Работа, CV-та, HR-и, съвети - 59-та тема

• 84 949
  • 794
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, както по-горе писах започвам работа скоро и подготвям докуемнти. По отношение на заплатата, ми казаха, че се изплаща по банков път и съответно трябва да си открия сметка в определена банка, с която те работили и техните служители един вид са задължени да си открият сметка там, да, но аз не искам в тази банка. Има ли право таботодателят да ме здължи да ползвам услугите на банката, с която работят и да ми откаже да ми превежда парите по моята сметка на банката, която ползвам аз?
Досега не ми се е случвало да ме задължат и не е имало проблем с това, че съм на различна от работодателя ми банка.

# 586
Flower няма закон който да те задължи да си откриеш сметка в банката с която работи работодателят ти, но е друг въпросът, че това масово се прави в България. Разходите за превода са по-малки за работодателя така. Сама прецени как да постъпиш. 

# 587
Законово не могат да те накарат, но реално ще те накарат.

# 588
  • София
И мен така ме накараха, е съгласих се Simple Smile

# 589
ами да, нямам особен избор....кофти практика сред шефовете

# 590
  • София
Навремето и при мен имаше такъв казус, тогава казах, че заради ипотечния ми кредит заплатата трябва да бъде в моята банка, условие по кредита беше - така че си останах там. Но то при мен така и беше наистина, не си го бях измислила заради работодателя. Та ако искаш, пробвай Simple Smile

# 591
Благодаря, ще питам вс епак, ако с есъгласят да ми превеждат на моята, ако не - здраве да е.

# 592
Благодаря, ще питам вс епак, ако с есъгласят да ми превеждат на моята, ако не - здраве да е.

Не знам в коя банка ще ти е новата сметка, но и мен така ме накараха.
Оказа се, че нищо не губя, защото нямам месечна такса.

# 593
За Пиреос банк става дума, ако правилно съм написала. Не знам въобще как стоят енщата с таксите, о ще разгледам.

# 594
Обикновено фирмата работодател ползва преференциални условия от банката си и част от условията са сметките на служителите да са в същата банка.

Повечето фирми правят изключения ако вече изплащате кредит в друга банка или пък планирате да теглите сега, и друга банка ви дава по-добри условия, ако ви се превежда заплатата при тях.
Едва ли само заради- имам си сметка в друга банка не искам в тази, ще ви направят изключение.

# 595
  • Сф
Имам такъв въпрос- ако в отпуската влизат официални неработни дни, приспадат ли се тези дни от останалото.
Т.е. 22 септ. е почивен петък, а в молбата отпуската ми е 18-22.09, то колко дни ще ми вземат  - 4 или 5 (въпреки че в молбата съм посочила и 22 вкл.).

# 596
4 дни. Посочи си в молбата до 21/09 вкл.

# 597
  • Сф
Късно е, вече е в ЧР, не мога да поправя на 21.09. Мерси

# 598
Късно е, вече е в ЧР, не мога да поправя на 21.09. Мерси
Началото на август сме. Естествено, че можете да коригирате. Е молбата се пише 1. Брой дни; 2. От - до. Вие колко дни написахте?

# 599
  • Сф
Оправих я. В крайна сметка не включих 22ри.

Общи условия

Активация на акаунт