Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 4

• 152 326
  • 732
  •   2
Отговори
# 90
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дали могат да се редят продуктите върху хартия за печене, за да се избегне съприкосновението с пластмасата и въобще какво ви е мнението? Предварително благодаря!

хартията за печене е обработена от двете страни със силикон, ерго не е дишаща и съхнат бавно.

# 91
Здравейте!
Отдавна не съм чела темата. Опресних малко информацията за съдовете, но не намерих такава за тиган с незалепващо покритие /за палачинки и омлети/, който да е без PFOA и PTFE. Вие какви ползвате?
И какво е това титаниево покритие?

http://www.vip-giftshop.com/sadove-za-gotvene/tigani/tigan-za-pa … nki-2sm-24sm.html

# 92
  • Berlin
Показаният не е ли такъв?

# 93
Аз виждам, че е без PFOA.
За другото нищо не пише.

# 94
  • София
    Ако е алуминиев - смятай, че ще се изметне при първото прегряване.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 08:16 от Starrydream

# 95
    • близо под тепетата
    Здравейте!
    Отдавна не съм чела темата. Опресних малко информацията за съдовете, но не намерих такава за тиган с незалепващо покритие /за палачинки и омлети/, който да е без PFOA и PTFE. Вие какви ползвате?
    И какво е това титаниево покритие?

http://www.vip-giftshop.com/sadove-za-gotvene/tigani/tigan-za-pa … nki-2sm-24sm.html

Не го ползвам(и палачинки рядко правим Simple Smile ), но случайно попаднах на него, четейски стари дискусии.
    Тиган с покритие без съдържание на PTFE (тефлон) и PFOA (перфлороктанова киселина):

http://www.nvb-bg.com/read.php?see=product&prid=4729&catid=352

# 96
    • София
    Скрит текст:
    Здравейте.
    И аз да се включа в темичката. От доста време все се каня да си взема чугунен тиган и най-накрая се случи.
    Лошото е, че не е емайлиран, та ще видя малко зор с първоначалната обработка.
    Преди 3 седмици една колежка (украйнка) каза, че ще кара отпуската си в Украйна...още не бяхте дали този сайт чугун.бг, така че на нея поръчах да ми донесе тиган от там Simple Smile
    За съжаление не успяла да намери в магазините в нейния град емайлиран. Донесе ми на БИОЛ 28см (ама че надценки слагат в чугун.бг Dizzy Face ), този уикенд ще го пробваме и ще дам отзиви. Иначе бях харесала на Ситон емайлиран...ако нещо не се правя с Биол, ще поръчам от сайта.

След дъъългата обработка и подготовка на тигана(от страна на ММ), стана идеален. Следвахме инструкции от ютуб специално за тази марка тигани, но и на самия сайт на биол има дадена процедурата стъпка по стъпка - ние използвахме морска сол, поради липсата на каменна. Правихме телешки пържоли, без мазнина(освен тази от обработката) и нищо не залепна. Много сме доволни от придобивката. Засега няма признаци за ръжда.
    ...След измиването го изсушихме на котлона и пак го омазнихме. Но си е голяма играчка в началото...следващият ще е емайлиран. Ако някой има въпроси, ще се радвам да помогна.
    Учудих се колко е разпространена чугунена посуда във всички бивши републики на СССР. За инфо- Украйна е на 1во място сред тях в производството им. Биол е сравнително нова фирма, в сравнение със Ситон.

Защо искате да се върнете към емайла - в него не е същото - става като сварено...

Някой да поръча 3-4 чугунени тигана (един бонус за мен Party) от Украйна - и оставете обработката на мен  smile3521

# 97
    • Berlin
    Аз палачинки без проблем си правя в дълбок тиган SKK, стават чудни. Омлети също, даже пробвах супер тънък да си направя, от едно яйце един омлет, стана си. Слага се обаче преди сместа малко мазнина.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 11:00 от abs

# 98
    Здравейте, можете ли да ми кажете нещо за това покритие Квантаниум и за серията на Делимано Stone Legend, за която твърдят, че е екологична?
    Аз си купих Деличия, но на него изрично пише, че е без PTFE и PFOA, а на тези Стоун ледженд не е написано това
    За съжаление не мога да си позволя скъп незалепващ тиган като Silit, за това търся нещо по-изгодно

# 99
    Обзаведох се с комплект тенджери на Fissler. Не взех професионалната им серия, която е почти двойно като цена, но смятам, че и тези ще ми свършат работа Blush
    Харесах си и техен чугунен грил тиган. Това ще ми е следващата покупка на следваща заплата Blush
    За тави реших да ползвам керамични (глинени) и стъклени. Имам и прекрасен голям гювечник, в който всичко става божествено.

