Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

• 98 490
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Майка Зайка, с какво покритие е съда на този инстант пот? За първи път чувам за него. 12 мин за боб си е направо шокиращо!! Имам още време на върна моя кукър. Макар че, съм супер доволна как се справи със свинското със зеле. Трябва да отбележа обаче, че наистина - всичко омириса. Сутринта вместо аромат на кафе ме посрещна мирис на зеле още от коридора Joy
Твоят каква марка е? Продават ли се в БГ?

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 12:56 от Анонимен

# 421
Майка Зайка, с какво покритие е съда на този инстант пот? За първи път чувам за него. 12 мин за боб си е направо шокиращо!! Имам още време на върна моя кукър. Макар че, съм супер доволна как се справи със свинското със зеле. Трябва да отбележа обаче, че наистина - всичко омириса. Сутринта вместо аромат на кафе ме посрещна мирис на зеле Joy
Покритието на ИП е стоманена купа, инокс! Не се продава в България, поръчва се от Амазон, има възможност за закупуване на допълнителна керамична купа и от други марки съвместим капак за запичане отгоре! Да не оспамваме темата, четете темата, към която е даден линк от Майка Зайка! Имама уреда от две години и това ми е най полезното нещо в кухнята....

# 422
  • София
Майка Зайка, с какво покритие е съда на този инстант пот? За първи път чувам за него. 12 мин за боб си е направо шокиращо!! Имам още време на върна моя кукър. Макар че, съм супер доволна как се справи със свинското със зеле. Трябва да отбележа обаче, че наистина - всичко омириса. Сутринта вместо аромат на кафе ме посрещна мирис на зеле още от коридора Joy
Balloon-че, Мими ти е отговорила на въпросите. От английския Амазон се поръчва. Ако имаш време прочети цялата тема за Instant pot, за да добиеш представа за възможностите му. Има и програма Slow cook, програма за кисело млако, ориз (става чудесен). Свинското със зеле мисля, че за 20-30 мин. го готвех.. Трябва да проверя. Готви под налягане, в момента в който се затвори клапата не издава никакъв звук докато готви. Нито излиза пара, нито миризма, както стандартните тенджери под налягане. Даже пуканки правя в него  Joy

# 423
Слоукукъра го ползвам мега често,много е удобно да се готви само и се прибираш вечер с налична топла вечеря вкъщи Simple Smile

# 424
  • пловдив
В случая оригиналния слукукър ли си заслужава най -много и кой вариант е за предпочитане -кръгла или продълговата форма?

# 425
Имам и слоу и мултикукър и ги ползвам и двата редовно. Препоръчвам слоукукър с овална форма- по практичен е. Напр. ако трябва да сложиш цяла агнешка плешка в овалната форма е по-удобно.
Аз моя слоукукър го пускам на терасата и не ми мирише. Външната температура не съм забелязала да й влияе кой знае колко.

# 426
  • гр. София
И аз имам и двата уреда. Според мен в слоу кукъра месо, кисело зеле стават много по-добре, отколкото в ИП на функция слоу кук, заради керамичния съд. На ИП тази програма не я ползвам. Не е така вкусно. В ИП всичко става по-бързо, но като изпуснеш клапана и кухнята ми пак мирише на сготвеното в него.
Аз боба в ИП го правя за 20 мин. Обичаме го по-разварен. А и това е времето, през което яденето се готви под налягане. Отделно има още известно време докато вдигне налягането.

# 427
  • Бургас
Момичета, сестра ми си счупи керамичния съд на този Крок пот - https://www.amazon.co.uk/gp/product/B007XEJ4G2/ref=oh_aui_detail … ie=UTF8&psc=1
Търсих в Амазон, но не откривам да продават само него. Ако имате идеи от къде може да се купи и може ли изобщо, ще съм ви много благодарна!

# 428
Момичета, сестра ми си счупи керамичния съд на този Крок пот - https://www.amazon.co.uk/gp/product/B007XEJ4G2/ref=oh_aui_detail … ie=UTF8&psc=1
Търсих в Амазон, но не откривам да продават само него. Ако имате идеи от къде може да се купи и може ли изобщо, ще съм ви много благодарна!
Аз пък си развалих същия модел крок пот, остана ми само купата.....ако се интересуваш ми пиши на лични! Купата ми беше за миене в мивката, а крок пота върху керамичния котлон и майка ми го включила и крока се стопи леко! ooooh! Simple Smile Виждам, че си от моя град... Simple Smile

# 429
  • софия
Мaрия, може да излезе по-скъпо, но аз бих попитала в българската фирма на SlowCooker - този Crock-pot 4.7l е много популярен и тук. преди години ми доставиха капак - акуратни са.

# 430
  • Бургас
Мими, пратих ти съобщение.
Ема, ще ги имам предвид и тях, благодаря!

# 431
Как бе, имат резервни части, виж тук - http://slowcooker.bg/category/24/crock-pot-rezervni-chasti.html

Даже мисля, че е точно този - http://slowcooker.bg/product/95/rezerven-sad-za-krok-pot-4-7l-digitalen.html

# 432
  • Berlin
А един мултикукър не съвместява ли и крок пот, и ИП, т.е. да има функция за бавно готвене, за под налягане, че и разни други неща?

# 433
А един мултикукър не съвместява ли и крок пот, и ИП, т.е. да има функция за бавно готвене, за под налягане, че и разни други неща?
Съвместява, дори има мултикукъри, които освен метална купа имат възможност и за керамично гърне, точно като на слоукукър!

# 434
  • Sofia
Срам, не срам ... ще питам Simple Smile
Готвили ли сте боб от консерва и опитвали ли сте да сложите всички продукти едновременно (заедно с доматите, брашното и т.н.)?

Общи условия

Активация на акаунт