На море в Гърция 2017 - I

• 126 322
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Josefin,ако не е тайна къде ще отседнете на Корфу?

не е тайна, още не съм запазила  Joy
другата седмица ще ходим и целта ни е няма да е плаж. Поради това - или в столицата ще запазя (най-после) или около нея. Още чакам, за да може да няма едно място останало  Laughing

# 406
  • София
Ех, този Корфу...В момента съм на финала на трилогията на Даръл за годините му на острова и непрекъснато пускам Earth и търся местата, които описва. Много ми легна на сърцето. 

# 407
  • Варна
другата седмица ще ходим и целта ни е няма да е плаж. Поради това - или в столицата ще запазя (най-после) или около нея. Още чакам, за да може да няма едно място останало  Laughing

Споко ,
много пъти е казвано в темата , че май месец , а и до към 20 юни ( от тази дата децата в Европа масово са във ваканция и почват активно отпуските )  сезона не е в силата си и места има предостатъчно и ако не си харесате по сайтовете на място ще намерите предостатъчно.

# 408
baby80, доколкото виждам, плажа на Ахарави е до хотела, който си избрала.
Плажната ивица е с камъни, във водата е пясък - ситен като брашно, поради което често изглежда мътна.
Пише ,че хотела се намира между селата Ахарави и Касиопи в северната част на острова.Аз гледах един клип на хотела и видях ,че има малък плаж ограден от скали определено не ми хареса,но пък ми харесва хотела и сега се чудя.А  да кажете в тази част на острова водата стопля ли се ?

# 409
baby80, доколкото виждам, плажа на Ахарави е до хотела, който си избрала.
Плажната ивица е с камъни, във водата е пясък - ситен като брашно, поради което често изглежда мътна.
Пише ,че хотела се намира между селата Ахарави и Касиопи в северната част на острова.Аз гледах един клип на хотела и видях ,че има малък плаж ограден от скали определено не ми хареса,но пък ми харесва хотела и сега се чудя.А  да кажете в тази част на острова водата стопля ли се ?
Ние бяхме началото на юли миналата година, водата беше топла.

# 410
Момичета и момчета, имам нужда от помощ. Някоя добра душа ще ми помогне ли с Лефкада? Коя част е повече за предпочитане- Никиана, Нидри или Агиос Никитас, за спокойна почивка близо до лесно достъпни плажове?

# 411
  • София
Агиос Никитас. От плажовете на източния бряг аз исках да видя само Агиофили, който, обаче не е лесно достъпен. До там се стига по вода или след доста ходене пеша.
Хубавите плажове са на западния бряг, но са дълбоки и морето е открито.

# 412
Те Агиофили и Амуса не са на източния, а на южния, така че за там най-удобният вариант е Василики.
Аз също не харесвам източния бряг, плажовете не стават за нищо. Иначе заливът на Нидри не е лош, с хилядите мачти и платна на яхти и яхтички. На Никиана имаше един добър бийч бар, иначе е гОла вОда.

# 413
Благодаря ви за включването! Трябва да избера от един списък. За първа година Мм има така наречените билети за почивка, които се дават от осигурителя. За цяла Гърция са, решихме Лефкада да ни е поносим пътя. Гледам, ровя се и най-доброто, на което попадам е това, но е много надолу, не знам как е терена до там?
http://roudabay.gr

# 414
  • София
Пътят, който минава по източния бряг на Лефкада, си е съвсем нормален. Няма тежки участъци, ако това питаш.
На плажа Mikros Gialos не сме ходили, но съм чела, че минава за един от приличните на източния бряг. С камъчета е - ако това не ви е проблем.
Ако искате да видите емблечатичните западни плажове на острова, трябва да прекосите планина.

# 415
  • София
Около средата на септември как е времето в Гърция - става ли за плаж? Около Тасос, примерно. Не очаквам да хвърляте боб, но знам, че доста от вас пътуват и по - късно, даже и към края на месеца и да споделите впечатления.

# 416
  • София
Момичета, много моля да ми помогнете. За първи път имаме желание да отидем на море в Гърция, не сме пътували, с дете сме и искаме място, което не е много далече от границата, плаж с хубав пясък, да е място за неплуващи, да не е лудница, но и да не сме съвсем изолирани някъде......... Гледах Аспровалта или Никити, обаче нямам идея хубаво ли е там, как да намеря квартира - стая или къщичка, в  кои сайтове си правите резервация, с две думи - дайте идея поне за място, къде да се насочим, а аз ще търся, че време не остана... Rolling Eyes

# 417
  • на Мелмак
Има сайтове - букинг, хотелс, има и първа страница Peace

# 418
Да попитам- вие как капарирате?Как е най- изгодно?

# 419
Мерси, момичета. Започвам леко да се изнервям, искам да го реша и да свършва, а с толкова неща трябва да се съобразя. Няма да ходим определено до западните плажове, с две малки деца не се хващам. Това ме кара да се замисля изобщо заслужава ли си тогава там? Мм и той едно чудо-да не е далеч, да не е със самолет, да не е с ферибот, ако може и остров да не е. Ще пиша пак като поизясня картината хем искам до утре да резервираме някъде, хем искам да огледам всичко.
 Тасос по мое мнение след средата на септември си е рисковано с времето.
За преводи transferwise като един от най-евтините варианти.

Общи условия

Активация на акаунт