Какво правим ако завият сирените?

• 26 732
  • 276
  •   1
Отговори
# 45
Хасково, чийто почти всички квартали плюс една бирария, която се прави там и се изказват предположения, че  също е захранвана с такава вода.

Ужас:( Нас не ни требват ни атаки, ни терористи, сами ще си се изтровим:((

Все пак извън извън медийната сензация нека се има предвид, че става дума за естествен уран, който участва в голяма част от минералните води, в които се къпем.

# 46
Ако това успокоява хората, нека така мислят. За мен там трябва да има дългогодишно наблюдение за здравния статус на хората. Урана идва от уранодобива и залежите, които са се добивали и стоят складирани там в региона.

# 47
  • София
Гражданска защита отдавна няма (от 2010г.). Задълженията им са делигирани на други структури.

Има, но е с друго име - намира се на ул. Никола Габровски 30 в Дианабад.

Това е сградата на бившата "Гражданска защита", която в момента се стопанисва от ГД ПБЗН т.е. Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Структурата "Гражданска защита" беше закрита през 2010г. и кадрите бяха разформировани в рамките на други структури на МВР.

Всеки идва и прави реформи на килограм във всички сектори, затова и гражданите изобщо не са информирани какво има и какво няма т.е. в случай на нужда нямат идея към коя институция да се обърнат.

# 48
Засега сирените вият профилактично.
Като завият реално няма какво да се направи.
То не, че и от съответната агенция имат план какда ни опазят.
Съвременните оръжия за масово поразяване не могат да се избегнат със скривалища в мазето на определен блок или подобни.
Просто приеми, че това е края. Целуни децата и така....

За съжаление си права. Нима мислете, че при съвременните оръжия-ядрени и всякакви, има шанс за оцеляванве? Каквото ни е писано, това ще стане. Спасение няма. Ако краварите ударят Северна корея ще бъде наистина страшно, защото лудият Ким няма да се спре пред нищо. Дано разумът надделее. Като че ли никога след края на Втората световна война положението не е било толкова изострено.Преди е имало баланс на силите, някакъв паритет, а сега една свръх сила иска да командва целия свят.

# 49
  • София
Не знам кой какъв план има, но според мен и болниците не са подготвени за подобно нещо. Не се знае и дали има отработена връзка м/у спасителните структури, болничните заведения и т.н. Да се надяваме, че няма да се наложи да разберем.

И аман от управници, които мислят само за собственото си его! Не им идва на акъла, че ще изтрепят маса невинен народ.

# 50
Вчера питах същото мъжа ми. Ако избухне световна война и ако оцелеем, как ще страдаме по настящия си живот. През седмицата нямам време да се замислям, но сега нали са празници и лежейки по дивана го обмислям. Ако оцелеем имам една планинска вила, ще се скрием там. Какво  ще ядем не знам. Но сигурно ще оцелеем де, ако се доберем до там след бомбардировките.

# 51
  • София
Аз не мога да си обясня, защо изобщо разработват подобен тип оръжие за масово поразяване, след като са наясно, че ще се използва с/у човечеството? ooooh!

# 52
Защото у човека има както светла, така и тъмна част. Човечеството не е достигнало толкова високо ниво на духовност, за да се изключат подобни средства на въздействие.

# 53
  • София
Защото у човека има както светла, така и тъмна част. Човечеството не е достигнало толкова високо ниво на духовност, за да се изключат подобни средства на въздействие.
Лидерите на С.Корея, САЩ, Русия и т.н. д-ви, които имат огромен военен арсенал, не бива да забравят, че са лидери на хОра и те не носят вина за тъмните им страни, защото едва ли някой от тях ще поведе физически хорото. Предполагам, че те имат места, където биха скрили сем-та си и имат шанс за оцеляване.

# 54
  • Най-красивата страна
Имаше такова предаване по телевизията.Май беше по TLC  Thinking
Как някои семейства в Америка се подготвят за края на света.
Те бяха вложили много пари,бяха си построили бункери,имаха огромни запаси храна и медикаменти...
Накрая експерт по оцеляване им даваше оценка-повечето можеха да оцелеят1-2 години Wink

Едно време сме учили в училище какво да правим,ако завият сирените.Имахме часове по НВО-начално военно обучение.
Всяко училище от старите си има скривалище.От там учителите трябваше да изведат децата под строй до определени места.
Учили сме как се държи автомат,как се почиства,как се стреля...Как се слага противогаз.
Как се оказва първа помощ..
Сега се замислих обаче как ще реагирам,ако стане нещо такова и детето ми в този момент е в училище Thinking

# 55
Ако решат да изтребват човечеството окончателно,наистина ще го изтребят.Едва ли консерви и бомбоубежища ще ни помогнат...Поне така си мисля.

# 56
Аз съм голям фен на The Walking Dead. И, колкото повече го гледам, толкова побече се убеждавам, че ако, недай Боже, нещата тръгнат на зле, по-добре да не оживявам.

# 57
  • Най-красивата страна
Миналата година разглеждах снимки от войната в Украйна.
Хората се бяха преместили в мазите на блока.
Обаче в мазите имаха рафтове с буркани консервирана храна,виждаше се фризер,газов котлон.Бебета в кошари,малки деца...Тогава се замислих,че в нашата маза не сме слизали от 10 години и не я използваме.
Накарах мъжът ми да слезе и да я почисти.После боядисахме стените,на пода-теракот,Сложихме един стар шкаф .Ей така,просто да не е съвсем занемарена.Сега си държим там велосипедите.

# 58
Ако решат да изтребват човечеството окончателно,наистина ще го изтребят.Едва ли консерви и бомбоубежища ще ни помогнат...Поне така си мисля.
А кой ще им работи, ако изтребят всички? И какво ще си правят милиардите в един унищожен свят?
Както писах - прочетете как са живели и оцелявали при войните в Босна, в Източна Украйна - ако нещо ще става у нас, ще е такова.

# 59
Наскоро ударно препрочитах Ремарк. Живееш докато можеш. Simple Smile
Гледам да имам валиден паспорт. При най-малката опасност, качваме се в колата, Сърбия е на 40 км.

Общи условия

Активация на акаунт