Какво правим ако завият сирените?

• 26 665
  • 276
  •   1
Отговори
# 165
Досега при терористичните атаки в Западна Европа населението биваше своевременно уведомявано, че Оланд е изведен на безопасно място, Тереза Мей също е спасена, кралското семейство е в безопасност...Не се притеснявайте.

# 166
  • София
Скрит текст:
Аз само се сещам за един апокалиптичен филм, На брега, с Арманд Асанте и мацката от Птиците умират сами, много ревлив...
Няма да оцелеем, не се заблуждавайте.

Да, много беше реалистичен. И аз горе-долу така си представям ядрения апокалипсис. Въпреки, че докрая се надявах на щастлив край.
Някой помни ли как се казваше филма? Помня, че май беше поне от две части?

Иначе по темата - абсолютно неподготвени сме за всякакъв вид атака.
Така се казва филмът "На брега"- http://www.imdb.com/title/tt0219224/?ref_=fn_al_tt_2 . И има книга - https://chitanka.info/text/37206-na-brega
Благодаря ти, Янтра!  bouquet

# 167
  • София
Досега при терористичните атаки в Западна Европа населението биваше своевременно уведомявано, че Оланд е изведен на безопасно място, Тереза Мей също е спасена, кралското семейство е в безопасност...Не се притеснявайте.

Дреме му на населението за тюфлеците.

# 168
Четейки темата, предната вечер реших да попитам ММ дали знае къде има бомбоубежища - освен всичко споменато в темата, знае и някакви бункери в Южния парк. И двамата бяхме изненадани от разговора - аз от това, че е наясно къде са бомбоубежищата, той - че ни в клин, ни в ръкав подхващаме такъв разговор. Успокоявам се, че ако стане война - дреме му на някой за България, я сме в периферията на конфликта, я сме извън него.

# 169

Дреме му на населението за тюфлеците.

Ама то го отнася за простотиите на гореизброените Whistling

# 170
Вчера гледах реклама на ядрен бункер, в който има "стая за прислуга". Някой си е въобразил, че след ядрена война прислугата няма бързо да го заколи и изяде, за да му вземе целия бункер.

# 171
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
малко не по темата  Blush пропуснали сте некролога на Гражданска защита  Peace

Цитат
Гражданска защита е държавна служба за защита на цивилното население, материалните и културните ценности на България при бедствия, аварии, терористични атаки и военни нападения срещу страната, съществувала под различни наименования през периода 18 юли 1936 — 1 януари 2011 г.
...
Главна дирекция „Гражданска защита“ при МВР на Република България е закрита на 1 януари 2011 г. съгласно поредните изменения в Закона за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи, обнародван в Държавен вестник — бр. 88 От 9 ноември 2010 г. Според него Главна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване“ се преименува на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, като "поема функциите" на закритата Главна дирекция „Гражданска защита“.

за "спаси се сам" е добре да се намерят старите плакати на Гражданска защита (имаше ги в училищата) за действия при пожар, наводнение, земетресение...
за война не съм виждала  Peace

# 172
Вчера гледах реклама на ядрен бункер, в който има "стая за прислуга". Някой си е въобразил, че след ядрена война прислугата няма бързо да го заколи и изяде, за да му вземе целия бункер.

hahaha Това беше добро.

# 173
  • Сф
А, който не е имал часове по военно обучение, да търси старите плакати.Аз си знам.Раничката, чаршафите, влажна кърпа на устата и бегом към Цум.
Само че сега съм по- близко до бакърената... newsm78

# 174
По принцип съм близо до метрото, но не знам дали под земята заедно с хиляди други паникьосани хора няма да е по-зле  Tired
Дългосрочно може би в провинцията  newsm78 Ма нямам имот там, ще се самонастанявам....

# 175
Днес явно се чувствам зла, но си мисля едно интересно нещо:

Ако има бункери, то да има "бункерни права", не всеки да може да се навре вътре. От една възраст нагоре- не, за къде си тръгнал, няма смисъл. Нямаш умения и подготовка? Сори, ще всяваш паника, вън.

Иначе ще стане това, че при атака, ако има убежища, ще се напълнят с нахални пенсионери, които да се чуди човек за какво им е да оцеляват, освен ако не са комуняги-атеисти и не изпитват паника от смъртта, което ги превръща в газещи орди пред младите.

# 176
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Днес явно се чувствам зла, но си мисля едно интересно нещо:

Ако има бункери, то да има "бункерни права", не всеки да може да се навре вътре. От една възраст нагоре- не, за къде си тръгнал, няма смисъл. Нямаш умения и подготовка? Сори, ще всяваш паника, вън.
Иначе ще стане това, че при атака, ако има убежища, ще се напълнят с нахални пенсионери, които да се чуди човек за какво им е да оцеляват, освен ако не са комуняги-атеисти и не изпитват паника от смъртта, което ги превръща в газещи орди пред младите.

Tired поздравяват ли те с със "Зиг Хайл!"

# 177
Абе вярно си е, при проблем има доста хора, за които най-ценният принос ще е да изчезнат. В крайна сметка не може младите да измрат, за да защитават тия, дето вече са живели охолно.

# 178
Ми то на практика е така
Малко хора имат достъп до някакви тайни надеждни поддържани убежища, останалите ще гнием по неподдържаните, по училищата или кой където свари, ако не се изпотрепем сами в паниката.
Липсата на подготовка и организация до това ще доведе  Tired

# 179
По отношение на възрастните хора. Имаше една приказка - като малка я четох, но не помня името `и. Беше за един цар, който по време на глад наредил да избият всички възрастни хора, за да намалят гърлата за хранене. Един негов придворен, обаче скрил баща си. И от него научил къде да търсят зрънца жито за да посеят за новата реколта...
Знам, че при форсмажорни обстоятелства надделява първичното, но все се надявам, че по-добрата половина на човечеството ще оцелее. Точно май "всеки сам ще се спасява" - ще ме спаси от нечия преценка, че знанията ми и уменията ми са ненужни и , че може без моите деца.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт