Работа, CV-та, HR-и, съвети - 59-та тема

• 84 935
  • 794
  •   1
Отговори
# 540
Може да сте спокойни -
скарахте ми се още в началото, сдъвкахте ме, изплюхте ме, нарекохте ме неграмотна, използахте сарказъм, за да обясните, нооо моят тон не бил бон тон.  А вие сте учЕни и учтиви. Да бе! Мерси, че си направихте труда.  

До момента, в който ТИ ми се сопна с това "e, нали виждам какво ми пише във фиша!", разговорът вървеше в много нормален тон. Не знам дали това, че не успя да разбереш написаното от Сесил, или нещо друго те фрустрира, но ти първа ни обясни, че нормалните хора не разбират нормативни тесктове. Един вид ние сме ненормални, щом ги разбираме.

Нито някой те е дъвкал, нито някой те е плюл. Напротив, поднесоха ти се наготово знания, трупани с усилия, опит, време и постоянство. При това ти се поднесоха напълно безплатно и на добра воля. В отговор, ти нарече хората, отделили от времето си, за да се занимаят с явно несъществуващия ти проблем, ненормални и ни обвини, че се опитваме да дискредитираме един прекрасен работодател. Да, за мен това е неуместен тон.

Ти сама обясни, че работодателя ти манипулира синдиката и го е "посъветвал"  да не си върши работата. А два поста по-късно скочи, че видиш ли това бил най-изрядния работодател и фишовете, които той издава са най-коректния източник на информация, дори когато ти сама очевидно не ги разбираш. Защото написаното от HAPPY е много точно. Това, че във фиша ти имаш перо, в което се отчитат по 8 часа нощен труд на смяна, изобщо не означава, че работодателя ти само толкова зачита за нощен труд. По-скоро не си разбираш фиша правилно.

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 11:45 от Нищо лично

# 541
Здравейте, днес бях на интервю за работа за позиция, която е по програма "Младежка заетост". Притеснява ме това, че ако се спрат на мен нямам регистрация в бюрото по труда (едно от условията на програмата), което според интервюиращия не е проблем, тъй като, ако ме одобрят, мога да отида и да се регистрирам. Проблемът е, че тук нямам адресна регистрация, живея на квартира, тъй като до скоро бях студентка и се притеснявам дали в бюрото по труда тук ще е проблем да ме регистрират, защото се водя в друг град по адрес. Може ли запознатите да кажт как стоят нещата, я смисъл дали мога все пак да се регистрирам, защото страшно искам тази работа и не искам да изтървам тази възможност, ако ми се отдаде.
Извинявам се, ако задавам въпроса си в грешна тема.

# 542
  • КиТ
Правиш си адресна регистрация там където си и можеш да се регистрираш в Бюрото по труда,нищо че си на квартира Simple Smile

# 543
Някакво мнение за работа чрез агенция за подбор? Викат ме на интервю за офис сътрудник, но не знам коя е фирмата. От познати работили в завод,  с договор и всичко минаващо през агенция, знам за по-ниски заплати, бонуси и социални придобивки в сравнение със служителите директно на завода. Не искам да се прецаквам

# 544
При положение, че няма месец откакто си подписал договор за работа, може ли да напуснеш директно или трябва предизвестие, или ако се съгласи работодателя можеш да напуснеш?
 И дава ли се някаква заплата за работените седмици?

# 545
  • Сф
Някакво мнение за работа чрез агенция за подбор? Викат ме на интервю за офис сътрудник, но не знам коя е фирмата. От познати работили в завод,  с договор и всичко минаващо през агенция, знам за по-ниски заплати, бонуси и социални придобивки в сравнение със служителите директно на завода. Не искам да се прецаквам

Бъркаш двете неща.  Едно е агенцията да е само посредник за намирането на човек, друго е да си нает през контрактор. Придобивките, бонусите и другите неща, за к говориш важат, когато си назначен в контракторска фирма. А сега по- вероятно е, че те викат на интервю в агенция и после ще те назначат в самата фирма. Питай ги на интервюто.

# 546

Бъркаш двете неща.  Едно е агенцията да е само посредник за намирането на човек, друго е да си нает през контрактор. Придобивките, бонусите и другите неща, за к говориш важат, когато си назначен в контракторска фирма. А сега по- вероятно е, че те викат на интервю в агенция и после ще те назначат в самата фирма. Питай ги на интервюто.

Да, ще разпитам на интервюто. А това че са агенция значи ли, че ще има и още интервюта с хора от самата фирма, защото ми е малко странно да назначат човек, единствено одобрен от агенцията?

# 547
  • Сф
От моя опит- първо среща с агенцията, ако те харесат, втора среща директно с фирмата в бъдещия ти офис. Това е в повечето случаи, въпреки че ми се е случвали първа и втора среща да са в офиса на агенцията и на втората да присъства прекия ръководител.

# 548
Благодаря ти

# 549
При положение, че няма месец откакто си подписал договор за работа, може ли да напуснеш директно или трябва предизвестие, или ако се съгласи работодателя можеш да напуснеш?

Зависи какво пише в договора ти. Ако си на изпитателен срок в полза и на двете страни - можеш. Ако обаче изпитателния срок е само в полза на работодателя, трябва да си отработиш предизвестието.
Естествено, че ако се съгласи работодателя, можеш всичко да направиш.
За всеки отработен ден се дължи заплащане.

# 550

Зависи какво пише в договора ти. Ако си на изпитателен срок в полза и на двете страни - можеш. Ако обаче изпитателния срок е само в полза на работодателя, трябва да си отработиш предизвестието.
Естествено, че ако се съгласи работодателя, можеш всичко да направиш.
За всеки отработен ден се дължи заплащане.

Договора е в полза на работодателя. Мерси за инфото.

# 551
  • София
Здравейте! Искам да попитам дали някой има информация за A Data Pro като работодател? Хед-хънтват моя приятелка за ръководна позиция в момента, тя самата не иска да пише тук, за да не я прочете някой познат и обещах да попитам. На пръв поглед изглеждат читаво място, но го има, разбира се и дежурния хейт в бг-работодател, така че ако някой има опит от първа ръка, ще се радваме да сподели. Благодарим предварително!

# 552
Това са бившите All data processing, които ги има поне от 15 години.
За ръководните длъжности незнам, но имаше много редактори тогава - търсеха новини от чужди сайтове и превеждаха. Тогава заплатите не бяха високи, и на мен ми е интересно какво е положението в момента.

# 553
Влизам просто да помрънкам. Нищо градивно няма да има в поста ми. Ядосана съм на разни хора, които постват в Линкедин, че си търсят колеги/подчинени. Пък после като им пратиш св, ни вопъл, ни стон. Не смятам, че говори добре както за човека, така и за фирмата.

# 554
Влизам просто да помрънкам. Нищо градивно няма да има в поста ми. Ядосана съм на разни хора, които постват в Линкедин, че си търсят колеги/подчинени. Пък после като им пратиш св, ни вопъл, ни стон. Не смятам, че говори добре както за човека, така и за фирмата.

Ако позволиш един съвет. При подобен род кандидатстване е добре първо да установиш контакт с човека и да потвърдиш разбирането си за търсенето. Например да попиташ какъв опит е предпочитан. Или, ако си има споделено описание на длъжността и изискванията, просто да се увериш, че търсенето е още актуално. Няма много значение каква ще е конкретната тема на запитването ти, но така ще започнеш кореспондеция по повода. Ако не ти отговорят, още на този етап ще знаеш, да не си губиш времето.

Ако пък ти отговорят, тогава можеш да попиташ дали биха проявили интерес да им изпратиш CV. Или, ако профила ти в LinkedIn е актуален, да ги попиташ, дали на база твоя профил, биха сметнали кандидатурата ти за подходяща.

Обикновено при така структуриран подход, винаги се получава обратна връзка. Ако обаче изобщо никога не си комуникирала с търсещия, той няма повод да се чувства длъжен да ти отговори на изпратеното CV.

Общи условия

Активация на акаунт