Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

• 98 577
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Утре ще питам точно.
Мерси Пепчо.

# 242
  • Там, където мечтите се сбъдват
Днес едни разпилени сарми в крока, божествени:) 600 грама кайма задушена в доматен сок, по рецептата на Пепчо за сарми се водех, 200 грама ориз и една малка зелка нарязана. Всичко в крока с вода 1:1 с ориза за 8 час на ниска степен.

# 243
Здравейте,
дали мога да преинача тази рецепта
http://pep-4o.blogspot.bg/search?q=%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B5

бонфилето да го направя в крок-пот?

# 244
можеш, ще стане крехко. Слагай на малко време, бонфилето е нежно и се готви много бърззо.

# 245
За първи път откакто имам крокпот 4 години, вчера гризнах дървото с едно телешко варено, стана много жилаво ооооо 🙄яд ме е, че половин кг. сложих. Имате ли някакви тънкости?

# 246
Благодаря Пеп-чо. Изцяло импровизирам с бонфилето - овкусих по рецептата на Пеп-чо, леко запържих бонфилето и прехвърлих в крок-пота. Отпосле реших да добавя микс от зеленчуци - имах готови замръзени, запържих ги леко в масло, овкусих и покрих бонфиленцата. На вид е красиво Simple Smile) На вкус не знам. Но четох, че зеленчуците се поставяли под местото, при мен е обратното, дано се получи.

# 247
Телешкото поне 8 часа на слоу. Може и повече.

Мисля да правя винения кебап като този Simple Smile  http://pep-4o.blogspot.bg/2012/01/blog-post.html?m=1

И може ли съвет как да направя само ориза, гарнитурата? Имам кафяв ориз,който се готви бавно бавно... Може би той, освен това, да е в обикн.тендж,че да стане едновременно с телешкото?... Та може да не ми е питането за слоу съвет, но пък ще му се радвам Simple Smile хич не мога да готв ориз... Sad или пък ако трябва,ще го сложа в слоу-то, ама как да го овкуся,с колко вода и т.н.

Също мисля да правя и ориз с гъби в слоу,което вече ще е по-вкусно,заради гъбите,но ако може пак съвет колко часа с колко вода,да не загори или пък да стане прекалено мокро... пак кафяв ориз ще е

# 248
  • София
Аз заредих един боб по рецепта на пеп-чо като за проба. Утре ще видим дали е станал. Малко не ми стана ясно кога да сложа зеленчуковата подправка - хем пише накрая, хем пише и като се метне в слоу кукъра... надявам се да стане за хапване.

Мога ли да направя мусака в слоу кукъра и ако да - как? Приготвям каймата в тигана, както обикновено, и редя ред картофи, ред кайма, ред картофи? Вода предполагам, че трябва да сложа... А заливката кога да я сложа, четох някъде, че млечните продукти се слагат около половин час преди края на готвенето?
Извинявайте за многото въпроси, но му се радвам на Крок потчето и искам да си го ползвам... А съм съвсем боса в готвенето там.

# 249
виж в блога на Лулу, мисля, че тя имаше рецепта за  мусака там, ако не - ще го издмислим, няма как да не стане.
Зеленчуците/подправката- ако е в слоукукъра - накуп, то си пише там, след кипването на боба и смяна на водата. Всичко заедно.  Само солта съвсем в края, но съм слагала и нея в началото, пак си става

# 250
  • София
Оставих джоджена за накрая.... Сух е... Нали мога да го сложа на готовото вече ястие?
Кой е блога на Лулу? Опитвам се да прочета предишната тема, но за момента съм едва в началото. В доста от линковете вече няма ни рецепти, ни снимки...

# 251
ето тук виж http://luluto.blogspot.bg/search/label/Crock%20Pot категорията и за слоукукър

# 252
Аз правя мусаката директно всичко. Всичко е равно на всичко за всяка една рецепта,която правя в крока Simple Smile Та може запръжка лека на каймата,после слагаш в крок,объркваш с картофките,мазнина,червен пипер. И така 8ч на слоу. За заливката не знам, не съм правила. Хрумва ми, че можеш да я сложиш след 8мия час и директно в загрята на не-много фурна, ако ти е глинен/керамичен вътрешния съд на крока.

# 253
  • София
Керамичен е съда на крок пота, специално го избирах да е такъв. Значи не приготвяш каймата предварително, а директно я слагаш в крока?
Тази сутрин имаме боб вкъщи Simple Smile Ще го пробвам на обяд и ще пиша как се е получил.

# 254
Ами напоследък съм на мнение,че е добре да се позапържва леко. Иначе преди дъм ползва сурова за сърми примерно. За мусака не помня точно.

За съда във фурната досега също не съм пробвала, момичетата казват,че е ок при ниска темп на фурната и ако съдът се слага горещ... Аз все пак не съм посмяла засега Simple Smile

Пропуснала съм лука да напиша,между другото... Simple Smile

И аз много си се кефя на крокчето Simple Smile

Освен за винения кебап,исках да питам и за зеле с телешко. Нещо не ме кефи кал се получава зелето,когато го готвя заедно с телешкото. Може би са му много осемте часа. Става едно по сухо и запечено... Та ако реша отделно да е месото в крок, а зелето в обикновена тенджера, някой с идея как да сготвя в крока само месото? С вода или без, с какво подправки и т.н.

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 09:17 от arino

Общи условия

Активация на акаунт