Искам да кажа ... (118)_17.04-23.04

• 77 606
  • 1 240
  •   1
Отговори
# 375
Мария, да ти е жив и здрав и честита годишнина. Провери в студиото какво првдлагат и все нещо ще си избереш.

Лале,  Hug

# 376
Оф, пред дилема съм и не знам как да постъпя, та цял ден не мога да се съсредоточа да свърша нещата си. Мъжът ми иска мнението ми за нещо много важно, за съжаление моето мнение не е положително, виждам ясно недостатъците. Той обаче има нужда да чуе, явно, само положителните неща и не знам дали да не си замълча, макар че за мен лично ще сбърка. Хем държи да чуе какво мисля, хем хич не му е приятно, че не подскачам в общия хор. Разбира се има и плюсове, които не са малки, виждам ги и аз, но освен някои очевидни неща, които ме притесняват и интуицията ми свети на червено. Обаче явно само моята, не искам да гледам негативно или да го обезкуражавам и сега се чудя - казах му някои неща, но се спрях и не знам дали да не остана до там. Така или иначе, ще го подкрепя в решението му, но не знам какво да му кажа довечера.

# 377
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Бъди открита.Кажи му недостатъците които виждаш и остави решението на него.

# 378
Мари, да сте живи и здрави и двамата с мъжа ти, да се обичате и уважавате дълги години!
Лаленце, ето го сайтът: хитрини.бг/maslenica-na-konci/. Не мога по друг начин да го излъжа.

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 13:28 от Sunny29

# 379
Бъди открита.Кажи му недостатъците които виждаш и остави решението на него.

И после ще му кажеш любимото " казах ли ти аз"  Mr. Green

Шегувам се разбира се, и аз бих си казала притесненията, пък нека той си реши.
И аз много често съм спирачка, защото не обичам прекаления риск  Embarassed

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 13:28 от raja_nikol

# 380
Мариат, честит ти рожденик, да е здрав и да се обичате много! Теб съм те пропуснала какво празнуваш, че си получила подаръци, но и ти се смятай за поздравена bouquet

# 381
  • Телиш/Плевен
Лаленце, ето го сайтът: хитрини.бг/maslenica-na-konci/. Не мога по друг начин да го излъжа.
Да, това имах предвид или даже само да кажеш кой е сайтът и аз щях да я потърся. Hug

# 382
  • Варна
Аз също бих си казала всичко в прав текст. Нали се предполага, че това ти е най-близкият човек все пак. Голям човек е, не го съжалявай та от съжаление да замълчиш. По-добре да те опровергае и да не излезеш права, пък дори и той после да натяква "нали ти казах".

# 383
Съни,  bouquet!
Мър, да знаеш, че ако го подкрепиш, после никакво "аз казах ли ти"! Ще седиш и ще бършиш сълзите и сополите, че даже и ти ще зарониш малко.
Ая имаме годишнина от сватбата!
Ша, добре завърнала се!

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 13:34 от mariat

# 384
Така или иначе, ще го подкрепя в решението му, но не знам какво да му кажа довечера.

Най-важното в случая е, че ще го подкрепиш. Аз бих си спестила разясняването на резервите.

И веднага ще ти обясня моята гледна точка - на човек, който изобщо не обича да му разясняват негативните аспекти. Когато имам идея и предприемам нещо, обикновено оглеждам нещата от всички ъгли; и като интелигентен човек, рисковете ги виждам много ясно. За да се стигне до реализацията на някаква идея, значи балансът плюсове/минуси е в полза на плюсовете. И до някаква степен имам и идея как да се неутрализират минусите.
Когато някой тръгне да ми разяснява какви са минусите, мен това ме дразни, да не кажа вбесява. По няколко причини. Първо, приемам го като косвено обвинение, че не съм се сетила, и не съм разгледала въпроса достатъчно задълбочено. Второ, приемам го като нежелание да се вземе реално участие - давам ти формална подкрепа, ама ти да си знаеш, че няма да стане; някаква страхлива застраховка, след която следва "Аз нали ти казах". Трето, не обичам пораженческо мислене. И четвърто - колкото повече хора ми казват, че е трудно и/или няма да стане, толкова повече се амбицирам.
Липсата на ентусиазъм за мен лично е равна на не-подкрепа. Обичам хората да ми имат доверие и да ме подкрепят безрезервно, особено най-близките.
Разбира се, вие сте съвсем различни хора, и вас ви движат съвсем други механизми, просто ти давам една различна гледна точка.

# 385
Мариат,  мерси Hug
Тя Жаклиин се стиска, ама аз ще ви пусна  Simple Smile
http://prikachi.com/images/285/9098285N.jpg

# 386
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ами ако виждаш негативи, които той не вижда? Ще си затраеш ли?

# 387
Мери, честит да е твоя мъж и още много години да се обичате и подкрепяте!

Мър, аз също бих споделила мнението си. Аз, понеже съм доста рязка на моменти, ще си смекча изказа, ще си изкажа опасенията и ще му кажа, че ще подкрепя всяко негово решение, независимо дали мнението ми се различава. Ако сбърка - ще сърбаме попарата заедно.

пп: Алечка, рязането на дърва от съседните дворове е моят ужас от годините, когато живеех в къща - хем градкса къща - с лалета в двора, а не с кокошки и зайци. Уж граждани, ама са си точно селяни - все нещо правят по тия дворове, свързано с вдигане на шум и разнасяне на смрад. И като някой ми каже, че в къща ще му е по-тихо, само потривам и ръце и се подсмихвам, защото знам от личен опит, че не е вярно.

Янечек, всички тия идилии ги имам в момента, с тази разлика, че живея в блок  Mr. Green Писала съм вероятно, но цепенето на дърва в мазата ежедневно, бесните купони, постоянните скандали и крещенето през прозореца са си ежедневие при нас. Чоплят се семки на мохабет пред входа (демек в кухнята ми, защото съм на първия етаж), бири се пият лятото. Животни нямат, но самите те са животни. Странно местенце е нашия квартал  Laughing Под прозореца ми, пък, е хранителния магазин и деня ми почва с човека, дето кара хляба и слуша силно радио. Та нищо не може да ме уплаши на село като шум, нищичко  Mr. Green

# 388
Бърдс, благодаря ти за другата гледна точка, защото всъщност това е неговата гледна точка, все едно го е казал той. Мило, ти ли си Joy Шегувам се!
Благодаря за мненията и на другите, не че все още не съм в дилема, но поне със сигурност ще си пообера негативизма.
А аз съм човек, който щом подкрепи някой, никога после няма да кажа "аз казах ли ти". Освен това, често не мога да поема големи рискове и вероятно това ми удря спирачки, той пък е доста по-смел, често ми закачва крилата на мен самата. Отваря му се наистина голяма възможност, само да не виждах тези негативи. Сигурна съм, че поне на 90% ги е преценил и той, както каза Бърдс, аз знам, че го е преценил и това, най-малкото е много интелигентен човек, но е склонен да пренебрегне някои рискове.

# 389
Мър, подкрепи му и не му обяснявай за негативите, които ти виждаш.

Аз съм като мъжа ти...скачам смело и рискувам.
Така беше и със сегашната ми работа. Предпочетох я за ужас на мъжа ми, и не се явих на сериозно интервю за доста апетитна друга позиция.
И до момента извличам единствено ползи от нея и определено не съжалявам за решението си.

Общи условия

Активация на акаунт