Искам да кажа ... (118)_17.04-23.04

• 77 839
  • 1 240
  •   1
Отговори
# 540
Чек, много си дзен и спокойна! А вие имате ли бъдещи планове?

Аз го изтрих горното, че много разводнявам, но да, дзен съм. То ако не си дзен с тези, трябва да се хвърлиш от някоя скала.
Какви планове да имаме... не ни се връща в България, мързи ни нещо да се организираме за друго място, мъчим се тук на слънце с тези прекрасни хора, но никой не ни е виновен дето се вика. И все пак са безобразни!

Дъщеря ми има изпити догодина за задължително ниво на образование. Важни са, че и за да влезе после в хубаво училище, трябва да изкара изпита по малтийски, което ще е голяма мъка. Трябва да я натискаме да учи, а тя така лежерно си изкара последните три години, че сега сигурно ще си вярва, че я тормозим.

# 541
Аз да ви кажа, сериозно обмислям да пиша на Министъра по този въпрос...  за нас е късно, но за следващите випуски да го помислят и променят това недомислие. То да беше матурата и както си имаше изпити приемни преди време, да кажем че все пак има още един шанс, а така е супер тъпо и не е правилно. За мен е нарушаване на правата.

# 542
Коте, бързо да се оправя детето.
Най-вероятно и кръвното му е паднало. На мен ми се случваше дълги години и без да съм болна. Когато стана рязко от леглото ми причерняваше и тялото отказваше. Най-добре ми повлиява айрян  Peace

# 543
Бързо възстановяване на всички болни  Peace
В пубертета са малко като бебетата - всички симптоми се проявават много бързо и много интензивно, но хубавото е, че и бързо отшумяват. Този вирус специално - с температурата, замайването и разстройството, отминава за около 24, до 48 часа.

За седми клас не говоря, защото обикновено като си кажа мнението, половината родители ме смятат за луда, а другата половина смятат, че лъжа.  Crossing Arms Все едно, бяхме решили още преди години с мъжа ми, че няма да се поддаваме на истериите и напрежението в седми клас, и няма да подлагаме нито себе си, нито детето си на натиска на "системата". Дали сме постъпили правилно, ще се види скоро - като минат изпитите. Съвсем умишлено не чета седмокласни теми и не обсъждам с никого седмокласна проблематика, всеки си знае детето и обстоятелствата, и прави това, което счита за най-добро  Sunglasses

# 544
BirdsFlu, по същия начин процедирах и аз миналата година, но матурите бяха след 4 клас. През пролетната ваканция имаха тестове за решаване за домашно един вид. Най- отговорно казах на учителката, че не ме интересува оценката от матурата и щерката няма да реши у дома нито един тест. Не ме интересува оценявате на учителите проведено по този начин. После се оказа, че тестовете са проверявани извън училището, завишени оценки на определен клас и т.н. Ай сиктир! Проблемът е кандидатстването след 7 клас. В наше село и това не е проблем, та смятам да не си озорвам детето допълнително.

# 545
  • Ямбол
С големия си син постъпих като теб, Бърдс. И не съжалявам. Живот и здраве, дано го приемат където желае.
С малката пак така. Ходи на състезанията на МГ, но без допълнителен натиск и зомбиране с уроци и школи и тя взе че влезе.

# 546
Аз също не участвам в седмокласната тема, защото ще се притесня, а оттам ще притесня и детето. През септември влязох и то беше коментиране на школи, на учители, ако бях продължила да чета, щях да си помисля, че не съм избрала най-най-доброто  Crazy Казвала съм тук, че съм го записала на курсове и въпреки всичко смятам, че е и въпрос на късмет. На матурите в 4-ти клас едно от децата - пълен отличник отгоре до долу, забравило от стрес да си обърне теста и решило само първата страница. Даже май и 4-ка не успя да върже. Хайде онези матури не са важни, но предполагам разбират какъв стрес е това за децата, без право на поправка (визирам големите матури).

# 547
Отечете все пак, че и децата са различни. Има деца, на които все пак им трябва натиск, има други, които са организирани и без натиск ще постигнат това, което желаят.

# 548
В най-общия случай обаче, децата не постигат много повече под натиск, затова пък всички в къщата изперкват в продължение на една учебна година. Радвам се, че това го пропуснах.
За матурите след четвърти клас не помня да е имало никакви драми, те бяха и много лесни.

# 549
Цялата система е безумна, оценяването също.
Всеки божи ден се ядосвам с напълно идиотско написани уроци.
„Човек и общество", "Човек и природа" за тях просто нямам думи.
Тези хора, които са се изявявали в учебниците, нямат понятие от структура на урок, мислене на деца 9-11годишни и да не продължавам нататък.
Не се изучават основни неща, но в същото време се заливат с куп ненужна информация.
А накрая ще дойдат същите тези "капацитети" и ще оценяват децата след 4ти клас.

# 550
И какво като ги оценяват? До нищо не води това оценяване, доколкото се сещам.

# 551
Белинде, ти се ослушваш, ама ето аз станах чичо на момиченце, да е живо и здраво  Laughing
Та какво е днес вече - телец ли  Rolling Eyes

# 552
И какво като ги оценяват? До нищо не води това оценяване, доколкото се сещам.

Напълно излишно е просто.
Не че води до нещо.

# 553
  • София
Отечете все пак, че и децата са различни. Има деца, на които все пак им трябва натиск, има други, които са организирани и без натиск ще постигнат това, което желаят.
Това родителите на деца, които имат нужда от натиск, не го разбират. И аз не го разбирах, преди да имам такова дете. Но животът е учител Simple Smile

Идеята на Жълто цвете много ми харесва!

# 554
Не знам дали е излишно напълно, може би по-скоро върши работа на учителите за да докажат резултати от работата си.

Общи условия

Активация на акаунт