Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 568
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • The QC to be!!!
За когото питаше за шоф.книжка-ако живеете тук постоянно, най-късно до 6м.след регистрирането ви в страната, трябва да си смените българската с немска. Не знам какъв е случаят с приятеля, но това е релевантно за теб, ако се преместиш да живееш в Германия.
Знаеш ли къде точно това го пише?

Ето това е което аз намерих, търсейки бързичко: http://www.bmvi.de/SharedDocs/DE/Artikel/LA/gueltigkeit-auslaend … -deutschland.html

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 23:14 от Baby*

# 31
  • Англия
Много съм зле  Cry  пиша за книжка, а си мисля за регистрационните номера. При шоф.книжка единственото задължително е да се поднови тук при изтичането и.

# 32
  • Germany
Здравейте и от мен Simple Smile Въобще не съм видяла, че има нова тема..
За книжките - вадих си немска преди месец. Срока й е 15год. Не бях длъжна да я сменя с немска, но ми трябваше веднага и за това я смених в Германия.
Ние сме си в БГ и също умряхме от студ. Въобще не очкавах такова време и сме с пролетни якета. На всичкото отгоре спряха парното и сега сме с радиатори вкъщи и с по няколко ката дрехи навън. Дано докато се приберем се стопли в Германия, че ми омръзна от студ!

# 33
  • Чукарландия
Момчето, на което са му отнели шофьорската книжка живее и работи в Германия. Има категории, С, Е и др. и работи като шофьор на тежкотоварен автомобил. Шофьорската книжка е издадена 2008 г. в България със срок на валидност 10 г., т.е. валидна е до 2018 г. Немските пътни полицаи са го спрели по време на работа, конфискували са книжката, като са заявили, че не е валидна (срокът на валидност по новите европейски изисквания за кат. С, Е, Д била 5 г. вече), прибрали са и са спрели от движение и камиона. Това е, което знам. Peace

# 34
Дзак и от зоната на здрача - вали сняг и пече слънце при нас. Децата овъргаляха диваните, ние също.
Благодаря за новата тема !

# 35
Сбъдваща мечти, сложи ценоразпис. Mr. Green Домашно – 80 евро, писмо – 150 евро/страница, консекутивен превод – 200 евро/час и т.н. Crazy Не ми го побира умът, как може да има толкова нагли хора. Обзалагам се, че са и неграмотни. То двете неща вървят ръка за ръка.

Не, не и не. Агенции има под път и над път, извършват всякакви услуги. Координати се намират с няколко клика. Информация също - за всичко.
Не е от неграмотност. От мързел е. И нахалство.

# 36
  • The QC to be!!!
Дзак и от зоната на здрача - вали сняг и пече слънце при нас.
Скрит текст:
Децата овъргаляха диваните, ние също.
Благодаря за новата тема !
И тук 20-ина мин току що валя сняг, и то доста едър и силен. Сега обаче пекна слънце! Лудост!  Crazy

# 37
Сбъдваща мечти, сложи ценоразпис. Mr. Green Домашно – 80 евро, писмо – 150 евро/страница, консекутивен превод – 200 евро/час и т.н. Crazy Не ми го побира умът, как може да има толкова нагли хора. Обзалагам се, че са и неграмотни. То двете неща вървят ръка за ръка.

Не, не и не. Агенции има под път и над път, извършват всякакви услуги. Координати се намират с няколко клика. Информация също - за всичко.
Не е от неграмотност. От мързел е. И нахалство.
Туй беше майтап. Wink Мислех, че се разбира от емотиконите.

И тук днес се редуват слънце, сняг, снегодъжд, суграшица, градушка. Laughing

# 38
Да, в момента пада трета градушка за днес.

# 39
Времето последните дни ми напомни Великден през 2012 г. Бяхме на санаториум със сина ми и такъв сняг валя, че се наложи децата да ровят в преспите, за да намерят шоколадите от Великденския заек.  Wink
В този ред на мисли, Сбъдваща, прати много поздрави на Макс и майка му.  Simple Smile

Веч, дано да улучите правилната доза на хормона.  Hug

PAPURCHE MEHURCHE, доста работа сте свършили по празниците! Ние също ползваме www.check24.de за сравняване на цените на тока.

За преводи ползвам агенция в БГ. Последно ми трябваше превод на дипломата за средно образование и кореспондирахме по мейл. Удобството в случая е, че не се налагаше да превеждам пари от тук. Баща ми отиде и плати на място.

От 24.04 започвам обучение за 8 месеца. Стискайте палци да успея да се справя с ученето, пътуването и децата. Добре, че работата на мъжа ми позволява сутрин да ги изпраща той на училище и градина. Няколко месеца се борех за това обучение, а сега взе да ме хваща страх дали ще се справя.

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 15:26 от ДжейДжей

# 40
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Немските пътни полицаи са го спрели по време на работа, конфискували са книжката, като са заявили, че не е валидна (срокът на валидност по новите европейски изисквания за кат. С, Е, Д била 5 г. вече), прибрали са и са спрели от движение и камиона. Това е, което знам. Peace

според мен валидността на Е и Д отдавна е 5г., защото мъжът ми също ги имаше тези категории и му изтекаха 5те години преди поне 7-8г.
той не си ги е подновявал, защото не му трябват.
погледни изискванията за подновяване, мисля, че беше някакъв мед. тест.
след като кара камион, дори и да има кормуване, няма да има проблеми.  Peace

# 41
Оле, какви са тези градушки и снегове, за които пишете. Тук при нас за щастие е слънчево, но доста студено.
Четирите почивни дни никак не ми стигнаха. Докато пооправя къщата и изведа децата тук и там и те свършили. Изморих се от чистене, че и трябваше малко да наваксвам с ученето. Гледам хората споделят снимки, ходили тук-таме, аз само за нормална почивка с повече сън се моля. Не обичам почивките да ми се превръщат в наваксване с къщната работа.
ДжейДжей, какво ще учиш? Ще се справиш естествено.
За преводи и аз пращам по е-мейл до преводачески агенции в БГ.

# 42
Jomista, ще уча счетоводство. В БГ съм завършила Счетоводство и работих като счетоводител. Но тук, след 8 годишна пауза и никакъв стаж ми е трудно да си намеря работа по специалността. Та, се реших първо да поуча малко и после да си търся работа.

# 43
Jomista, ще уча счетоводство. В БГ съм завършила Счетоводство и работих като счетоводител. Но тук, след 8 годишна пауза и никакъв стаж ми е трудно да си намеря работа по специалността. Та, се реших първо да поуча малко и после да си търся работа.
В университет ли ще учиш, че май ще трябва същото и за мъжа ми.

# 44
DaAdAd, не съм към университет. Ще уча тук https://www.daa.de/nc/home.html. В Германия счетоводителите не са с висше образование. Системата е доста по - различна от България.

Общи условия

Активация на акаунт