Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 апр. 2017, 13:48 ч.

Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 70 159
  • 598
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 26
В крайна сметка поръчах slow cooker-а 4.7l с дигитален таймер. В момента е на промоция - 20% от цената

# 586
  • Там, където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 205
В крайна сметка поръчах slow cooker-а 4.7l с дигитален таймер. В момента е на промоция - 20% от цената

Моят е 4.7 литра и е идеален. Става и за нас четиримата, и за гости:) Даже в момента е включен с едни свински гърди оваляни в подправки, в комбинация с лук и моркови:)

# 587
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 7 420
И аз да попитам - на мултикукъра опцията за бавно готвене съшата работа ли върши?

# 588
  • Мнения: 3 361
Може би ще ви помогнат повече в темата за мултикукъра  - https://www.bg-mamma.com/?topic=1060043

# 589
  • Мнения: 330
И аз да попитам - на мултикукъра опцията за бавно готвене съшата работа ли върши?

Да.

# 590
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 7 420
И аз да попитам - на мултикукъра опцията за бавно готвене съшата работа ли върши?

Да.
Благодаря!

# 591
  • гр. София
  • Мнения: 3 385
И аз да попитам - на мултикукъра опцията за бавно готвене съшата работа ли върши?
И да, и не. На слоукукърите обикновено съда е керамичен. На мултикукърите не е.  Аз имам и слоукукър, и Инстант пот по тая причина. На ИТ не ползвам функцията за бавно готвене.

# 592
  • Мнения: 26
Здравейте, ползвали ли сте пликове за печене/задушававне във слоукуукъра. Мисля да ги изпробвам, за да спестя време от почистването на керамичния съд /ще ми се налага да ползвам кукъра по два пъти - през нощта и докато сме на работа/. Виждам, че има специални пликове "Slow cooker liners", но не знам дали се предлагат в България.
Ако се използва хартия за печене дали няма да се постигне същия резултат.

# 593
  • софия
  • Мнения: 265
Здравейте, ползвали ли сте пликове за печене/задушававне във слоукуукъра.
аз ползвам редовно обикновени прозрачни пликове за печене - хем чудесно се задушава месото
/например/, хем не се цапа много глинения съд.

# 594
  • Мнения: 238
И аз ги ползвам откакто тук ме посъветвахте и съм много, много доволна! Hug


Някой питаше за воденички - за пръв път правих миналия ден, измих ги много добре и ги нарязах на половинки. Готвих ги в плик за печене само със сол, черен пипер, малко зехтин и малко кр. масло и съвсем малко вода - колкото да покрие дъното. За 10 часа на LOW станаха страхотни! Имат вкус на телешко Flushed

# 595
  • Мнения: 1 620
А има ли разлика във вкуса с плик и без плик?

# 596
  • Мнения: 238
А има ли разлика във вкуса с плик и без плик?

Тъй като по принцип се готви с малко течност (вода, бульон) и не се разбърква, ако месото не е в плик, най-горният слой изсъхва. Това съответно влияе и на вкуса.

# 597
  • Мнения: 26
slow cookera e супер, за сега готвих свински врат по тази рецепта:
http://luluto.blogspot.com/2011/12/blog-post_20.html#more
/ на high за 3.5 часа/, елементарно за приготвяне е и мога да да кажа, че се получи доста добре. Потвърждавам, че  горния слой от месото /което стои извън течността/ изсъхва, но си остава все така вкусно.

По принцип ще ползвам Slow cookera само за месо, а останалите - зърнени култури /изкл. боб/, зеленчуци ги готвя във фурна/на тиган.

Дали някъде има таблица с времето, което е необходимо за приготвянето на различните видове месо: например пилешко филе, свинска плешка, свинско бонфиле, телешко месо,
В приложената книжка към slowcookera за жалост няма.

# 598
  • софия
  • Мнения: 265


alex7, мисля, че ти вече имаш установено време за готвене на месо - няма да има разлика за в бъдеще. споделям моя опит - аз започнах да ползвам слоукукъра нощем - 7ч. на low е оптимално време за готвене на всичко - месо, боб, гювеч с месо, сарми, кисело зеле с месо... но като правя сладко или печени ябълки - е нужно по-кратко време 2-3 часа. приятно ползване!

Общи условия

Активация на акаунт