# 100
    magito1986, благодаря за линка! Ще разгледам подробно и сайта.

Докато търсих попаднах на тази публикация, може да ви е полезно: 7 Non-Toxic Cookware Brands to Keep Chemicals Out of Your Food

# 101
    • weiter, weiter, ... weiterstadt
    Обзаведох се с комплект тенджери на Fissler.

честито.
    аз имам от поне 7-8г. техен комплект, от по-евтините.
    супер са.

едната тенджерка така я бях загорила, че вътре варих последователно: бакпулвер, оцет, таб за миялна, прах за пране  Joy
    нагара се махна, след няколко миенета в миялната отвън също лъсна.
    т.е. идиотоустойчиви са. hahaha

чугуненият ми тиган май пак е техен, но не съм сигурна, не съм го купувала, наследих го.

# 102
    • близо под тепетата
    Скрит текст:
    Здравейте.
    И аз да се включа в темичката. От доста време все се каня да си взема чугунен тиган и най-накрая се случи.
    Лошото е, че не е емайлиран, та ще видя малко зор с първоначалната обработка.
    Преди 3 седмици една колежка (украйнка) каза, че ще кара отпуската си в Украйна...още не бяхте дали този сайт чугун.бг, така че на нея поръчах да ми донесе тиган от там Simple Smile
    За съжаление не успяла да намери в магазините в нейния град емайлиран. Донесе ми на БИОЛ 28см (ама че надценки слагат в чугун.бг Dizzy Face ), този уикенд ще го пробваме и ще дам отзиви. Иначе бях харесала на Ситон емайлиран...ако нещо не се правя с Биол, ще поръчам от сайта.

След дъъългата обработка и подготовка на тигана(от страна на ММ), стана идеален. Следвахме инструкции от ютуб специално за тази марка тигани, но и на самия сайт на биол има дадена процедурата стъпка по стъпка - ние използвахме морска сол, поради липсата на каменна. Правихме телешки пържоли, без мазнина(освен тази от обработката) и нищо не залепна. Много сме доволни от придобивката. Засега няма признаци за ръжда.
    ...След измиването го изсушихме на котлона и пак го омазнихме. Но си е голяма играчка в началото...следващият ще е емайлиран. Ако някой има въпроси, ще се радвам да помогна.
    Учудих се колко е разпространена чугунена посуда във всички бивши републики на СССР. За инфо- Украйна е на 1во място сред тях в производството им. Биол е сравнително нова фирма, в сравнение със Ситон.

Защо искате да се върнете към емайла - в него не е същото - става като сварено...

Някой да поръча 3-4 чугунени тигана (един бонус за мен Party) от Украйна - и оставете обработката на мен  smile3521

Останах с впечатлението, че емайлираните са по-удачни за ползване.
    ММ вече го сефтоса този с прегаряне на едни картофи и омлет Thinking уж го мих,трих, пак омазнявах-да видим в събота дали ще се готви добре на него.

За който си търси - гледах, че в Метро има чугунен грил-тиган на ЛАВА на промоция 36лв с ДДС.

Някоя от вас чувала ли е марката Koch line? Имаше снимано швейцарското знаме Rolling Eyes Оказа се, че тенджерите ни и ножовете са техни. купуДоволна съм, на добри пари ги взехме, засега нямаме проблеми с тях. Едва миналия ден се загледах каква посуда имаме и кое е за смяна, кое - не.

# 103
    Моля за бързо мнение относно съдовете от лят алуминий с Гранит покритие
    https://-spam104-/tendjera-lqt-aluminii-zephyr-zp-4318-f24-p2245

# 104
    • Berlin
    А от какво се получава това синкаво оцветяване и като зацапване по дъното на съда след миене (в миялна)? Понякога го има, понякога го няма, аз успявам да го изчистя, но едва ли ще е винаги. Как мога да го избегна?

Общи условия

Активация на акаунт