
аз никога не бих го мила в миялната  Peace

# 115
Точно в марката е проблема.
WMF бяха една от най-стабилните марки преди да ги купят финансовите хиени и да ги направят дойна крава за дивиденти на акционерите, което води след себе си употреба на по-евтини суровини, покрития, а и работни заплати на работниците там.
За миялната си права и действително не се прпоръчва миене в миялна, но проблемите в керамичното покритие започнаха след 3 или 4 ползуване за пържене на яйца и миене само на ръка. Тогава ходих и го рекламирах, пратиха ми нов, който също почна да залепва, затова се ориентирах към чугуна. Откакато имам чугунен не мога да се отърва от гости Expressionless, а оня ден ВМФ го използувах за печене на едни скариди, за да сравня вкуса.
Мислех си, че си въобразявам, че чугунът ги прави по-вкусни. Ами не съм си въобразявала. В чугуна станаха сочни, с дъх на печено на дървена скара, черупката лесно се белеше. Във ВМФ станаха сухи, черупката не се белеше добре и нямаха добър вкус. При равни условия като температура и време.
Като ще мия на ръка, по-добре чугун, отколкото ВМФ, Делимано или кой знае какви други уж незалепващи керамични пкрития.

# 116
аз имам стоманен на WMF и е железен.
колко загаряния е преживял и търкания, не е истина.

след него взех чугунения и не се занимавам с покрития, без значение коя марка ми ги предлага. Peace
единствено от емайла съм доволна и си взех няколко тави за печене - много лесно се поддържат.

# 117
Момичета, чист чугун ли ползвате или емайлиран? Flowers Hibiscus

# 118
  • Бургас
Как ви се струват чугунените тигани на Икеа? - http://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Frying-pans-and-woks/Frying- … r-46692/90264845/
Цената е примамлива за емайлиран тиган.

# 119
Blush Blush какво ще кажете за това

http://-spam112-/magazin/uredi-i-stoki-za-doma/za-kuhnyata/kutiy … iodora-16366.html

А също и за съдовете Emile Henry ? Hug

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 16:46 от kishaa

Общи условия

Активация на акаунт