Искам да кажа ... (118)_17.04-23.04

• 77 483
  • 1 240
  •   1
Отговори
# 285

Чек, с домашните е различно. Те не се панират ако ги пипнеш.

Този беше току-що донесен от азиатска държава, прясно заловен. Направо си беше див.  Laughing

Между другото, в Барселона папагалите изобщо не се панират от хора, даже позират за снимки.  Mr. Green

Тук само мога да си мечтая за ветеринар като този, който имахме във Варна. А може и още да не съм го намерила, но по-добре да не се налага много да го търся.

# 286
  • Някъде там
Ама теми сте обсъждали,един час ви четох. Мен пък децата не ме дразнят.Дразнят ме родителите на такива деца и понякога ми се иска да им се разкрещя на обществени места. Крясъците,плача,виковете,тичането насам-натам са характерни за детството.Възрастните,по-рядко ги проявяват. Grinning. Родителите на буйното и неконтролируемо дете би трябвало да знаят това и да се съобразят с него,когато са на обществено място.Ако знам че детето ми не стои мирно дълго и ще създава неприятни усещания на околните,или няма да го заведа или ще опитам да го залисам с играчки,книжки и подобни и когато положението излезе от контрол ще си тръгна.За това се дразня когато на ресторант,кино,театър и подобни места родителите оставят децата да правят каквото си искат и даже не им правят забележки.Колкото и добре да сме възпитали детето е нормално да прави и такива неща,но ние сме тези които трябва да контролираме това.

Down Under дано птичката все пак оцелее. Hug

# 287
До колкото знам, залавянето на животни е забранено, както и трафикът им. Позирането и това, че просят храна не е същото, като да са докосвани и затворени някъде. Много птици са спасени. Надявам се и нашата гарга да оцелее, но може и да не стане.

# 288
Има една холандка тук в централна ветеринарна клиника при нея ходим.Тя е за всякакви екзотични.
Между другото, змията как е Mr. Green? Беше ми обещала снимка Whistling.

# 289
До колкото знам, залавянето на животни е забранено, както и трафикът им. Позирането и това, че просят храна не е същото, като да са докосвани и затворени някъде. Много птици са спасени. Надявам се и нашата гарга да оцелее, но може и да не стане.

Сигурно е забранено, но това беше преди години. С медицински сертификат пътува тогава папагалът и нямаше никакъв проблем при вноса му.

# 290
Ще видим. Дано да оцелее. Аз искам да си го задържим, защото по скромните ми познания, няма шанс на вън, но в къщи с кеф ще си го гледам.

# 291
  • София
А по-добре е няма вече секрети слава богу.Ами прецакан ми е лап топа и не мога да кача.Иначе в една кутия с дупка отдолу слагаме това дето по принцип се лапа и се изпарява вътре да го диша.Дали добре обясних newsm78 Joy
Малкия казва на гарваните,че това е бог Один.

# 292
А по-добре е няма вече секрети слава богу.Ами прецакан ми е лап топа и не мога да кача.Иначе в една кутия с дупка отдолу слагаме това дето по принцип се лапа и се изпарява вътре да го диша.Дали добре обясних newsm78 Joy
Малкия казва на гарваните,че това е бог Один.

Тукашните на вид са като европейските, малко по-големи, но не грачат така, а все едно блеят. Много е смешно.

# 293
Имам идея къде ще е следващото ми жилище, но няма да ви кажа, защото всички ще се населите при мен Simple Smile
Ха-ха и аз съм на същия принцип Joy
А по другия въпрос Янечек - ще се похваля, няма да изпусна Bowtie
А това с колите ни е манталитетно - дори вчера четох в някаква тема тук, че удобно било да се вземе метрото и да се остави колата на метростанция незнам си коя, обаче друг бил въпросът, колко е престижно Grin Отделно коментари "на живо": "Не мога да разбера еди кой си, защо идва с колело, това ми се струва ужасно! Но пък явно няма пари за бензин или поне билетче..."; "Много ми е гадно за Х, знаеш ли, че му е развалена колата и му се НАЛАГА да ползва метрото! Супер зле!" - метрото е почти във входа, да не кажете, че е на километри и т.н. Коментарите не са от някои ново или старобогаташи, да кажеш снобарщина. Иначе в ГТ мирише, така е, няма кой да накара хората да се къпят, а е задушевно пространство. Аз миналата седмица за първи път дойдох на работа с колело и беше супер, само че времето сега се развали, но всеки път щом имам възможност, мисля да идвам така.

А аз така се окопах в някакви казуси, че ми иде да си разплета чорапите и да спретна една плетка.

А да бе, започнах и режим от днес (класика нали...) - от сутринта тук се разнасят козунаци и козуначени кифлички, но аз и троха не съм сложила в устата си.

пп - това мнение щях да го публикувам сутринта. Ма го пускам сега. Joy

# 294
  • Mediterraneo
Точно във връзка с децата искам да кажа, че с огромен кеф натирих моите да гостуват при приятели! Дойде една добра жена( леля на едното момиче), забра 4 хлапетии от нашия квартал и ги закара у тях си, където ги чакат двете й племенници и 2 съседчета! Респект, дето се вика, аз такова нещо доброволно не мога да си причиня!

# 295
Миналото лято се въртях 30 мин из центъра на софия в 2 посреднощ и няма къде да спра. Та чинно си отидох в къщи и си зарязах колата там. Да не кажа, как беше спрял един съсед пред входната врата на гаража. Просто го запуших и си слязох като пич.
Иначе от там където отсядаме, 7-цата трамвая е на 1 мин пешеходно растояние. А и е с климатици....та така избягвам ползването на кола.
Иначе смятам, че ГТ мирише, не само заради хората , но и заради условията- няма работещи климатици.
Тук хората предполагам също се потят, но климатиците работят навсякъде. Да не кажа как ме гледат таксиметровите шофьори, като помоля да затвори прозореца и да пусне климатика.

# 296
Всеки ден пътувам с метро и не съм усетила някой да мирише гадно. Може би един-два случая е имало преди време. А обонянието ми е изострено, долавям и добри и лоши миризми. Ако някой миризливец ме доближи директно отстъпвам, ако има място.
А децата не ме дразнят, все пак работя с такива. Simple Smile  Е, случва се понякога да ми писне, но не го показвам или казвам. Аз съм спокоен човек. А в градината имаме ново дете, съвсем малко. Така жално плаче, че ми става мъчно..бързо ще го приспособим, надявам се.

Кафето ми е готово, слабичко е и с повече сметана.

# 297
Направих 2 блата с кафе. Сега се чудя маскарпоне, крема сирене и бял шоколад да е крема, или маскарпоне, крема сирене, и от горе ганаж от черен шоколад и сметана.

# 298
  • Euskal Herria
Направих 2 блата с кафе. Сега се чудя маскарпоне, крема сирене и бял шоколад да е крема, или маскарпоне, крема сирене, и от горе ганаж от черен шоколад и сметана.
Понеже не ми допада маскарпонето, гласувам за крема сирене, сметана и бял шоколад  Mr. Green.

# 299
  • София
Като е готова само кажете къде да дойда. smile3508
Само по торти се мятам нещо,дето не бях яла от години,това женско бебе ми обърка всичко.

Общи условия

Активация на акаунт