Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 4

• 154 852
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Joy е ти уби гювечите мацко Joy
Сложи края на една ера, евала!
Започвам от утре да се оглеждам, по кофите сега ССФ ще хвърла,ще чупи, ай, ай,ай!

Ако ти не си чувала за проблема с оловото, то много други отдавна са информирани.
Няма нужда от сарказъм!
Специално за бг-грънците аз не бих рискувала.
Интересно ще е, ако някой сподели дали има такива без олово, и къде може да се купят.

# 166
Това важи само за глиджосаните грънци ли, тоест тези лъскавите? Моите са чиста керамика.

# 167
  • София
ш
В търсене съм на хлебопекарна с безвредно покритие на металните елементи.
Смятам да пиша на Unold за някакви сертификати (ако имат), относно non-PFOA & non-PTFE.
Освен тези какво друго може да е проблем, като химикали?

# 168
Още малко информация за грънците - последният неизмерен се оказа без олово (по-малкият ми гювеч). Много съм щастлива, че поне него не трябва да подменям. Той е най-новият (на 2-3 години). Може би най-сетне са започнали да правят съдовете така, както трябва.
А сега да попитам за това, за което попаднах в темата.
Искам най-после да си купя грил тиган. Не ми се занимава с чугунените, а и задължително искам да се може да се мие в миялната. Изобщо не държа на "незалепващи" покрития, които се скапватза отрицателно време, а и не е ясно каква вреда ни нанасят. За сега съм се спряла на тиган от неръждавейка на Beka. Някакви отзиви за фирмата и за недъждаемите им съдове?

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 11:20 от Недоволна

# 169
Още малко информация за грънците - последният неизмерен се оказа без олово (по-малкият ми гювеч). Много съм щастлива, че поне него не трябва да подменям. Той е най-новият (на 2-3 години). Може би най-сетне са започнали да правят съдовете така, както трябва.
Искам най-после да си купя грил тиган. Не ми се занимава с чугунените, а и задължително искам да се може да се мие в миялната. Изобщо не държа на "незалепващи" покрития, които се скапватза отрицателно време, а и не е ясно каква вреда ни нанасят. За сега съм се спряла на тиган от неръждавейка на Beka. Някакви отзиви за фирмата и за недъждаемите им съдове?

само да попитам как измервате има ли олово или не?

# 170
  • София
Мнооооогооо моля за мнение за тигани ,тенджери и тем подо ни на фирма Brio 😐 Къде ли не се рових и не намирам тенджера около 40 см ,която да отговаря на мойте изисквания ....засега са само на тази марка ,но ми се струват много евтини и колко ли време ще изкарат 😕

# 171

само да попитам как измервате има ли олово или не?
С помощта на специален физически метод - рентгено-флуоресцентен анализ. Което става със специализирана и скъпа апаратура.

# 172
http://www.zepterposuda.ru/images/banner_11.jpg

новата ми,поредна тенджерка, много съм щастлива Simple Smile

# 173
  • София
http://www.zepterposuda.ru/images/banner_11.jpg

новата ми,поредна тенджерка, много съм щастлива Simple Smile
Това в дясно да не е дистанционно ?!

# 174
може, но моята няма дистанционно. Имат нова визия и изглежда така. Много си я харесвам, индикатора и той е променен,няма пластмаса отдолу на дръжките,като предишните, а "златничко" от горна страна.
С една дума , супер е .

# 175
  • София
Може ли малко повече информация.... откъде е купена ,цената ,марката .... ако може де 😇

# 176
Може ли малко повече информация.... откъде е купена ,цената ,марката .... ако може де 😇

Може, но се притеснявам да не ме упрекнат в реклама. Аз не съм представител на Цептер ,а само потребител. Първите ми тенджери и тиган са от 2000 година. Като нови са. имам слабост към тях. Харесвам си ги. Цени не мога да кажа. Те имат някакви промоции и намаления -незная кога и по какъв повод. Купуват се от представители с договори, може и на изплащане. Такива работи. Имам си една представителка, сигурна и точна и само с нея си поръчвам. Абе то е молко краста,имаш ли една искаш още и още. А те имат какво да ти предложат. Ако имаш повече въпроси пиши на лични. Да не занимаваме останалите с това. Има си и темичка за рецепти . Опитах се да бъда кратка, но толкова успях  Grinning

# 177
  • гр.София
Малко извън темата, но имате ли информация за системата на Цептер за пречистване на вода? От известно време се опитвам да намеря информация , но не ми се свързва с представители, много са досадни понякога Simple Smile Може и на лични Wink

# 178
  • София
ш
В търсене съм на хлебопекарна с безвредно покритие на металните елементи.
Смятам да пиша на Unold за някакви сертификати (ако имат), относно non-PFOA & non-PTFE.
Освен тези какво друго може да е проблем, като химикали?
Разбрах,че е керамично... кои са вредните вещества и сертификатите в тази връзка, относно гаранция за безвредност?

# 179
  • София
Aз да попитам, ние обикновените хора, без специализирана апаратура как да разберем един гювеч/гювечета и други подобни грънци дали имат олово или не???

Общи условия

Активация на акаунт