Ноемврийче, покажи се - момче ли си или момиче?

• 58 586
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
привет на всички мами Simple Smile включвам се и аз,  24 г.с., на 26 години съм и първа бременност. Малчо понякога е много активен, а аз стоя само си наблюдавам корема, как придобива различни форми и му се радвам Relaxed. Но понякога пък само за малко поздравява и се чудя, защо ли днес е спокоен, опитвам се да не се филмирам.
Сега ходя само веднъж в месяца на преглед, дано да станат по на често прегледите, за да си го виждам.
Лека бременност на всички !

# 706
И аз понякога го усещам много, понякога не толкова.

# 707
Danish girl, и аз ги гледах тези стойки че изглеждат много удобни и практични, но още се чудя. Не са малко пари, а пък колко време ще се ползва не знам. Ние имаме вана и като започне да стои седнало стабилно бебето сигурно ще се къпем заедно там. Те като пораснат и почват много да шават и да се въртят и на стойка сигурно ще ме е страх да го къпя.

Подариха ми иначе кошарка и столче за кола, освен това няколко чанти с дрехи от приятелки Grinning Повечето са толкова запазени все едно никога не са носени. Купих бебешки прах за пране от ДМ, че им харесвам марката и тия дни ще се хвана да ги изпера. Ако мога по цял ден ще обикалям по бебешки магазини, ама с тея контракции Sad в жегата не излизам много за съжаление. Сега тепърва ще боядисваме бебешката стая и ще купуваме мебели, въпреки че в началото планирам бебчо да спи в спалнята, за да ми е под ръка и да се наспиваме повече. За количка мисля да изчакам след като се роди.

# 708
  • Дания
Босилечка, имам приятелка, която ползват такава ваничка на стойка и бебата е вече на годинка, а още се къпят там. Завиждам ти за ваната, нашата баня е голяма колкото заешка дупка. 😃 Изобщо цялото ни жилище е супер непрактично направено за бебе. 🤔

# 709
Аз приключих с пазаруването на дрешки от най-малкия размер. Имам и 1 боди и 3 пижамки в размер 1-3м. и това е. Другите дрешки 1-3м. мисля да ги купувам като пуснат есенните колекции по магазините. Очаквам също да ми изпратят приятелки някои неща, но нямам много доверие, аз съм супер претенциозна. Grinning Принципно изобщо не ми е присъщо качество, но за детето в момента съм във фаза, че всичко трябва супер много да ми харесва. Grinning Ужас.

Едната ми кума ми донесе без предупреждение от сестра й столче за хранене, бънджи и люлка. И толкова й се ядосах, значи! Изобщо не ми харесаха нещата на вид. Това е първото. Второто е, че бънджи не искам да използваме по ортопедични причини, а столчето прилича на болнично и направо не мога да го гледам. Само люлката ставаше, но пък се оказа, че на нашите каси на вратите никъде в цялата къща не можем да я закачим. Пълен фейл. Сега й казах, че ще трябва да дойде да си ги прибере и ми обяснява, че ще ми докара проходилка. Казвам, че не искаме да ползваме проходилка и се започва едно разпитване защо. Абееее, някакъв ужас е. Ама няма да складирам неща, които няма да ползваме, само защото на някой му се дават. Оценявам го, но пък по-добре да ги дадат на някое семейство, което ще им се радва...

Тааа, да, настроена съм си, че всичко, което искаме, ще си купуваме. То не, че е много това, което искаме, де. От по-големите покупки останаха помпата за кърма, количката, преповивалник (евентуално) и вана. Останалите ще са някакви дреболийки - текстилчета, биберони и т.н.

# 710
Аз споделих с приятелка с дете, че нямам намерение да гладя, а тя ми каза: -Нее, ще гладиш, ще гладиш Grinning Все едно, че ние дето ни е първо дете горкичките имаме нужда от точни напътствия и ако не са те, ще се провалим. Аз затова отрязах доста от познатите си с деца, че то не се търпи като излизаме. Аз по цял ден за бебета чета и вместо да се разсейвам като изляза, се почват едни насоки какво ТРЯБВА и какво НЕ ТРЯБВА да правя. Върви обяснявай, че нямаш нужда от проходилка, щом някой я смята за супер необходима и полезна... Ще ми се хората по-малко да се бъркат в тези работи. Само като си представя, че после и с бебето ще има сърдити баби по улицата да ми дават акъл как да го обличам и т.н.  Съжалявам, че се отнесох от темата, но много се ядосвам като се сетя за тези работи Grinning

# 711
Ние минахме и през "а какво ще правите с кучето? нали е опасно? ами алергиите?". Вече се правя, че не разбирам въпроса и сменям темата. Grinning То не се издържа...

# 712
Аз затова се опитвам тактично да ги отсвиря като ми кажат- " аааа, ето на кой ще дам столчето за колата". Всеки има различен вкус и предпочитания, но никой не ти показва столчето, проходилката и т.н., а май просто иска да си разчисти гаража. Еми аз нямам нищо против да ползвам нещо втора употреба, но стига да е запазено и по вкуса ми. А з тези ванички, аз харесах една на стойка с вътре друга приставка, докто е малко бебето и после я махаш и така. Не знам,обаче, дали са удобни.

# 713
Empirina, аз се чудя как и нас още никой не ни е питал за кучето Grinning Само свекървата се оплаква, че имало много косми, ама нали не ми е в къщата. Grinning

# 714
Момичета, искрено ви съчувствам, защото и аз хич не обичам такива неща. За щастие сме далеч и съм се оттървала Grinning
А относно ваничката, Isbre, и аз за сега съм се спряла на такава, каквато описваш. Допълнителната приставка е от 0 до 6м., после се маха и се използва до към 15-18м (поне тези, които гледах), но го обмислям още.

# 715
Ооо, темата с кучето ми е топ, най и не знам какво още 😁 В началото се хабих да се обяснявам, но вече игнорирам просто.

Емпирина и аз имам такива дни, когато бебето не шава толкова или толкова силно, но го отдавам на това, че има доста място все още. В първите седмици ми се налагаше да ходя всяка седмица на  преглед по различно време и виждах,че не спира да шава, а реално не го усещах Simple Smile

Относно ваничките аз не знам какво да правим. Хем коментирах с позната с бебе, че на мивка са мили малката, хем се чудя за тези вани със стойки, но и нашата баня и апартамент са страшно малки. Има много сладурски като огромни гъби във форма на цветя, които се слагат в мивката, за да е меко нс бебето, но коментарите са доста смесени, а и на мен малко нехигиенично ми седи.

Има ли някой да е правил обременяването с глюкоза вече? Аз трябва да го направя следващите 4 седмици, а май било доста неприятно и го избягвам засега 😁

# 716
Еее, момичета, написах го най-после тоя пост за първите покупки! Може да ви е полезно: http://www.empirina.com/2017/07/26/first-baby-products/

Дано не звуча вече, че го рекламирам тоя блог...
Просто се надявам да бъда полезна, доколкото мога, както и Вие сте ми полезни на мен! Kissing Smiling Eyes

# 717
Какво е това обременяване с глюкоза?

# 718
Ами прави се на гладно, рано сутрин. Отиваш и на няколко пъти приемаш определено количество глюкоза и ти правят замервания. Спрямо първото и второто ( не мисля,че бяха повече) те следят по-изкъсо, защото си предразположен или имаш гестационнен диабет. Вчера някой беше постнал въе фб групата доста подробна статия. На мен ми го назначи ендокриноложката, но доколкото знам АГ го назначава.

# 719

Общи условия

Активация на акаунт