Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 91 591
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
  • Мнения: 6 023
Да ви се похваля, че  правя тиква в кукъра.
Щото много ме мързи да я беля и режа предварително - твърда ми е.
Та слагам я в кукъра направо както си е (само измита). После я обелвам и махам семките. Пасирам и я ползвам за кремове, тиквеник и пр.
Слагала съм я на 3 ч. на силно - много май идва. На 2 ч. мисля че ще е ок.

# 406
  • Мнения: 2
Здравейте група, каня се да си купя нов кукър. Сега се колебая между
http://slowcooker.bg/userfiles/productlargeimages/product_389.jpg
и http://slowcooker.bg/userfiles/productlargeimages/product_374.jpg. Моля за мнения!

# 407
  • Мнения: 2 452
Да ви се похваля, че  правя тиква в кукъра.
Щото много ме мързи да я беля и режа предварително - твърда ми е.
Та слагам я в кукъра направо както си е (само измита). После я обелвам и махам семките. Пасирам и я ползвам за кремове, тиквеник и пр.
Слагала съм я на 3 ч. на силно - много май идва. На 2 ч. мисля че ще е ок.

тук ме спечели имам една малка Хокайдо и така ме мързи да я нарежа и изчистя. Ти какъв сорт си правила а за печенето за 2 ч ме съмнява да стане де да знам аз във фурната я пека по 1 час

# 408
  • Бургас
  • Мнения: 6 023
Цигулка беше. Много са й 3 ч., много мека стана.

# 409
  • Мнения: 28 493
Цигулка беше. Много са й 3 ч., много мека стана.
Значи два, така ли момичета? Че и аз ще приготвям!

# 410
  • Бургас
  • Мнения: 6 023
Пробвай с 2, или 2.30 на силно.

# 411
  • Мнения: 28 493
Пробвай с 2, или 2.30 на силно.
Благодаря, ще приготвям и аз! Hug

# 412
  • Мнения: X
Хм ..... 2 часа. Тоя моя уред май не е нещо в ред. Аз сефтосах с една леща, да не ме е яд поне ако не стане. 5 часа на силната степен не стигнаха, за осем часа стана, но пак тук-таме хрупаше по някой лук... Мисля си ако я бях пуснала на слабото това нямаше два дена да се сготви Rolling Eyes  
Утре съм се наточила да тествам свинско с пресно зеле да видим.

Тинтина, цяла тиква ли слагаш? Някаква по-малка ли? Не мога да си представя.

# 413
  • гр. София
  • Мнения: 4 774
Бре, каква е била тая леща?!?! Аз боб правя за тия часове!!!!

# 414
  • Бургас
  • Мнения: 6 023
red balloon, слагам тиква цигулка. Ако е по-малка - цяла. Ако е по-голяма - режа на две.

# 415
  • пловдив
  • Мнения: 1 094
Здравейте,обмислям вариант за покупка на такъв уред. Тъй като съм с две деца, едно от който е бебе и искам максимално да спестя от времето за готвене. В същото време се притеснявам да не е поредния уред,който да събира прах... Та въпроса ми е, до колко ги използвате,т.е. замествате ли готвенето във фурна,също могат ли да се приготвят варива или супи?Чудя се дали може всички продукти да се поставят едновременно и да се готвят заедно?

# 416
  • софия
  • Мнения: 564
fllower82, всяка  домакиня се притеснява най-напред, също като теб, но бързо почва да оценява предимствата на уреда. и да -  уреда заменя фурната в повечето рецепти. могат да се готвят всякакви ястия - и боб, и леща, и кисело/прясно зеле с месо, и гювеч с месо - слагаш всички продукти заедно и си лягаш. сутринта имаш готово ястие. готвят се и десерти разни - тиква, печени ябълки, сладка... лещата става и като супа и като яхния - т.е. могат да се готвят и супи. добре е да попрочетеш назад рецептите,  за да се увериш. успех!

# 417
  • Мнения: X
Какво ще стане, ако готвя яденето  повече часове, отколкото са необходими? Ще изгори ли или просто ще се разкашка? Чудя се сега за това зеле от тази вечер ли да го заредя или от утре сутринта, защото го искам за обяд. Някъде чета - 4,5 часа, другаде - 6, пък като се сетя за лещата и си мисля, че може и осем да трябват Joy

# 418
  • Бургас
  • Мнения: 6 023
Няма да изгори. Може да изсъхне (ако няма достатъчно вода), може да се разкашка.
От прекалено дългото готвене месото придобива един специфичен привкус, който не е по вкуса на всеки.

Лично за мен уредът е много полезен за всякакви заготовки - месо варено за супи и яхнии, боб и леща за различни ястия, чушки пълнени, сарми, царевица...

# 419
  • София
  • Мнения: 1 544
Здравейте,обмислям вариант за покупка на такъв уред. Тъй като съм с две деца, едно от който е бебе и искам максимално да спестя от времето за готвене. В същото време се притеснявам да не е поредния уред,който да събира прах... Та въпроса ми е, до колко ги използвате,т.е. замествате ли готвенето във фурна,също могат ли да се приготвят варива или супи?Чудя се дали може всички продукти да се поставят едновременно и да се готвят заедно?



Здравей,
бих ти препоръчала да погледнеш и този уред: http://old.bg-mamma.com/?topic=954736;topicrefid=4

Слоу кукър имам от 7-8 години, Инстант пот от 2 години. Кукъра вече го ползвам само за топене на сланина или за варене на костен бульон по 12/24 часа.
При положение , че в пота боба ми става разкошен за 6-12 мин. (зависи дали е домашен или не) не мога да сложа да къкри 8-10 часа и да умирише цялата кухня , или остъкления балкон. Да,  глинения съд на слоу кукъра и бавното къкрене си имат своите предимства, но като работеща жена и домакиня времето ми е кът. 
 

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 09:19 от Майка Зайка

Общи условия

Активация на акаунт